Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-04-16 - Grundfoci hírek

Triplázott a listavezető 22 Steps

Ami ha idei formájukat nézzük közelről sem meglepő. Persze az sem, hogy úgyszintén az első négyben láthatjuk az őket üldöző Igényteleneket. Az igazi "truvájt" a Focisokk és H1N1 legjobbak között végző focistái hajtották végre…

Az idei nyolcadik kupa érthető parával kezdődött, mivel a meteorológia neves szakértői nem sok jót ígértek a hétvégére. Egész pontosan hideget és esőt, ami sátor hiányában elég kellemetlenné tette volna a laszti utáni rohangálást. Aztán szokás szerint semmi sem lett a dologból. Hála az égnek.

Idei nyolcadik kupánkra egyébiránt 15 csapat nevezett, akik közül az első 12 jelentkezését fogadtam el. Ennek függvényéven elég morcos arckifejezéssel nyugtáztam, hogy a Goalbusters péntek késő délután sebtében visszavonta részvételi szándékát. Ergo maradtunk tizenegyen…

Ami persze kicsit megkavarta a sorsolást is. Viszont ezzel a D pályára oda-visszavágós alapon a két megmaradt junior, a Buxy Team és a Milfesek került. A mezőny felépítését jelzi, hogy az első két játéktér (magyarul A és B pálya) erőviszonyai közel egy szinten mozogtak. Itt a Gepard Out, a Budai Ászok és a Napredak, ott pedig a Nápolyi, a Focisokk valamint a H1N1. Ráadásul az utóbbiból a Goalbusters kiesésével ketten menetek tovább a legjobb nyolcba. A sorsolási procedúra egyetlen áldozata a White Alders lett. Az Igénytelenek és a 22 Steps ellen kezdeni nem egy lélekemelő mutatvány.

ABC sorrendben maradjunk az A pályánál. Első meccs Gepard Out - Budai Ászok, eredménye döntetlen. Aztán a Budainak out, a Gepard pedig maradt, így bekapcsolódott a körforgásba a Napredak is. Méghozzá egy élvezetes, hatgólos meccsel. Egyik csapat sem bizonyult nagyravágyónak, igazságosan megosztoztak a pontokon. A döntés ezzel a végére maradt. Itt az Ászok 2-0-ra vertre a Napredakot, jutalmuk pedig a C csoport (Steps, Alders, Igénytelenek) második helyezettje lett. Már ha ezt egyáltalán el lehet jutalomként könyvelni.

Rögtön mellettük a „bén” a Focisokk rég nem látott legjobb napjait idézte. Az utóbbi két kupát győzelem nélkül zárták, most pedig előbb a H1N1-et verték 1-0-ra, majd ugyancsak zéró bekapott gól ellenében egy laza hetest szórtak a nem éppen gyenge alakulatnak aposztrofált Nápolyi hálójába. A csoportelsőség kérdése ezzel el is dőlt, ráadásul Dobos Krisztiánék bajszát a H1N1 is megcibálta.

A halálcsoportban a White Alders izgatottan várta a történéseket. Itt meg kell jegyezni, hogy a további meccsek alakulásának tematikáját nézve mindenképp bíztató erős ellenfelek ellen kezdeni, mert legerősebb csoportbeli vetélytársaikkal legközelebb csak a döntőben találkozhattak volna újra. Mindenestre irtó rosszul kezdték a napot, az Igénytelenek kilenc alkalommal mattolta őket, erejükből még egy árva becsületgólra sem futotta. Röviddel később aztán a Steps jóvoltából a győztesekből legyőzöttek váltak. Ezzel egy csapásra izgalmas lett a csoport, hiszen minkét esélyes neve mellett 3-3 pont díszelgett. Jobban mondva izgalmas lehetett volna, ha az Alders megveri a „Tventitút”, de nem tette, noha nem sok hiányzott a sikerhez. A végén a Steps valahogy betuszkolt egy döntetlent érő gólt, amivel megváltotta jegyét a középdöntőbe.

A D pályán az ifik magukkal még csak-csak bírtak, egymással azonban nem. Mindkét mérkőzést 2-2-es döntetlennel fújta le a spori, így a lutrié lett a főszerep. Azaz 3-3 hatossal került pont a történet végére. A Milfesek céloztak jobban, ennek megfelelően a vigaszág megpróbáltatásaival a Buxy legénysége kényszerült farkasszemet nézni.

