Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
A 21. forduló egyetlen pénteki összecsapását az Újpest nyere a Pénzügyőr otthonában. A mérkőzésről készült videóösszefoglaló megtekinthető az oldalon.
A Pogány öt góllal győzött a Várpalota otthonában. A hazaiaknak esélyt sem adva játszották végig a kicsit több, mint 90 percet, ahol még a hosszabbításban is sikerült a kapuba tenni a labdát.
Az Alföld-csoport 21. fordulójának sláger mérkőzése a Szolnok orosházi vendégszereplése lesz. Mindkét csapatnak megvan minden esélye a bajnoki cím megszerzésére, így minden bizonnyal igazi ki-ki meccset játszanak majd szombaton!
A labdarúgó NB III. Alföld-csoportjában korábban elmaradt mérkőzést pótolt a Tisza-parti gárda.
A mérkőzés gyakorlatilag a hazai csatárok és a vendég védelem között zajlott. A soproni támadók sorozatban hagyták ki a nagyobbnál nagyobb ziccereket, Legoza, Németh D., Hujber többször is gólt szerezhetett volna.
Végre! Már hosszú ideje nem tudtam győzelemről írni a felnőtt csapat kapcsán. Az ezer sebből vérző első csapatunk nehezen, de végül megnyerte a mindkét csapat számára roppant fontos találkozót.
"Vasárnap reggel 9-kor négyen álltunk a B pálya szélén. Javában emberek után telefonálgatva. Így már akkor megfogalmazódott bennem cikkem címe és témája." - fog szomorúan beszámolójába a bajnok kapitánya, Kiss Zalán.
A 6. percben 30 méterről végzett el szabadrúgást Németh, a beívelt labda az ötösön megpattant, majd Antal mellett a kapuban kötött ki. 1-0. A 16. percbne egy jobb oldalról belőtt labdát Sebestyén 5 méterről lőtt a kimozduló Antal mellett a kapuba. 2-0.
Az első félidő többnyire mezőnyjátékkal telt, a vendégek előtt adódott egy óriási gólhelyzet, de Legoza fölé emelt. A második félidőben is óriási küzdelem jellemezte a mérkőzést, helyzetek az SVSE előtt adódtak, de a legjobb lehetőségeit is elhibázta a vendégcsapat.
A teljes magyar és a nemzetközi labdarúgó mezőnyben is párját ritkítóan nevetséges játékvezetés volt, ami eldöntötte a mérkőzést. Döbbenet! A trió szinte első és utolsó hiba nélküli ténykedése, a mérkőzés előtti pályára történő felvonulás volt, ami azután történt részükről, az maga volt a KÁOSZ.
Alig fél hónap, és két éve lesz annak, hogy elkezdtük… 38 varázslatos kupa, amiből főhőseink 21-et több-kevesebb sikerrel teljesítettek. Mígnem 22-ik nekifutásra végre ők is learatták azokat a bizonyos, jól kiérdemelt babérokat...
A sok sérülés és eltiltás miatt igen felforgatott összeállításban lépett pályára az Érd csapata. A második félidő döntötte el a meccset, ahol Fröhlich góljával vezetett, majd megnyerte a mérkőzést a vendég csapat.
Annak ellenére, hogy a csoportban már nincs kieső, a presztízs miatt óriási tétje volt a mérkőzésnek. A forduló előtt a két gárda az utolsó két helyen tanyázott. Azt mindenki tudta, hogy csapatunk egy győzelem esetén biztosan el kerül a régóta le foglalt utolsó helyről. Valamint a három pont megszerzésével válaszolhat is a gárdát bíráló hangoknak.
Először is elnézést kérek a gyöngyösiektől, mert tévedtem, mikor azt mondtam, hogy az a Mátra-csoport legrosszabb talajú pályája. Akkor ugyanis még nem láttam a püspökladányit.
Szombaton 16 órakor Érden léptünk pályára. A két csapat ősszel, 2-2-es döntetlent játszott egymással. A bajnokságban fej-fej mellett haladunk. Vendéglátóink a másodikok, mi a harmadik helyen álltunk a meccs előtt. (www.dmtklabdarugas.hunsport.hu)
A 12. percben egy csornai védelmi hibát követően a 16-os vonalánál Csordás elé került a labda, aki a rövid sarokba lőtt. 1-0. Az első félidő további részében fölényben játszott a Csorna, gólhelyzeteket is kialakított, azonban az egyenlítés nem sikerült.
A több sérült játékosát nélkülöző lipóti csapat az első félidőben remekül játszott, míg a második játékrészben a Veszprém, ha szerencsével is, de meg tudta fordítani az eredményt.
Hétvégén a Mohács csapata látogatott hozzánk, aki előző héten egy hatalmas bravúr győzelmet aratott a Dombóvár ellen! Nem titkolt céllal, azzal a szándékkal utaztak hozzánk, hogy a Dombóvár elleni mérkőzést követően egy újabb bravúr győzelmet szeretnének elérni!
"Meglehetősen hiányos kerettel, utólagos változtatásokkal jött össze a csapat. Végül két cserével vágtunk neki az előttünk álló mérkőzéseknek." - kezdi kupaértékelő beszámolóját Metzler Gila, a Budai Ászok krónikása.
Ami ha idei formájukat nézzük közelről sem meglepő. Persze az sem, hogy úgyszintén az első négyben láthatjuk az őket üldöző Igényteleneket. Az igazi "truvájt" a Focisokk és H1N1 legjobbak között végző focistái hajtották végre…
Nyílt sisakos, küzdelmes és remélhetőleg gólokban is bővelkedő találkozóra számíthatnak azok akik kilátogatnak vasárnap az Ibrány - Cigánd mérkőzésre.
A bajnokságban ilyenkor már elszoktuk felejteni, hogy ki újonc és ki nem. Így van ez a Heves esetében is. A játékuk és a táblázaton elfoglalt helyezésük alapján nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy jó úton járnak.
A csapatok a kapott gólokat tekintve is az élmezőnyben foglaltak helyet, ennek megfelelően várható volt, hogy a mérkőzésen kevés gól esik és az összecsapást a mezőnyben folyó küzdelem jellemezi majd.
Hétvégén Pogányra látogatott a csapat, amit mindenképpen meg kellett nyernünk ahhoz, hogy újra nyugodtan folytassuk a bajnokságot!
Nem igazán ilyen összecsapásra számított a hétvégi fordulóban a Mohács otthonába látogató Dombóvár csapata. Négy gól is született a mérkőzésen, de a vendégeknek nem sikerült kapura találniuk.
A tavalyi Dorog nem sok együttesnek tudta megnehezíteni a dolgát, sorra kapták a pofonokat. Az idén azonban eddig, megállíthatatlannak tűntek, hiszen zsinórban három győzelemmel a zsebükben érkeztek hozzánk.
Erős szívgyógyszerek, nyugtatók és mobil defibrilátor nélkül, de kellő szorongással vágtunk neki a csepeli kirándulásnak, elsősorban a múltbeli tapasztalatok okán. Csepelen ugyanis sok babér eddig nem termett a Pénzügyőr számára.
Nem jött össze a pontszerzés a 18. fordulóban Érdre látogató Sárisáp csapatának. Voltak ziccerek, de nem sikerült értékesíteni őket.
Az első félidő pápai mezőnyfölénnyel telt, a kapuk azonban nem forogtak veszélyben. A 44. percben veszélyeztetett először a Pápa, egy tévesen megítélt szabadrúgásból.
Létrehoztuk a Facebook oldalunkat is. Ha tetszik a kezdeményezésünk kérünk jelölj be ott is minket...