Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-04-23 - Grundfoci hírek

Újabb győzelmünkkel már másodikok vagyunk!!!

Szombaton 16 órakor Érden léptünk pályára. A két csapat ősszel, 2-2-es döntetlent játszott egymással. A bajnokságban fej-fej mellett haladunk. Vendéglátóink a másodikok, mi a harmadik helyen álltunk a meccs előtt. (www.dmtklabdarugas.hunsport.hu)

Érd – Dunaharaszti 0-2

Tudtuk, hogy akinek sikerül ezen a napon győzni, az nem csupán pont, de lélektani előnybe is kerülhet a másikkal szemben. Talán éppen ezért rengeteg haraszti szurkoló kísérte el a fiúkat, így a pályán kívül is kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok. Remek hangulatban kezdődhetett tehát a mérkőzés.

DMTK: Szappanos Péter, Rétsági Ákos, Hégner Zoltán, Koller Ákos, Hajba László, Nánási Krisztián, Gulyás Géza, Wágner András Gusztáv, Dabasi Károly, Szemán Lajos, Kajdácsi Imre.

Érd: Szabó Gábor, Szauter István, Horváth László, Jakab Árpád, Herczog Gyula, Csizmadia Zoltán, Gál Lajos, Flórián Ádám, Márki Dénes, Csorba Péter, Frőhlich Roland

Az első helyzetre a hatodik percig kellett várni, de Szemán passzából Gulyás kapu fölé lőtt. Ezután sokáig a középpályán folyt a játék, veszélyes támadások nélkül. Bár itt is, ott is akadtak szögletek, a védelmek egyelőre biztosan álltak a lábukon. Az első negyedóra végén, Frőhlich 14 méterről tüzelt, ám Szappanos a helyén volt és bravúros mozdulattal védett.

2 perccel később Nánási harcosan szerzett labdát, majd húzott el a jobb oldalon. Az alapvonal közelébe érve középre ívelt, de Szemán fejese elkerülte Szabó kapuját.

Lüktető tempójú meccs volt, hol az egyik, hol a másik tizenhatos közelében pattogott a játékszer, ám nem bírtak egymással a fiúk. A 32. percben Kajdácsi lőtt távolról, fölé.

A félidő végén aztán megkezdődött a “haraszti-show”. Kajdácsi szerzett meg egy labdát a félpálya közelében, a bal oldalon. Két csellel lerázta védőit, majd a középen kiugró Szemán elé tálalt mesterien. A jó ütemben kilépő támadónk, a kifutó Szabó felett – mielőtt a védők összezártak volna előtte – nagy erővel bombázott a kapuba. 0-1!

A gól után rögvest helyzetbe kerültünk ismét, de Kajdácsi 15 méterről, jobbról leadott lövését ezúttal védte Szabó.

Remek első félidő után, a szünetben csak nagyon halkan bizakodtak a szurkolók, hiszen tudtuk még nagyon sok van hátra!

Érezte ezt a csapat is és nem sokáig hagyták izgulni a drukkereket!

Az 52. percben Dabasi Károly szerzett labdát a bal oldalon. Elkezdett befelé cselezni, mivel senki nem támadta egyre közelebb lopódzott a kapuhoz. 26 méterről jobb (!) lábbal háló szaggató gólt ragasztott a felső léc alá. 0-2! Parádés találat volt!

Hiába a hátrány, a házigazdák nem voltak képesek túljárni a remek formában játszó csapatunk eszén. Frőhlich jobb oldali beadását, még Csorba a jól helyezkedő Szappanos mellett, a kapufára lőtte. Ezután azonban már csak a Harasztiról szólt a hátralévő idő. A “focisuli” folytatódott, csak a gól nem jött már össze…

Sorra dolgozták ki a fiúk a szebbnél szebb helyzeteket. Előbb Kajdácsi lógott meg a jobb oldalon, középre játszott, de Szemán nem lőtt egyből, így mire elrúgta a labdát menteni tudott az utolsó védő. Kisvártatva ismét Kajdácsi került ziccerbe. Ezúttal a bal oldalról tört be a büntetőterületre, majd tüzelt, ám Szabó védett. A megítélt szöglet után ismét Kajdácsi elé került a labda és 4 méterről leadott kapáslövését, hihetetlen bravúrral hárította Szabó.

A meccs lezárásaképp feljegyezhettünk még, egy Kovacsik emelést, de 25 méteres labdája a kapu fölé szállt.

A végeredmény 2-0 a DMTK-nak, egy remek hangulatú, szép játékot hozó mérkőzésen. A csapat erőn felül teljesített, így megérdemelt a győzelem, az egyébként kitűnő erőkből álló Érd ellen. Már másodikok vagyunk a tabellán és jövőhéten a Sárisápot fogadjuk. Reméljük jó fociban akkor sem lesz hiány és a “haraszti-henger” is működik majd.

(www.dmtklabdarugas.hunsport.hu)

Hozzászólások