Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-04-19 - Grundfoci hírek

Amikor átok a győzelem…

"Meglehetősen hiányos kerettel, utólagos változtatásokkal jött össze a csapat. Végül két cserével vágtunk neki az előttünk álló mérkőzéseknek." - kezdi kupaértékelő beszámolóját Metzler Gila, a Budai Ászok krónikása.

"Tizenegy csapat jött össze, és egy elég acélosnak mondható Gepard-Napredak párost kaptunk a csoportban. Az első meccset a Gepard ellen játszottuk. Alapvetően nem kedveljük a stílusukat, mert elég keményen szoktak focizni (bizonyítja az is, hogy az oldalvonal mellől több, testi sérelem okozására vonatkozó utasítást is kaptak). Szerencsére ezúttal sem akadt semmi komolyabb probléma. Ők kezdték a találkozót, de alig tíz másodperc elteltével már mi vezettünk. Ennek ellenére az első félidőben irányították és meg is fordították a meccset. Utána kiegyenlített csata alakult ki. A lefújás előtt sikerült begyötörni egy gólt, így végül is megérdemelt döntetlen született. A történethez még hozzátartozik, hogy legalább ötször találtuk el a kapufát.

Következett egy kis pihenés, mialatt ellenfeleink 3-3-at játszottak. A Napredak ellen már úgy léptünk pályára, hogy a döntetlen akár a második vagy a harmadik helyet is jelentheti, így győzelemre kell mennünk! Mert hát ki ne akarna csoportelső lenni? De erről később... Az első félidőben megszereztük a vezetést, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A második játékrész végén egy kontrából sikerült megduplázni előnyünket, jó játékkal megnyertük a csoportot, aminek persze nagyon örültünk. Nem kényszerültünk vigaszágra, és nem kellett csoportelsővel játszanunk! Ehelyett a sorsolás szeszélye folytán megkaptuk az Igényteleneket…

Ha előre tudjuk, hogy a csoportgyőzelem ezzel jár, akkor lehetséges, hogy bekockáztattunk volna egy vigaszágas kitérőt. Első ránézésre sokkal több keresnivalónk lett volna, de hát ki gondolja ezt így előre, és mennyire sportszerű, ha egy meccsen nem törekszünk a győzelemre, sőt, akár szándékosan át is adjuk azt? Mindenesetre nem történt meg.

Természetesen, aki bajnok akar lenni, annak mindenkit meg kell verni, de nekünk nem feltétlen a végső győzelem a cél. Általában a négy közé jutásnak már nagyon szoktunk örülni. De az odajutás most egy lehetetlen küldetés volt. Ellenfelünk végig szervezett, pontos játékot mutatott be, és gyorsan dűlőre vitte a dolgot. 0-4-gyel fordultunk, fejben teljesen szétestünk, már csak a szépítés volt a cél. Egyet sikerült lőni, de mellé kaptunk még egy párat, így csalódottan kellett elhagynunk a pályát.

Ezzel az ötödik helyre jöttünk fel összetettben, ami szerintem év végére egy reális célkitűzés lehet. Voltak balul sikerült kupáink is, amiket minden bizonnyal javítani fogunk. Elég hozzá, ha lesz még kilenccsapatos torna..."

 

Hozzászólások