Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-05-20 - Grundfoci hírek

Nincs új a Nap alatt: idén negyedszer nyert kupát a 22 Steps!

Ezzel persze megszilárdította vezető helyét a bajnoki értékelésben is. Ami pedig a játékosokat illeti, Dani Gábor (Fehér Ház) harmadízben lett gólkirály, míg Karda Szabolcs (22 Steps) ugyancsak harmadszorra legjobb kapus…

És akkor még nem is beszéltem az Igénytelenek támadójáról Wéber Zoltánról, aki a Csóka-korszak monoton egyhangúságának véget vetve 40 góljával vezeti a góllövőlistát. Egyszóval nekünk is megvannak már a sztárjaink. Sőt, ha példának okáért a csapatról-csapatra vándorló Farkas Tomira gondolok, celebjeink! Itt jut eszembe, szegény hálóőr az előző cikk kapcsán a szombati kupán kapott hideget-meleget, savazták rendesen. Mentségemre legyen szólva, titulusát ő adományozta saját magának, egyébiránt pedig semmi oka sincs elszomorodni, hiszen ez is azt mutatja, azon szimpatikus, mindamellett tehetséges játékosok egyike, akik neve immár egybeforrott a Ligával.

Ennyi udvarlás után csapjunk bele a levesbe. A kupa előtti napok elég pocsék hangulatban találtak. Ennek háttere meglehetősen kézenfekvő, elég volt csak kimenni az utcára, vagy az időjárás-előrejelzéseket böngészgetni. Egyedül a megmérettetésre jelentkező csapatok száma vígasztalt. Az előirányzott 12 gárda pillanatok alatt összejött, ráadásul még bevethető tartalékok is maradtak arra az esetre, ha valaki félve az esőtől, időközben elállt volna indulási szándékától. Az ember megpróbál mindig okos lenni, de mint a történtek is jelzik, úgy látszik soha sem lehet eléggé az. Mert azzal már vajmi keveset tudtam kezdeni, amikor a kupa reggele előtti este, úgy 10-11 között sms-ben ketten is visszalépnek.

Azt nem mondom, hogy mint kupaszervező nincs malacom. Jóllehet elég hűvös napra ébredtünk, ámde egyetlen felhőt sem láttunk az égen. Akkor még legalábbis nem... Utoljára 2008 őszén, uszkve 34 tornával ezelőtt szaladtunk bele komolyabb esőbe! Mindeközben egy igazi kuriózum is színesítette a kupa egyébként igen impozáns történelemkönyvének ekkor még üresen álló lapjait, hiszen Bartkó Eszter személyében először készült köreinkben mérkőzést vezetni hölgy játékvezető! És mint később megtapasztaltuk, nem is fújt rosszul...

A Gepard Out és a Kamino.hu távolmaradása ellenére a sorsolás a megszokott mederben zajlott. Ahogy a 10 csapatos tornák során már több alkalommal is lehetőségünk nyílt megszokni, az A és C pályán oda-visszavágós alapon 2-2, míg a B-n és C-n normál menetrend szerint 3-3 csapat várta a rajtot. Mégpedig azzal az el nem hanyagolható háttérinformációval motiváltan, hogy az utóbbiak esetében a csoportkör első két helyezettje automatikusan a középdöntő résztvevője lesz.

Az említett struktúra alapján a következő beosztás született. A pálya: Budai Ászok FC, Igénytelenek, Nápolyi FC; B pálya: FC Focisokk, Fehér Ház; C pálya: Goalbusters FC, Milfesek, Napredak; míg a D-n a 22 Steps és a H1N1 került össze. Egyszóval komoly kis küzdelmek elé néztünk, annyi szent…

Az A csoport meglepetése számomra a Budai Ászok szereplése. Sajnos azt kell, hogy mondjam negatív értelemben, mert valami eget rengetően enerváltsággal kezdték a napot. Két mérkőzésükön egy rúgott gól ellenében 10-et kaptak, ami esetükben azért nem egy megszokott dolog. Így maradt számukra a pótvizsga, vagyis a vigaszág. Az Igénytelenek és a Nápolyi ezzel tovább is ment. Viszont a csoportelsőség kérdése ezzel még koránt sem dőlt el, hiszen a sorsolás további tematikája értelmében az elsők pillanatnyi papírforma szerint, elvileg „gyengébb” csapatot kapnak a középdöntőben. Ami egyáltalán nem mellékes. A várt küzdelem nem is maradt el, de hiába érkezett idei legerősebb keretével a Nápolyi, a rangadót a vörösök nyerték.

A B pályán a második torna győztese (a 2008-as bajnok Fehér Ház) azzal az FC Focisokk-al találkozott, akik három héttel ezelőtt ugyancsak megízlelhették a siker ízét. Történelmük során először érkeztek címvédőként! Jól is - kvázi egy gyors góllal - kezdték első meccsüket, azonban a Fehér Ház lassanként összekapta magát, így a vége 3-3 lett. Aztán a vecsésiek a következő mérkőzésen is lőttek hármat, a dolog szépséghibája csupán csak annyi, hogy helyette cserébe kaptak ötöt.

