Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-04-28 - Grundfoci hírek

Kupagyőztes a nagy küzdő Focisokk – avagy soha ne adjátok fel!

Alig fél hónap, és két éve lesz annak, hogy elkezdtük… 38 varázslatos kupa, amiből főhőseink 21-et több-kevesebb sikerrel teljesítettek. Mígnem 22-ik nekifutásra végre ők is learatták azokat a bizonyos, jól kiérdemelt babérokat...

És a háttérben nem érdemes keresgetni semmi extrát, hiszen ezalatt a három év alatt a keret mit sem változott. Mindössze megtanultak együtt, egymásért focizni. Ha rendszeres itteni jelenlétüket vesszük alapul, - talán nagyképűség nélkül állíthatom - nagyjából itt, nálunk! Ezalatt a három év alatt megjárták a mennyet és a poklot egyaránt. Ha kijött a lépés akár egy dobogós hely is elérthető közelségbe került, de ha nem, akkor maradt a középmezőny, vagy egy kevésbé illusztris pozíció a sereghajók között. Aztán két hete az idei 8. tornán valami „bekattant” náluk. Szokásuktól eltérően már nem azon sopánkodtak, vajon ki lesz az ellenfél, hanem a játékkal kezdtek el foglalkozni. Tudatosult bennük, ha győzni akarnak, lényegében tökmindegy kit hozott útjukba a faktum, mert a végső siker érdekében úgyis muszáj mindenkin átgázolni. Közhely, viszont nem marhaság, miszerint a kupát az nyeri, aki aznap a legjobban teljesít. Akkor a H1N1-en, a Nápolyin, a Buxy Teamen és az Igényteleneken vezetett keresztül az út a döntőbe, amit ugyan még elbuktak a bajnokaspiráns Steps ellenében, viszont a szoros 2-3-as eredmény jelezte, a legjobbak között a helyük! Ráadásul „Panzer” személyében a legjobb kapust is ők adták. Ergo, ha lassan is, de beértek…

Vonatkozik ez rajtuk kívül természetesen másokra ugyanúgy. Példának okáért az a White Alders amely két héttel ezelőtt csak az utolsó helyre volt jó, és csak nagy nehezen tudták rávenni magukat a mostani indulásra, ezúttal a bronzért játszhatott. Azt, hogy legyőzték a sokak által „rettegett” Kaminót, pedig csak hab a tortán. Ami a mezőny többi résztvevőjét illeti, kisebb változásokkal, de nagyjából megegyezett a megszokottal. Visszatért a kisebb „vércserén” áteső Kamino.hu, illetve a Törtetők VSE személyében újabb csapattal színesedett a paletta.

A jól megszokott cetlis sorsolás után a következő beosztás született: a Milfesek, a Kamino és a H1N1 ment az A; a Focisokk, a Budai Ászok és a Napredak a B; a 22 Steps, a Gepard Out és a White Alders a C; míg a kisRedbull, a Törtetők és az Igénytelenek pediglen a D pályára. Magyarán szólva minden csoportba jutott legalább egy korábbi kupagyőztes sőt, a D-be kettő is. De így van ez rendjén.

Az A pálya műgyepén a Kamino sok reménnyel nem kecsegtette riválisait. Két győzelemmel és 9-1-es gólkülönbséggel jelezték erejüket, majd a csoportmeccsek befejeztével türelmesen várták vigaszágról hozzájuk érkező következő ellenfelüket. A második helyet a Milfesek – H1N1 összecsapás volt hívatott eldönteni, de mivel ez egált hozott, onnantól az maradt a fő kérdés, ki szaladt bele kisebb zakóba saját kaminós meccsén? Így lett második a H1N1, míg a Milfesek a harmadik.

Az előző kupa kapcsán azt találtam írni, a tavalyi bajnok Napredakot talán még nem láttam annyira tartalékos felállásban, mint azon a bizonyos szombati napon. De akkor legalább hiánytalanul megvoltak. Nem úgy, mint most. Ráadásul aki eljött, az is kisebb-nagyobb sérüléssel küszködött. Ugyan sebtében kiegészültek a hertás Farkas Tomival (aki szolid számításaim szerint háromnegyed év alatt 8!!! csapatban is megfordult), illetve az ágyból kirángatott ugyancsak külsős Dzodzoglu Sziderisszel, de sokat ez sem segített. Lőtt gól nélkül, utolsóként zárták az első kört. Az elsőséget lényegében már a nyitómeccs eldöntötte, ahol a Focisokk 2-0-lal késztették jobb belátásra a Budai Ászok egyébiránt roppant szimpatikus labdarúgóit.

