Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
Egy hete járt le az NBIII-as csapatok nevezési határideje, sőt a hiánypótlásra is július 8-ig volt lehetőségük az érintetteknek. A futballrajongókon kívül több érintett együttes is érdeklődve várja a VrB. munkájának eredményét, valamint, hogy a szövetség új vezetősége meghozza a döntését.
35 ponttal a középmezőnybe jutott a Csepel együttese ebben az évben. Az előtte álló Törökbálint csapata majdnem 10 ponttal húzott el előtte, szóval esélye se volt utolérni őket.
Az NB II Keleti és Nyugati csoportjának 14. helyezett csapatai, a Restart-Ceglédi VSE és a Hévíz osztályozó mérkőzést játszottak a második vonalban maradásért, ám egyelőre kérdéses, hogy a találkozó kimenetele valóban számít-e az NB II-es mezőny kialakításakor?
Három ponttal megelőzve a Dorog együttesét a kilencedik helyen végzett az RKSK. A döntetlenjeinek köszönheti a pontjait, mert a Dorognak eggyel több győzelme volt, de csak egy győzelme, míg a nekik nyolc győzelmük volt és hét döntetlenjük.
A pontszámítás alapján könnyen előfordulhat. Teljesítményük magáért beszél, négy rajtból eddig hármat nyertek, emellett van egy második helyük, illetve az idényből még hátra 11 forduló. Persze messze még a vége…
Hat ponttal feljebb ugrottunk, így elérkeztünk a 11. helyhez, a Pénzügyőr csapatához. Nekik is csak hat győzelmük lett, de döntetlenekben viszont nem voltak híján. Kilenc mérkőzést sikerült játszaniuk, ahol egál lett az eredmény.
A Sopron nagy futball múltal rendelkező város. A csapat megjárta az első osztályt (Borsodi Liga), 2005-ben pedig Magyar kupagyőztes lett, és ez által a klub másod ízben indulhatott a nemzetközi kupa sorozatban, és első alkalommal képviselhette hazánkat az UEFA kupagyőztesek Európa kupájában. A jelenleg egyetlen soproni együttes harmadosztályú csapat, és a Bakony-csoportban küzdenek a feljutásért, ami most a 2009/2010 es szezonban nem sikerült nekik, hiszen csak a tabella 3. helyét tudták megszerezni a bajnokságban.
Az utóbbi napok, azzal együtt a vébé forgatagában majdnem megfeledkeztünk jubilánsainkról! De egyet értve a közhely mondanivalójával: ami késik, nem múlik. Apránként a június 26-i kupa cikke, képei és frissítései is felkerülnek, előtte viszont még itt vannak nekünk a 12. kupa főhősei...
Június 14.-én megkezdődött az Arany Ászok-Vízpart II. Nyári Műfüves Kispályás Bajnokság, a Holt Tiszaparti Vízpart Szabadidőközpontban. 16 csapat nevezését fogadták el a szervezők, melyeket két csoportba sorsoltak.
Békéscsabán 2010. június 26-án rendezték meg a Szuperkupa 2010 elnevezésű kispályás focibajnokságot.
Port.hu NYÁRI KUPA 2010 néven 5 fordulós bajnokságot hirdet. Nevezési díjas! "A" pálya (műfüves, 20x40 méteres pálya, kézilabdakapu, vonalakkal) 1 csapatban 12 fő lehet maximálisan, a pályán egyszerre 5+1 játékos tartózkodhat.
Megvédte bajnoki címét az U15-ös női gárda, amely négy év alatt harmadszor lett aranyérmes. A hatos döntőt Győrben rendezték.
A mentalitásra visszatérve, Koncz Zsolt például a horvátországi nyaralását adta fel a mai mérkőzésért, ő végig küzdött, de volt olyan, aki heti hat edzésen vesz részt, de a félidőben már cserét kért… Úgy tudom az NBIII-as csapatot új alapokra akarja helyezni a vezetőség, remélem a mostani negatívumokat sikerül pozitívummá formálni ennek köszönhetően.
A tavalyi nagy sikerre való tekintettel, idén is lesz nyári tábor a DMTK pályán! Szeretsz focizni? Vagy csak szeretnéd kipróbálni magad focistaként? Akkor ne habozz, jelentkezz a DMTK nyári táborába!!!