Noha nem terveztünk juniorcsoportot (nem is lehetett volna, hiszen nem volt olyan csapat, ahol minden játékos megfelelt az U21-es formulának), C pálya félig-meddig mégis hasonló beosztást hozott. Itt persze nem a Napredakra gondolok, hanem a Bulyóval és Kocsi Gergővel megerősített Milfesekre, illetve a két középkorú ligás újonccal felálló Goalbusters FC-re. A két utóbbi fél nyitómeccse ugyan hat gólt hozott, mégis eldöntetlen eredménnyel zárult, tehát a továbbjutást a 2009-es bajnok elleni teljesítményük döntötte el. A két Herta Merlin játékossal (Nagy és Farkas, azaz a két Tamás) felálló Napredak dominanciájához egy pillanatnyi kétség sem férhetett, és mivel a kapott gólok arányát tekintve a Goalbusters állta jobban a sarat, a Milfesek kerültek a vigaszágra.

Hogy ki lesz ottani ellenfelük, az már a sorsolás alapján teljesen egyértelművé vált. A mondhatni immár szokásos, erős kerettel érkező listavezető 22 Steps kötelező mérkőzései a csere nélkül felálló H1N1 ellenében alig lépték túl a formalitás határát. Szervezett és lelkes focit bemutatva ugyan az első kört még ügyesen abszolválták Pénzes Sanyiék, azonban a második meccsre elfogyott a szufla.

A vigaszág mindössze két párost érintett. A Focisokk a nap immár harmadik 3-3-as eredményét hozva egalizált a Budai Ászok ellen, majd a büntetőpárbajt 3-1-re nyerve szépített aznapi teljesítményén. Vokoun Ivánék számára nyilván ez lesz azon kevés tornák egyike, amelyet igyekeznek minél előbb elfelejteni. Csakúgy mint a Milfesek, akik ugyan tartalékosan, ámde a még náluk is tartalékosabb H1N1-el szemben maradtak alul.

A középdöntőben a vigaszág továbbjutói több sikernek már aligha örülhettek. A H1N1-et 8-1-re verte a Fehér Ház, ráadásul mivel a Milfesekből hárman is beszálltak hozzájuk, a szabályok értelmében a 7. helyről a 8-ra estek vissza. Viszont legalább fociztak egy jót. A Focisokk 6-0-s Steps ellen vereségét nem érdemes kommentálni. Ekkora különbség normál esetben nincs a két csapat között. Hamar feladták. Nem úgy mint a Goalbusters, akik a 2-10-es eredmény ellenére végig töretlen lelkesedéssel játszottak a jóval esélyesebb Igénytelenekkel szemben. Hetedik helyük pedig legjobb ligás pozíciójuk lett. Igazán izgalmas meccset a Napredak Nápolyi párharc hozott, a végig parázs csatát végül az utóbbiak nyerték, azonban a kihagyott helyzetek arányát tekintve akár a másik fél is győzhetett volna.

Az elődöntőben teljesen érthetetlen módon felborult mindkét pálya. A Steps öt góllal verte az Igényteleneket, csakúgy mint a Fehér Ház a Nápolyit. Nyilván ekkor már a fáradtság is alaposan megtépázta néhány játékos aktivitását, amit a hirtelen nyakunkba szakadt eső sem volt képes feléleszteni.

A bronzmeccsen aztán a fáradt felek egy zseniális mérkőzést vívtak. Már a puszta eredmény is sokat mondó: 5-4 a Nápolyi FC javára. Ezzel az Igénytelenek egy picit ismét hátrébb csúsztak a Steps-szel szembeni pontvadászatban.

És ha már Steps, érdemes megemlíteni, hogy kapusuk, Karda Szabolcs aznap még kapott gól nélkül várta a döntőt. Vele szemben viszont Dani Gábor, a Fehér Ház robosztus támadója éppen ragyogó esélyekkel a gólkirályi címért állt harcban. Önirányú ambícióik a lefújás pillanatában tényekké is váltak, azonban mivel 0-0 lett a párharc végeredménye, még egy kicsit túlórázni kényszerültek. Mivel Karda ezúttal sem hibázott, e rövidke, 2-0-al záródó intermezzo a 22 Steps idei negyedik diadalát jelentette.

Folytatás május 29-én. A mai naptól kezdődően lehet jelentkezni!


  A Grundfoci - BAFL idei 10. kupafordulójának végeredménye:

    Mcs Gy D V Lg Kg Pont
                 
1. 22 STEPS 5 4 1 - 20 0 12
2. FEHÉR HÁZ 5 3 2 - 23 9 11
3. NÁPOLYI FC 5 3 - 2 15 14 10
4. IGÉNYTELENEK 5 3 - 2 20 13 9
5. NAPREDAK 3 2 - 1 11 4 8
6. FC FOCISOKK 4 - 2 2 9 17 7
7. GOALBUSTERS FC 3 - 1 2 5 16 6
8. H1N1 4 1 - 3 3 18 5
9. MILFESEK 3 - 1 2 6 12 4
10. BUDAI ÁSZOK FC 3 - 1 2 4 13 3

 

A győztes csapat tagjai: Karaszek Tamás, Batházi Gábor, Németh Attila, Rázsó Sándor, Karda Szabolcs, Csapó Péter és Elekes Tamás.

Gólkirály:
Dani Gábor (Fehér Ház)

Legjobb kapus: Karda Szabolcs (22 Steps)

A Budapesti Amatőr Futsal Liga következő tornájának időpontja és helyszíne: 2010. május 29, szombat, 9 óra, Budapest XIII, Fáy u. 58., Vasas Sportcentrum.            

Szeretettel várjuk minden amatőr csapat jelentkezését!           

 
Érdeklődni az info@futsalkupa.hu e-mail címen, illetve a 20/532-0580-as telefonszámon tudtok...

 

Hozzászólások