De nagyon ezt nem bánták. Ellenfél gyanánt a C csoport harmadik helyezettje érkezett hozzájuk, vagyis az Alders. És Bulyóékon 3-2-vel túljutva véghezvitték azt a bravúrt, amelynek kapcsán elmondhatjuk, mindkét junior csapat eljutott a középdöntőig. A H1N1 ugyancsak sikeresen vette az akadályt, a 2009-es bajnok Napredak (akik tegyük hozzá az életben nem érkeztek még ennyire tartalékos kerettel) pediglen búcsúzni kényszerült. Csakúgy mint a Gepard Out, akik már 3-0-ra vezettek a Nápolyival szemben, aztán végül nekik kellett kaparni azért a soványka egy gólért, amivel 4-4-re hozták a derbit. Szerencséjük a hatosokkal sem volt. Ha a gyerekkorunkban oly sokszor látott/hallott mesét szándékoznánk tanulságként a történetbe plántálni, akkor most a Nápolyi lett a róka, a Gepard a holló, a sajt pedig maga a továbbjutás…

A középdöntő egy spontán kivégzéssel kezdődött. Az Igénytelenek nem kegyelmezett, így a Budai Ászok a csoportgyőzelem után egy 6-1-es vereségbe szaladt bele. A Focisokk – Buxy Team és a H1N1 – Milfesek találkozó már jóval kiegyenlítettebb keretek között folyt, ahol ugyan mindkét ifi gárda elvérzett, de szereplésükkel végtére is nem okoztak csalódást. Igazán komoly párbaj a Steps – Nápolyin bontakozott ki, és ha a lefújás előtti 20 másodpercet az utóbbiak kivédekezik, a hatosok akár az ő sikerüket is hozhatták volna. Persze nem így történt, ez a fikció is ment az érvényét vesztett teóriák hosszú sorába, és a Steps 3-2-vel a legjobb négy között folytathatta menetelését.

A fehérek elődöntőbeli riválisai a H1N1 zöldmezesei lettek, és amennyire meg kellett izzadniuk az előző körben, most ugyanolyan simán hozták a kötelezőt. A vége 5-1. A másik meccsé pedig egy drámai 4-4, ami az Igénytelenek erejét ismerve a vecsésiek számára nagyobb bravúr. Hát még úgy, hogy a hatos-párbajt „Panzer” kapus kiváló védéseinek köszönhetően a Focisokk nyerte, amellyel közel 14 hónap után újra döntőbe verekedték be magukat.

A bronzmeccsen sokáig a H1N1-nek állt a zászló. Lőttek egy gyors gólt, aztán a tőlük megszokott stílust hozva masszív védekezésbe kezdtek. Ami bejött a Nápolyi, a Napredak és a Milfesek ellen, az most a vesztüket okozta. Az Igénytelenek előbb egyenlített, majd röviddel a vége előtt megfordította az eredményt. Aznapi produktumuk gyümölcse ekképp egy 3. hely és 10 hasonlóan értékes bajnoki pont lett.

Izgalmak tekintetében a döntő sem bizonyult rossz mérkőzésnek. Hiába vezetett a Steps, a Focisokk egyenlített. Ugyanúgy, mint fél órával korábban, az Igénytelenekkel szemben. Viszont Elekes Tamás góljára már nem érkezett válasz, így a 2x12 perc leteltét jelezve a spori 3-2-es Steps vezetésnél vetett véget a találkozónak.

Mint a főcím is jelzi, az idei nyolc tornából a 22 Steps hármat nyert, ezzel megerősítette helyét a bajnoki tabellán. A torna gólkirálya a hét találatig jutó Horváth István (Igénytelenek), míg legjobb kapusa a Focisokk hálóőre, Török Sándor lett. Folytatás április 25-én vasárnap… Aki ott akar lenni ne késlekedjék, mert oda is csak 12 csapat nyer bebocsájtást!


A Grundfoci/BAFL idei 8. kupafordulójának végeredménye:

    Mcs Gy D V Lg Kg Pont
                 
1. 22 STEPS 5 4 1 - 15 7 12
2. FC FOCISOKK 5 3 1 1 17 8 11
3. IGÉNYTELENEK 5 3 1 1 22 9 10
4. H1N1 6 3 - 3 6 9 9
5. BUDAI ÁSZOK FC 3 1 1 1 5 8 8
6. MILFESEK 3 - 2 1 4 5 7
7. BUXY TEAM 4 1 2 1 8 9 6
8. NÁPOLYI FC 4 - 1 3 7 16 5
9. GEPARD OUT FC 3 - 3 - 9 9 4
10. NAPREDAK 3 - 1 2 3 6 3
11. WHITE ALDERS FC 3 - 1 2 3 13 2

 

A győztes csapat tagjai: Karaszek Tamás, Batházi Gábor, Németh Attila, Rázsó Sándor, Karda Szabolcs és Elekes Tamás.

Gólkirály:
Horváth István (Igénytelenek)

Legjobb kapus: Török Sándor (FC Focisokk)

A Budapesti Amatőr Futsal Liga következő tornájának időpontja és helyszíne: 2010. április 25, vasárnap, 9 óra, Budapest XIII, Fáy u. 58., Vasas Sportcentrum.            
Szeretettel várjuk minden amatőr csapat jelentkezését!           

Érdeklődni az info@futsalkupa.hu e-mail címen, illetve a 20/532-0580-as telefonszámon tudtok...

Hozzászólások