Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
Megszűnnek a megyei labdarúgó-szövetségek. Januártól igazgatók irányítják a területi szervezeteket. A Népszabadság Roskó Zoltánt, a Magyar Labdarúgó Szövetség operatív igazgatóját kérdezte a projekt részleteiről.
Hatalmas vereséget mért a második félidőben széteső Tisza Volánra az NB III Alföld-csoport újonca, a KITE-Szeged a városi rangadón a Felső Tisza parti stadionban.
Tegnap óta hivatalosan is lehet jelentkezni a 34. Amerika Kupájára. Három kihívót hajtott a küldetéstudat, hogy ne várjon heteket.
Meglehetősen sok néző (800) volt kíváncsi a szegedi házi rangadóra, ahol az újonc KITE-Szeged és a Tisza Volán mérkőzött meg egymással. A vártnál talán könnyebben nyertek a "hazaiak". (Fotó: szegedma.hu)
A Tisza Volán a Szolnoki MÁV kiverése után újabb bravúrra készült a Magyar Kupa 4. fordulójában, ám a vendégek már rögtön az elején előnybe kerültek, és meg is nyerték a találkozót.
A Tisza Volán a Szolnoki MÁV kiverése után újabb bravúrra készült a Magyar Kupa 4. fordulójában, ám a vendégek már rögtön az elején előnybe kerültek, és meg is nyerték a találkozót.
Parádés játékkal szó szerint kivégezte ellenfelét a Szombathelyi Haladás tartalékcsapata. Simon Attila tanítványai már fél óra játékidő után 6-0-ra vezettek, 70 percnyi játék után pedig már 10-0 állt az eredményjelzőn. A vendégek becsületét Szőcze mentette meg.
Parádés játékkal szó szerint kivégezte ellenfelét a Szombathelyi Haladás tartalékcsapata. Simon Attila tanítványai már fél óra játékidő után 6-0-ra vezettek, 70 percnyi játék után pedig már 10-0 állt az eredményjelzőn. A vendégek becsületét Szőcze mentette meg.
Jó iramú találkozón otthon tartotta a három pontot a Tököl, és helyet cserélt az NB III Alföld-csoport táblázatán az ellenfél Szolnoki MÁV II csapatával.
Nem lesz unalmas meccs ezen a hétvégén sem az NB III-ban, no de a ZTE II – Hévíz párharc, vagyis a második és a harmadik csatája, minden várakozást megérő összecsapásnak ígérkezik.
A mögöttünk hagyott hétvége is tartogatott érdekességeket, a harmadosztályú futball szerelmeseinek. Potyogtak a gólok, helycserék a táblázatok élén, elhúzó listavezetők, de nézzük meg csoportról csoportra...
Nehezen hozta a kötelezőt a kényelmesen játszó hazai alakulat.Nem volt könnyű feltörni a rendkívül szívósan védekező zsámbéki védőfalat.A második félidő nagy részét fetrengésekkel töltő vendégcsapat mindent elkövetett a pontszerzés érdekében,végül, ha nehezen is,de érvényesült a papírforma.
Mint ahogyan azt már korábban is írtuk két együttes a Szentlőrinc SE és a Paksi FC II. emelkedik ki a Dráva-csoport mezőnyéből, a többi közel azonos erőt képvisel, erről leginkább a csoport tabellája árulkodik.
Tegnap délután pótolták a Dráva-csoport 5. fordulójából elhalasztott Bonyhád VLC-Balatonlelle mérkőzést, melyek a hazaiak egygólos félidei előnyük után végül 2-0 arányban nyertek meg.
Az 5. fordulóból elmaradt mérkőzésen szerda délután a Csepel a bajnoki szünet előtt remek formában lévő Tisza Volánt fogadja a labdarúgó NB III Alföld-csoportjában.