A sikerben nagy szerepe volt Frank Richárdnak, aki 16 góllal a csapat házi gólkirálya lett. Támadónk szerint a bajnoki cím titka abban rejlik, hogy az Újpest FC B játékosai régóta játszanak együtt, ami miatt a pályán remekül megértik egymást.
A White Alders rokonszenves gólgyárosa az utóbbi időben úgy látszik, nem csak a pályán brillírozik. Ami azért is örvendetes, mert ez honlap pont azért van, hogy azt együtt szerkesszük. Ráadásul újfent egy igen érdekes témát boncolgat...
Otthonában fogadta Mohács a Nagyatád csapatát az utolsó fordulóban. A vendégek 3 gólos különbséggel nyerték a meccset, így a Mohács együttese a 12., míg a Nagyatád a 2. helyen végzett a 2009/2010-es bajnokságban.
A záró fordulóban az Orosháza FC az ESMTK otthonába látogatott, ahol a véghajrára felépülő Szabó Tamás góljával egy-null arányban nyert is, így megőrizte egy pontos előnyét a Szolnokkal szemben és feljutott az NBII. Keleti-csoportjába.
A cím első fele a maga nemében páratlan, mert ilyen még nem volt. Nálunk legalábbis. Egy idényben sem, nemhogy egy félben. Pedig az elején nem ment nekik annyira a játék, ezt támasztja alá a vigaszágas „kaland” is…
Tegnap délután végre lejátszották a különböző okok miatt korábban már háromszor is elhalasztott ERREA (Somogy megyei) kupadöntőt, igaz a délelőtti heves esőzések miatt Marcali helyett Balatonboglár adott otthont az eseménynek.
Az Alföld-csoport záró fordulójában a Vasas tartalékcsapatát látta vendégül a Battonya. A nagy melegben lejátszott, fordulatokban és gólokban gazdag mérkőzésen a hazaiak döntetlent érdemeltek volna.
Egy kis gyüjteményt válogattunk számotokra össze a gyengébb nem szurkolói tömegéből és egy kis versenyt is hirdetnénk. Mondjátok meg a képen található hölgyek milyen országoknak szurkolnak 2 focilabdáért!
A szezonzáró mérkőzésen hiába játszott tetszetősen a Dorog csapata sajnos nem sikerült ponttal távozni a házigazdáktól mivel ők a mai nap Fortunával kötöttek szerződést mivel minden ami a Dorogi kapu felé irányult lövés ,fejes az betalált a vendég csapat kapujába. A látottak alapján a hazai gólkülönbség igen túlzott hiszen kedvezőbb állásnál a Dorogi csapat három kapufát is elért.
Külön öröm számomra, hogy olyan csapatokkal dolgozhatok, akik három éve töretlen bizalommal és lelkesedéssel vetik bele magukat a kupasorozat életébe. Közéjük tartozik a Budai Ászok is, akik egy remek kis tornát hoztak össze...
Kié lesz az arany a Tisza-csoportban ? A tabella 2. helyezett Tiszakanyár SE csapata a 10. helyen álló Nyírmadai ISE otthonába látogat a hétvégén. A vendégek egy esetleges győzelemmel az 1. helyen zárhatják a bajnokságot.
Ki lesz a kieső? A Tisza-csoport utolsó fordulójában kiesési rangadót tartanak, hiszen a 13. helyezett Kótaj SE csapata fogadja hazai pályán a 14. helyen álló Berettyóújfalui SE együttesét.
Kiss Zalán után az Amatőr Liga másik jeles labdarúgója, Bulyovszky Balázs is eltöprengett azon, miként is rakná össze verhetetlen kispályás csapatát. A nevek összepárosításán túlmenően egy-két okos észrevételt is megoszt velünk...
Minimális különbségű vereséget szenvedett a Kecskeméti TE tartalékcsapata a Soroksár otthonában, így a lila-fehérek nem csak a bajnoki címről, de a második helyről is végkép lemondhatnak, sőt, a dobogó legalsó fokához is bravúrra lesz szükségük.
Ismét voltak, akik nagyot alkottak: a 25. napredakos meccsét ünneplő Hidvégi Pepe megrúgta csapata 300. gólját. Az Igénytelenek pedig 350-ig jutott, és itt van a zseniális, immár százados Bulyo, aki duplán ünnepelhetett...
Itt tekinthetik meg kedves olvasóink a Duna-csoport 26. fordulójának szerdai mérkőzését, párosítását és eredményét.