Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-04-14 - Grundfoci hírek

DMTK: 3-1-re legyőztük a Dorogot!

A tavalyi Dorog nem sok együttesnek tudta megnehezíteni a dolgát, sorra kapták a pofonokat. Az idén azonban eddig, megállíthatatlannak tűntek, hiszen zsinórban három győzelemmel a zsebükben érkeztek hozzánk.

DMTK – Dorog 3-1 (1-0)

DMTK: Szappanos Péter, Rétsági Ákos, Hégner Zoltán, Koller Ákos, Hajba László, Kovacsik Tibor, Gulyás Géza, Wágner András Gusztáv, Dabasi Károly, Nánási Krisztián, Kajdácsi Imre

Dorog: Grósz Gergely, Kinyik Ádám, Faragó Szabolcs, Sztranyovszky Márk, De Carvalho Monteiro Andre, Szabados Tamás, Bedő Béla, Janetka Zoltán, Nász Szilárd, Papp András, Hajnal Róbert

 

A mérkőzés Kajdácsi Imre helyzeteivel kezdődött. Előbb 17 méterről tüzelt, bal lábbal, de Grósz könnyedén hárított. Majd nem sokkal később, szintén ballal lőtt “Pöci”, de a kapus ezúttal is a helyén volt. A két gyors lehetőség után, kisebb mezőnyjáték alakult ki, nem bírtak egymással a csapatok. Az első negyedórát, újabb “Kajdácsi-veszély” zárta le. Dabasi Károly jobb oldali szögletét fejelte, nem sokkal fölé.

A 26. percben, góllá érett a nyomás! Ismét Kajdácsi lépett ki védői közül, Dabasi passzából. A tizenhatoson belülre érve, ellenfele csak szabálytalanul tudta megállítani. A jogos büntetőt Kovacsik Tibor végezte el. Jobbal, az elvetődő Grósz Gergely mellett, a kapu közepébe gurított. 1-0!

A találat után, próbálkozott a Dorog becsülettel, de támadásaik erőtlenek voltak, hiába birtokolták többet a labdát, Szappanos hálóját nem veszélyeztették…

A félidő legvégén, még növelhettük volna előnyünket. Kajdácsi húzott el a bal oldalon, majd középre passzolt, a nagy helyzetben érkező Kovacsik elé, aki egyből, Grósz kezébe lőtt.

A második játékrész varázslatosan kezdődött. Kajdácsi szerzett labdát 30 méterre az alapvonaltól, a baloldalon. Befelé cselezte magát és a tizenhatos előteréből hálószaggató gólt ragasztott a léc alá. 2-0!

Nem sokkal később, Sztranyovszky Márk kapta meg második sárgáját, reklamálásért.

A tíz főre fogyatkozó vendégek nem adták fel. Ám továbbra is átütőerő nélkül harcoltak a szépítésért. Egy gyors kontrából viszont mi veszélyeztettünk. Kajdácsi emelt be a bal szélről, a berobbanó Kovacsik fejére, ám a labda ezúttal mellé szállt…

Az 59. percben eldőlt a meccs. Dabasi tört be középre, majd Kajdácsihoz passzolt. Ő belépett a büntetőterületen belülre, a kimozduló Grószt egy trükkel leültette és az üres kapuba továbbított. 3-0!

Azonban egy szemvillanás alatt szépített a Dorog. Jobb oldali szabadrúgás után elaludt a védelem, és a jól helyezkedő Góman János, első labdaérintéséből(!), betalált. 3-1!

A gól nem kötött béklyót játékosaink lábára. Sőt! Ismét Kajdácsi fektette le a kapust, de úgy kisodródott, hogy már nem tudott a hálóba helyezni. Kisvártatva Szemán került helyzetbe, ám jobbról leadott lövését, védte Grósz.

A meccs lezárásaképp, feljegyezhettünk még egy jobboldali Szemán szögletet, amit Wágner fejelt kapura, de a gólvonalon álló védőnek sikerült menteni.

A végeredmény 3-1, egy jó erőkből álló Dorog ellen. Reméljük a fiúk erőt merítenek ebből a győzelemből, hiszen szombaton a második helyezett Érdhez látogatunk és ott minden tudásra szükség lesz a három pont megszerzéséhez!

(www.dmtklabdarugas.hunsport.hu)

Hozzászólások