Mellettük az Alders, - mint az utóbbi két tornán- , ezúttal is egy csoportban kezdett a Steps-szel. Láss csodát, viszont elkerülték az Igényteleneket, akik helyett ezúttal a Gepard Out jutott számukra másik ellenfél gyanánt. Örömük határtalan volt, főleg amikor egy korábbi balul sikerült mérkőzésükön revánsot véve ha nehezen is, de 1-0-ra legyűrték őket. A macska-féle ragadozók vesszőfutása a Steps ellen sem ért véget, ugyan rúgtak egyet, viszont hálából kaptak nyolcat, ami azért lássuk be, még gombócból is sok. A döntés a Steps – Alders mérkőzésre maradt. Azt 4-2-re nyerte az esélyesebb fél, az Alders pedig lett második.

Ha a Gepard esetében szóba hoztam a gombócot mint szinonimát, most bevallom kissé elbizonytalanodtam, hiszen sebtében valami hasonló, ámde kifejezőbb formát kellene valahonnan előhúznom. Történt ugyanis, hogy a kupás légkörrel még csak kacérkodó Törtetők előbb a junior kisRedbull ellen szaladt bele egy csúnya 0-13-ba, majd az Igénytelenektől is kaptak hetet. Végül ez döntött (mármint a nagyobb arányú győzelem), mégpedig a kisRedbull javára, ugyanis a csoport rangadója 2-2-es eldöntetlen eredménnyel zárult.

A vigaszágon az addig találatig sem jutó Napredak 2-1-re verte az ugyancsak góliszonyban szenvedő H1N1-et, az Ászok pedig 3-2-vel jutott túl a Milfeseken. Két szoros eredmény, nem úgy mint a többi pályán. A Törtetők hiába vezettek 2-0-ra az enerváltan kezdő Alders ellen, képtelenek voltak megőrizni előnyüket és amint fordult a kocka, kaptak egy laza kilencest. De a Gepard kapusának idegeit még ennél is alaposabban vették igénybe az Igénytelenek megállíthatatlan támadói. A vége 3-11, ezen sincs mit nagyon magyarázni.

A legjobb nyolc között aztán a Napredak is belefutott egy hatalmas pofonba, kaptak egy 10-est a Steps-től. Egész biztos számukra is kedvezően hat az előttünk álló három hetes pauza, legalább lesz egy kis idejük regenerálódni. Meglepően nagy arányú vereség vetett véget a Budai Ászok menetelésének is. Két találatuk igen sovány vigaszt jelentett a kisRedbull hat góljához képest. De eközben megszületett a nap talán legnagyobb meglepetése: Kamino.hu – White Alders 2-3! Bulyóék addigi mérlege 4 meccs, 4 verség és 4-26-os gólkülönbség volt. Mostani sikerük titka ugyanabban rejlik, mint a Focisokké. Nem reklamáltak, nem egymást cseszegették, hanem összeszorított fogakkal egy parádés iramot diktálva, felszántották a pályát. És ha már Focisokk, akkor néhány szó az ő meccsükről is, akik az előző kupa elődöntőjéhez hasonlóan ezúttal is az Igénytelenekkel néztek farkasszemet. A vége ezúttal ugyancsak x-re sikeredett, és mint akkor, jelen esetben is Török kapus bravúrja döntötte el a továbbjutás sorsát.

Az elődöntőre az Alders elfáradt, így a Focisokk 3-0-lal különösebb fennforgás nélkül váltotta meg jegyét az aranyért folyó utolsó derbire. Parázscsatát ígért és hozott viszont a 22 Steps – kisRedbull párharc. Két kupával ezelőtt ugyanitt, azaz a legjobb négy között már volt szerencséjük egymással viaskodni. Nagy meglepetésre akkor a juniorok alkotta alakulat jutott a döntőbe, amit később annak rendje és módja szerint meg is nyert. Sokáig úgy tűnt ezúttal a Steps lesz a befutó, egy gyors góllal átvették a vezetést, azonban a gólkirályi címet gyakorlatilag már ekkor birtokló Bernáth két perccel a lefújás előtt értékesített szabadrúgás-bombája visszahozta a „kicsik” reményeit. A három-három hatos sem hozott döntést, így a folytatásban végül egy rosszul irányzott löket a kisRedbull hálóőre számára tette majdhogynem tökéletessé a napot.

