Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
Az előkelő második helyet szerezte meg az elmúlt bajnoki idényben az NB III Duna-csoportjában a Dunaharaszti. Azzal tisztában voltak, hogy az Újpest B csapata erősebb, a bajnoki címre nincs esély, de a dobogóra fel lehet kerülni. Ez sikerült is a harasztiaknak.
A Magyar Kupa első fordulójában a Jánoshidai SE csapatát fogadta a DMTK, hazai pályán. Ellenfelük a Jász-Nagykun-Szolnok megyei I. osztály friss bajnokaként érkezett. Kemény, izgalmas, szikrázó ütközetekkel tarkított meccsre számítottak. De nem így lett....
A rengeteg sérült és beteg miatt tartalékos összeállításban lépett pályára az Érdi VSE csapata. A mérkőzés elején ez nem látszott, sőt ha Huber pontosabban céloz akkor a kapufa helyett a vezetést is megszerezhették volna.
Ma délután rendezik a 2009-2010. évi Magyar Kupa első fordlóját. A főtáblára jutott együttesek között két Bakony-csoportos alakulatot lehet felfedezni.
Az utóbbi évben nem igen létezett nélküle torna, ráadásul július közepén elérkezett 20. fellépéséhez. Ami nem kis szó, pláne, hogy ezt tíz csapat hálóját őrizve vitte véghez. Eközben tört ujja, kapott agyrázkódást, de nézték már dokinak is...
A felkészülés negyedik hetének végére, túl öt edzőmeccsen, lassan kialakul a Bicske játékoskerete. Nitti Tamás és Csontos Mihály jelentette be távozási szándékát - döntésüket a szakosztály tudomásul vette - ,rajtuk kivül valamennyi labdarúgó újabb szerződéstervezetet kapott a klubvezetéstől.
Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk a Bakony-csoportos Lombard FC Pápa 3-0 arányban jobbnak bizonyult az NBII-ben szereplő győri tartalékoknál. Az alábbiakban a Pápa II. szakvezetőjének az értékelése olvasható.
Jó kis mérkőzést vívott egymás ellen a DMTK és az ESMTK, melyek az NB III Duna csoportjában hamarosan újra találkozni fognak. Érdekességképp megemlítendő, hogy a Harasztiban pályára lépett az állítólag a lába miatt visszavonuló Füzi Krisztián, a két éve még nálunk focizó Szemán Lajos, valamint a két hete csapatunknál próbajátékon résztvevő, sőt gólt is szerző Dunaveczky.
Voltak szép számmal ezúttal is. A hosszú szünet előtti 14. kupa szemszögéből mindenképp. Igazán viszont csak azok örülhettek, akik elől is végeztek. Mint az Igénytelenek, a Buxy Team, vagy a 25. gólját érvényesítő BB-s Spiesz Tamás...
Valóra vált az SZLK vágya ,hogy a Duna csoportban szerepelhessen.Ez egyben jó előjel a sikeres szerepléshez is.Az SZLK 2003-as alakulását követően mindig jól szerepelt az NB-III Duna csoportban.
A Soproni VSE szombaton délelőtt játszott az Üllői úton a Ferencváros NB II-es együttesével. A mérkőzést a Ferencváros II. 3-0 arányban nyerte meg.
A Gázművek ellen lépett pályára a Pénzügyőr csapata. A meccsen mindkét csapat egy-egy góllal zárta az összecsapást. A mérkőzésről készült rövid videó megtekinthető az oldalon.
A Dunaharaszti csapata a Budapest Honvéd II. ellen játszotta csapatunk a harmadik edzőmérkőzését. A Bozsik Stadion műfüves pályáján csaptak össze, a másodosztályú riválissal. Erős, képzett együttessel szemben kellett bizonyítania a fiúknak. Bár a mutatott játék a felkészülés során még fontosabb, mint az eredmény, ezúttal egyikre sem lehet panaszunk...
A Csepel FC a csoport legnagyobb meglepetése. A fővárosi alakulat "érkezésére" kevesen fogadtak volna. Több éves kitérő után visszatért az NBIII és az Alföld-csoport mezőnyébe a Szarvas FC. A csoport teljes névsorához kattintson a hír címére.
Soroksárt fogadta a Pénzügyőr csapata egy felkészülési mérkőzés keretein belül megrendezett rangadón. A hazaiak egy góllal alulmaradtak a vednégek ellen. A mérkőzésről rövid videóösszefoglaló található az oldalon.
Ami lássuk be, két indulásból azért nem rossz eredmény. Még akkor sem, ha tavaly kettőből kettő volt az arány. A bajnokság szempontjából pedig a nagy hír az, hogy az Igénytelenek 4 pontra közelítette meg a betliző listavezetőt…
Halásztelekre látogatott a Csepel FC csapata, ahol fölényes győzelemmel nyerte az edzőmeccset a házigazdák ellen. Jó összeállításban játszottak a Csepeliek, pörgős, gyors játékot mutattak be.