Nem mindennapi mérkőzéseken vannak túl a Komlói Bányász utánpótlás együttesei. A komlói fiatalok a PMFC hasonló korú játékosaiból álló csapataival mérték össze az erejüket, és szenvedtek súlyos vereségeket. A 19 évesek 10, a 17 évesek 24 gólt kaptak 90 perc alatt...
Nem tétlenkedett a Bölcske és a Bonyhád együttese. A Régió Kupa miatti bajnoki szünetet kihasználva, a bajnoki találkozó után tegnap edzőmérkőzésen újra összemérte az erejét a két csapat. A kellemes őszi délutánon újra a vendégek győztek.
Szűkítette keretét Feczkó Tamás, a Tisza-válogatott szakmai munkájáért felelős nagyecsedi szakvezető, aki csapatának létszámát a Nyíregyháza elleni teljesítmények fényében csökkentette.
Az utolsó fordulóból előrehozott mérkőzésen a Csepel a Jánoshidát fogadja az NB III Alföld-csoportjában.
Nem a legmegbízhatóbban teljesít eddig a Csorna SE csapata, ugyanis bravúr-győzelmek mellett, bizony akad egy-két igen furcsa eredmény is. A soproni 7-0-s vereség is egy ilyen mérkőzése volt Varga Péter fiainak.
A Tisza Volán SC Szeged gárdája az eddig veretlen Dabast fogadta szombaton délután a labdarúgó NB II. Alföld csoportja 8. fordulójának mérkőzésén. A hazai gárda a vártnál könnyebben gyűjtötte be a három pontot, igaz, ebben a vendégek gyors emberhátrányba kerülése is közrejátszhatott.
Két elsőosztályú gárda második számú csapata találkozott Kecskeméten, ahol egyenlő erők küzdelmében, gólnélküli döntetlenre végeztek a felek. Az Alföld-csoport harmadik és ötödik helyezettjének mérkőzése egyébként is jó találkozónak ígérkezne, de a szomszédvárak csapatainak részvétele ezt még inkább fokozta.
Menetelésével a Csepel FC újra a focitérképre került, hiszen a gárda remekül szerepel az NB III Alföld-csoportjában és eddig veretlenül, hat mérkőzéséből ötöt megnyerve vezeti a táblázatot. Ennek apropóján a csapat fiatal hátvédjével, Haraszkó Sándorral beszélgettünk.
Mindössze fél nap van hátra a soron következő (18. idei) kupáig. Az érintettek számára éppen ezért - mondhatni amolyan mentális dopping gyanánt - következzenek második őszi tornánk főszereplői...
Minden jel arra utal, hogy jót tett a "csoportváltás" a csepelieknek, hiszen hét fordulót követően a szigetországiak vezetik az Alföld-csoport tabelláját. De nem elég a vezetést megszerezni, meg is kell azt tartani...
Ma délután 15.30-as kezdéssel pótolják a csapatok az NBIII. Dráva-csoportjának 6. fordulójából elhalasztott Komló-Mohács találkozót.
Hiába támadta szinte végig az egész mérkőzést, és játszott fölényben a MÁV II. együttese, mivel nem sikerült gólt szerezniük a fölényük meddőnek bizonyult, míg a taktikus vendégek kihazsnálták a szolnokiak hibáit és megnyerték a mérkőzést.
Kiváló labdarúgóidőben került megrendezésre a mérkőzés. A játékot a vendég Hévíz csapata kezdte. A hazai együttes stabil félpályás védekezésre rendezkedett be, rendre megakadályozva az ellenfél támadásait.
Az első negyvenöt perc után még a hazaiak vezettek a szombati találkozón, ám a második félidőben - az idei szezonban még nem látott módon - megrázta magát a vendég zöld-fehér egüttes és megfordította a mérkőzés állását.
Szerda délután, a Magyar Kupa harmadik fordulójában, a harmadosztályú Dunaharaszti MTK, az NBII-es MTK-Budapest II-t fogadta. Az együttesek két éve már találkoztak az MK-ban, és akkor a DMTK jutott tovább tizenegyesekkel. Most a vendégek a visszavágásra készültek...