Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-04-13 - Grundfoci hírek

Okos, bátor játékkal megérdemelt győzelem

Erős szívgyógyszerek, nyugtatók és mobil defibrilátor nélkül, de kellő szorongással vágtunk neki a csepeli kirándulásnak, elsősorban a múltbeli tapasztalatok okán. Csepelen ugyanis sok babér eddig nem termett a Pénzügyőr számára.

Csepel FC – Pénzügyőr SE 1-2 (0-1)

Béke tér, 100 néző. Vezette: Makk László (8)

Pénzügyőr SE: Kocsis G.(8) – Salamon S.(7), Szikes P.(7), Takács K.(8), Nemes R.(6) – Örmény M.(7), Dóczi Sz.(8), Meggyes B.(6), Áder A.(7) – Havrán G.(8), Kozarek A.(6)

Csere: Kozarek A. helyett Kocsis M.(-) a 81., Áder A. helyett Praczkó I.(-) a 87. és Örmény M. helyett Takács M.(-) a 92. percben.

Gólszerző: Takács K. a 43., Havrán G. az 50. és Németh G.. a 89. percben.

Sárga lap: -

43. perc: Nemes R. szögletét Takács K. 7 méterről a kapuba fejelte. 0-1

50. perc: Kozarek A. jobboldali beadását egy védő elvétette és a szemfüles Havrán G. 5 méterről a hálóba lőtte a labdát. 0-2

89. perc: Németh G. 18 méteres szabadrúgása a sorfalon felperdülve a hálóban kötött ki. 1-2

Sólyom Ferenc: 2009. október 24-e óta vártunk arra, hogy elénekelhessük a mérkőzés után a Pénzügyőr indulót és ma egy harcos, küzdelmes mérkőzés végén végre megtehettük.

Az első percek azt igazolták, hogy a vendégek a támadó futballt próbálják erőltetni: a Kozarek-Havrán ékpár mellett az Áder-Örmény szárnysegéd páros lényegében a négy támadót adta a játékhoz. A Csepeliek – a tabellán elfoglalt helyük és a lényegében kétszer több begyűjtött pontjuk ellenére – rendkívül visszafogottan és sok átadási hibával játszottak, az első játékrészben csupán egy kapufára futotta erejükből. A pasarétiek az elmúlt hetekhez képest még intenzívebben és – ami rendkívül örömteli – koncentráltan játszottak, a labdát többet birtokolták, a félidő derekán Takács Kornél fejesével vezetést is szereztek. (A gólt követően a csepeli kapus kezezést reklamált, ami átragadt a nézőtérre is, igaz onnan ezt nem lehetett látni)

A második játékrészben a Csepel ott folytatta ahol abbahagyta: a Pénzügyőr kapuja előtt elsősorban szögletek alkalmával kerültek helyzetbe, de Kocsis kapus és a védelem remekül blokkolta próbálkozásaikat. Eljött azonban az, amire szurkolóként már régóta vártunk: Havrán-Kozarek-Havrán összjáték után, szép támadásból gól született, ezzel az előny is megnyugtatóbbá vált. A Csepeliek ezt követően mindent egy lapra téve rohamoztak ugyan, de mivel időközben tíz főre fogyatkoztak, ezért – szerencsénkre – erejükből csak a szépítésre futotta.

Kerek lett a szombat délután, ráadásul Havrán Gergely gólját a csepeliek kifejezetten jó minőségben videón rögzítették. Csak reménykedni tudunk, hogy jövő szombaton ehhez hasonló gólokat fog tudni felvenni kamerájával Szasza is, az egykori Riadó utcai terminátor.

(www.penzugyor.eoldal.hu)

Hozzászólások