Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-04-26 - Grundfoci hírek

Balmazújvárosi szemmel:

Először is elnézést kérek a gyöngyösiektől, mert tévedtem, mikor azt mondtam, hogy az a Mátra-csoport legrosszabb talajú pályája. Akkor ugyanis még nem láttam a püspökladányit.

Püspökladány – Balmazújváros 1-2 (0-1)

150 néző.
Összeállításunk:
Barna László – Szabó Márton, Kiss Attila, Holb Tamás, Tóth Zoltán, Sárközi Szabolcs, Kónya Márk (Varga Mihály), Szűcs László, Radnai György (Tornyai Viktor) Mizsák Richárd, Murák Krisztián (Nagy Szabolcs). Edző: Szaláczi Tamás
A dimbes-domború játéktéren ráadásul még a füvet sem vágták le. Ezek a talajviszonyok behatárolták a várható játék minőségét.
Az első félidő nagy része unalmas mezőnyjátékkal telt. A hazaiak próbáltak volna dominálni, de nem sok elképzelés volt a játékukban. Ráadásul az első félóra után két percen belül mind a három cserelehetőségét ki kellett használni a hazai mesternek, sérülések miatt. Az addig egyetlen helyzet, előttünk adódott. Mizsák Ricsi ugrott ki, és már csak a kapussal állt szemben, de a védő is beérte és a labda is a térdéig pattant fel, s oda lett a lehetőség.
Majd egy kissé váratlanul, (de a mi szempontunkból nagyszerű időpontban) a 43. percben megszereztük a vezetést. A baloldalról Szűcs Laci ívelt be egy szabadrúgást, amit 8 méterről Holb Tomi a kapu bal sarkába csúsztatott. 0-1.
A második játékrész eleje a mienk volt. Előbb egy jobb oldali támadás után a begurított labdát Radnai Gyuri ziccerben mellé rúgott, de hamar jött a második gólunk. Az 50. minutumban Mizsák Ricsi ugrott ki, aki kapussal szemben még tovább passzolta a labdát Sárközi Szabinak, aki az üres kapuba passzolt. 0-2
A második találatunk után jöhetett volna a harmadik, sőt a negyedik is, de sorra hagytuk ki a nagyobbnál nagyobb lehetőségeket. S amint ilyenkor lenni szokott, jött a szépítés. Egy kósza hazai támadás után, a védőink határozatlansága miatt a ladányi támadó labdát szerzett a tizenhatos magasságában, s a lepasszolt labdával betörő játékost a tizenhatoson belül buktattuk. A kapu jobb oldalába tartó büntetőbe még beleért Barna Laci, de az erős lövést már nem tudta kiütni. 1-2.
A gól után az ellenfél alapvonalánál szabálytalankodtak Sárközi Szabival, amit a bíró le is fújt, de Szabi indulatosan az ellenfeléhez dobta a labdát, aki ettől látványosan elterült. Villant is a piros lap. Ez nagy fegyelmezetlenség volt a játékosunktól.
Tíz emberrel már csak az eredmény tartására törekedtünk. Hősiesen védekeztünk, de még így is volt két ziccere a hazaiaknak a döntetlenhez. De az egyiknél közelről rosszul céloztak, a másiknál pedig a kapusunk védett bravúrral.
A végén már nagyon vártuk a bírói hármas sípszót.
Összegzésképpen egy olyan mérkőzésen nyertünk megérdemelten egy góllal, ahol a játék képe alapján többel kellett volna, s ahol „objektív okokból” a játék „küzdő jellege” dominált.

 

(nb3.hu/)

Hozzászólások