Az utóbbi hetekben, hónapokban komoly változások történtek a Csepel FC háza körül. Tavasszal érkezett a Csep-Gól FC, amellyel szoros együttműködésre lépett a klub az utánpótlásnevelés területén. A Csep-Gól FC elnöke, Ambruzs József lett a Csepel FC utánpótláscsapatainak szakmai vezetője.
Kétgólos sikerrel zárta az első edzőmérkőzését az Újpest FC B. Az NB II-es csapat a Vasast győzte le a Fáy utcában 4-2-re. A gólokat Lázár (8. perc), Szabó B. (17), Bán (49.) és Banai (85.) szerezte.
Folyamatosan készül a Pénzügyőr SE együttese a következő szezonra. Legutóbbi edzőmeccsen az SZTK-Erima látogatott el a Pasaréti útra. A nehéz hét volt ez a Pénzügyőr játékosainak, de jól szolgálta felkszülésüket a meccs, ahol a házigazda csapat 0-2-re maradt alul a vendégekkel szemben.
Szombat délután jó játékkal és gólokkal örvendeztette meg kisszámú közönségét a BFC Siófok, az ellenfél az Újbuda TC volt. Roni mesterhármast rúgott, és nagyszerű formában játszott Kecskés Tamás is. A hazai csapatban pályára lépett Novák Alexisz, aki a Honvéd mezét válthatja majd sárga-kékre, amennyiben teljesítménye elnyeri a klubvezetés tetszését.
Szombaton 10 órakor lejátszotta első edzőmeccsét a Dunaharaszti MTK felnőtt csapata. A rekkenő hőségben a Tápiószecsőt fogadtuk. A mérkőzésre rányomta bélyegét a nagy meleg, hiszen a kora délelőtti időpont ellenére, a kezdésre már 30 fok fölé kúszott a hőmérő mutatója. Ettől függetlenül, jól és ambiciózusan kezdtek a fiúk. Több próbajátékon lévő focista is szerephez jutott: vagy kezdőként, vagy csereként beszállva.
A nagy melegben az Érdi csapat kezdte jobban a mérkőzést, több helyzetük és Németh Gábor kapufája is jelezte a fölényüket. Flórián szép szóló végén szerzett vezetést, melyet a lefújás elött egyenlítettek ki a hazaiak. A második félidő elején ismét Flórián volt eredményes szabadrugásból, amit a félidő végén ismét egalizáltak a hazaiak. A második félidőben pályáraléptek a csereként nevezettek is.
„Vagyis inkább mélypont.” – osztja meg velem kissé fanyar szájízzel gondolatait a tavalyi bajnok Napredak küzdőszelleméről híres csapatkapitánya, Kiss Zalán. Tény, ennél gyatrábban még az életben nem szerepeltek...
A Százhalombattai LK csapata 29 pontot gyűjtött a bajnokság során, és ezzel a 10. helyen zárták az Alföld-csoportot. A csapat gyengén idította a szezont, és teljesítménye alapján 3 győzelmet, 6 vereséget és 3 döntetlent könyvelhetett el az ősz folyamán.
A dobogó második fokára állhatott fel 54 ponttal a Dunaharaszti együttese. 15 győzelemmel, kilenc döntetlennel, és csupán két vereséggel zárta az évet, ami bravúros, mert az előtte végző Újpest csapatának hat vereséget sikerült begyűjtenie az év során.
Avagy következzenek a jubilánsok. Az Igénytelenek meglőtte 400. gólját, a 22 Steps lejátszotta 100. mérkőzését, a gólkirályi címért folyó küzdelem pillanatnyi második helyezettje, Hidvégi Máté pedig 50. idei találatát könyvelhette el...
Nem volt ez mindig így az évadban, hogy a Csesztreg utolsó előtti volt. Az első forduló után első helyen állt, bár onnan még volt 25 forduló, úgy, hogy ez nem számít semmit végül is. Az első helyről a fordulók elteltével szépen lassan lefelé csúszott, míg a többiek folyamatosan előzték meg.
Csupán két ponttal megelőzve a mögötte álló Tökölt jutott fel a negyedik helyre. Hátránya az érdi csapattal szemben öt pont volt, ami elég sok, ahhoz, hogy egy-két forduló alatt be tudja hozni.
Szegényebbek lettünk. Egy olyan csapattal, amely a kezdetek óta velünk volt és a szívünkhöz nőtt. A kupa előtti sorsolásnál furcsa lesz úgy összeállítani a mezőnyt, hogy a White Alders FC már nincs köztünk. Bulyo búcsúzik...