A bronzért meglepően nagy iramban csapott össze egymással az Alders és a Steps, mígnem pár perccel az első half lefújása előtt egy erősen vitatható kapufás góllal az előbbiek vezetéshez is jutottak. Ami ezután következett inkább botrányra hajazott, minthogy a focihoz lett volna köze. Számszerű eredménye két piros lap a Steps-nek, egy az Alders-nek, illetve három gól az 22-eknek, akik ha nem is könnyen, de saját javukra fordították a mérkőzést.

A döntőben szerencsére a foci, a szép gólok, és az iram dominált. A Focisokk két viszonylag gyors találattal megnyugtató előnyhöz jutott, majd szűnni nem akaró lendülettel továbbtámadta a kisRedbull kapuját. Ez a mutatvány viszont körülbelül olyan, mint cirkuszi nyelven szólva az oroszlán torkán lenyúlni. Egy gyors kontra, és máris oda a korábban megnyugtatónak vélt előny. Aztán potyogtak a gólok ide is oda is, így néhány perccel a lefújás előtt 3-3 gól díszelgett mindkét csapat neve mellett. A Focisokk szemszögéből nagyjából az a szitu alakult ki, mint két héttel korábban a Steps elleni döntőn. Aki talál egy gólt, amit utána ki is képes védekezni, megnyeri a kupát. Ami akkor nem jött össze most igen, Földváry belőtte, válasz viszont nem érkezett, ezzel története során először két ezüst, - illetve 3 év, 22 kupa és 92 mérkőzés - után a Focisokk legényei is marokra foghatták a győztesnek kijáró trófeát.

A gólkirályi címet - ahogy korábban már utaltam rá -, a kisRedbull játékosa, Bernáth György vihette haza, míg a legjobb kapus ismételten Török Sándor alias Panzer lett, aki a Steps hálóőrének (Karda Szabolcs) példáját követve duplázni tudott. A bajnoki pontvadászatban a Steps továbbnövelte Igénytelenekkel szembeni előnyét, míg a címvédő Napredak kifogásolható teljesítménye (ennél szofisztikáltabban nem is fejeztem volna ki magam) dacára is feljött a harmadik helyre. Ugyanannyi ponttal, de rosszabb helyezései révén pedig a Budai Ászok a negyedikre. Most három hét szünet. Folytatás május 15-én szombaton!



A Grundfoci/BAFL idei 9. kupafordulójának végeredménye:

1. FC FOCISOKK 5 4 1 - 15 5 12
2. KISREDBULL 5 2 2 1 25 9 11
3. 22 STEPS 5 4 1 - 26 5 10
4. WHITE ALDERS FC 6 3 - 3 16 14 9
5. KAMINO.HU 3 2 - 1 11 4 8
6. IGÉNYTELENEK 4 2 2 - 22 8 7
7. BUDAI ÁSZOK FC 4 2 - 2 8 10 6
8. NAPREDAK 4 1 - 3 2 18 5
9. H1N1 3 - 1 2 2 6 4
10. MILFESEK 3 - 1 2 4 10 3
11. GEPARD OUT FC 3 - - 3 4 20 2
12. TÖRTETŐK VSE 3 - - 3 3 29 1

 

A győztes csapat tagjai: Pintér László, Oroszi László, Török Sándor, Filipszki Péter, Prokop Norbert, Földváry Péter és Kiss György.

Gólkirály:
Bernáth György (kisRedbull)

Legjobb kapus: Török Sándor (FC Focisokk)

A Budapesti Amatőr Futsal Liga következő tornájának időpontja és helyszíne: 2010. április 25, vasárnap, 9 óra, Budapest XIII, Fáy u. 58., Vasas Sportcentrum.            

Szeretettel várjuk minden amatőr csapat jelentkezését!           

Érdeklődni az info@futsalkupa.hu e-mail címen, illetve a 20/532-0580-as telefonszámon tudtok...


Hozzászólások