Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
Kiegyenlített játékkal kezdődött a mérkőzés, a hazaiak hamar vezetést szereztek, és a korai kiállítás után egyértelmű fölénybe kerültek. A második játékrészben még nagyobb vehemenciával vetette magát a küzdelembe az Orosháza...
"A 11. tornán egy közepesen erős csapattal, és egy debütánssal (jellemzően minden kupán van ilyen csapattársunk) vártuk a sorolást. Illetve vártuk volna, csak valahogy sosem sikerül pontosan megérkeznünk." - Kiss Zalán.
A sok eső miatt a paksi műfüves pályán játszották le a csapatok a záró fordulóból előrehozott találkozót. A hazaiak nagyon készültek a bajnok BLSE ellen, amit jól mutat, hogy több élvonalbeli kerethez tartozó játékost is szerepeltettek a mérkőzésen.
"A torna célja, hogy minden olyan csapattal, akikkel a pályán már-már barátságok szövődtek, játszunk egy jót. Emellett a Gyermekrák Alapítvány részére is adakozunk, ahogy tettük ezt tavaly is." - kezdi sorait Vokoun Iván.
Élesedik a harc a labdarúgó NB III Alföld csoportjában, fokozódnak az izgalmak az élcsoportban. Üröm az örömben, hogy a Tisza Volán SC Szeged gárdája sajnos nem érintett ezekben a küzdelmekben. A kék-feketék hazai botlásaik miatt már nem álmodozhatnak a dobogóról, de az első ötbe kerülés bizony szép eredményre lenne.
A játék képe alapján az MTE 1904 jobban játszott, de a Sárvár egyetlen lehetőségét kihasználva a jó védekezésének köszönhetően megérdemelten nyert.
Újfent szárnyaltak a juniorok! Nem is akárhogyan, hiszen amellett, hogy „csont nélkül” nyerték a tornát, a gólkirályi cím és a legjobb kapust illető trófea is hozzájuk vándorolt. Persze 11. kupánk nem csak számukra maradt emlékezetes.
Nagy iramban kezdték a csapatok a mérkőzést, az első igazi izgalmat Harman kapus rosszul sikerült kirúgása okozta. A gólváltás után is élvezetes, küzdelmes játék folyt a pályán, inkább hazai dominenciával. A második félidőben sem csökkent az iram, és változatos, jó színvonalú csatát láthatott a nem csekély számú néző.
Soha nem látott cseleket tanulhattok meg az alábbi videóból. :-)
Az élvonalbeli együttesek tartalékcsapatainak az összecsapásán a házigazda lila-fehérek két góllal jobbnak bizonyultak a Vasas fiataljainál.
A szombaton lejátszott Pénzügyőr - Törökbálint mérkőzést 2-1-re a hazaiak nyerték meg, így megőrizték a tagságukat a harmadosztályban. A mérkőzésről rövid videó összefoglaló is megtekinthető az oldalon.
Ezúttal minden kupa után hasonló módon fogunk "megemlékezni" mindazokról a kiváló játékosokról és csapatokról, akik történetesen valamilyen komolyabb fordulóponthoz érkeztek. További rizsa helyett következzen az első adag:
Tavasszal eddig remekelt a védelem, a Celldömölk ellen azonban nem működött a gépezet. Jó iramú kemény játékkal és pápai fölénnyel kezdődött a mérkőzés.
A mérkőzés pár perces késéssel kezdődött, mert a dabasi pályára nem sokkal a kezdés előtt hatalmas jégeső zúdult. Végül Pákolicz Ákos játékvezető játékra alkalmasnak minősítette a pályát.
Ma délután pótolják a Mátra-csoport 15. fordulójából elhalasztott Mátra-Putnok bajnoki mérkőzést. A találkozó 17 órakor kezdődik.
Ma pótolják a csapatok a 22. fordulóból elhalasztott Csepel-Érd, és Mór-Pénzügyőr találkozókat.
Soha nem látott részletességű, mélységű, 160 oldalas, színes magyar Futball Évkönyv jelent meg a Tobet.com gondozásában, 16 NB1-es, 30 NB2-es és 83 NB3-mas csapattal. „Futball Évkönyv 2009/2010” címmel jelent meg az a 160 oldalas kiadvány, ami eddig soha nem látott adatbázist felölelő tartalommal, a magyar honi labdarúgást karolja fel és mutatja be az olvasók számára.
Ismét egy nagyon cool VB-re kihegyezett reklám. Lenyűgöző kisfilm arról hogy mi jár a sztárfocisták fejében... :-) és láttunk benne egy Hobbit Rooneyt is ... :-)
A bajnokság véghajrájához köeledve minden megszerzett pontnak különös jelentősége van. A hétvégi mérkőzések párosításaiból ezúttal a Kecskemét orosházi fellépése számít a legpikánsabbnak.
Ezzel persze megszilárdította vezető helyét a bajnoki értékelésben is. Ami pedig a játékosokat illeti, Dani Gábor (Fehér Ház) harmadízben lett gólkirály, míg Karda Szabolcs (22 Steps) ugyancsak harmadszorra legjobb kapus…
Ítéletidőben, a körülményekhez képest kitűnő pályán a lipóti csapat remek, gólra törő játékkal, okos taktikával fektette két vállra a mezőnyben jól játszó badacsonytomaji csapatot.
Ma délután pótolják a Dráva-csoport 15. fordulójából elhalasztott Ócsárd-Nagykanizsa mérkőzést. A találkozó 17 órakor kezdődik.
Óriási lehetőséget szalasztott el az ESMTK a bajnoki címért folytatott versenyfutásban, hiszen hazai pályán szenvedett (nem várt) vereséget a tabella hátsó felében tanyázó monoriaktól.
Tudod, kinek szurkolsz a legjobban a foci VB-n? Magadnak! Mert most Te is nyerhetsz! Hogyan? Úgy, ahogy egy focilázban égő, igazi szurkoló: arcfestve!
A jászberényiek kétgólos győzelmet arattak Hevesen a labdarúgó NB III. Mátra-csoportja 23. fordulójában, ám ebben jelentős szerep jutott a játékvezetőnek is.
Kitűnő játékvezetés mellett a minden poszton jobb játékosokból álló lipóti csapat megérdemelten nyerte a találkozót a lelkesen játszó Sárvár ellen.
Egy nagyon jól védekező Bük ellen az MTE 1904 a múlt heti botlása után a nevéhez méltón játszott és megédemelten nyert. A mérkőzést követően sajnálatos esemény árnyékolta be a győzelmet, mivel egy törzsszurkoló a hazafelé tartó úton tragikus hirtelenséggel elhunyt.
Most tiéd lehet ez a különleges relikvia és közben segíthetsz is! Az árverésből befolyt teljes összeg a Gyermekétkeztetési Alapítványt támogatja.
Biztosan tudjátok, mint Csömörön, mint Gödön, nagy hagyományai vannak az amatőr kispályás labdarúgásnak. És itt most nem elsősorban a Rubeola FC. Csömör futsal csapatára gondolok, hanem a településeken megrendezésre került több tucat kispályás teremlabdarúgó tornára és a bajnokságokra!
A 2009-2010-es labdarúgó szezon első bajnokcsapata a Bajai LSE: az NBIII. Dráva-csoportjában - öt fordulóval az idény vége előtt - már biztosan aranyérmes Nagy Tamás együttese. A feljutáshoz elég volt a Szentlőrinc elleni gól nélküli döntetlen is.