Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-06-07 - Grundfoci hírek

Kupaelemzés, sérültek állapota, AllStar Team - Napredak

"A 11. tornán egy közepesen erős csapattal, és egy debütánssal (jellemzően minden kupán van ilyen csapattársunk) vártuk a sorolást. Illetve vártuk volna, csak valahogy sosem sikerül pontosan megérkeznünk." - Kiss Zalán.

"Marci (a kapus) közölte: 22 Steps, Focisokk a csoportbeosztás. Nem a legkönnyebb az biztos, de így legalább velük nem találkozunk az egyenes kiesésben.

A Focisokk elleni nyitómeccsen gyorsan 2-0-s hátrányba kerültünk, ámde ránk nem jellemző módon , Barabás 2 góljával 2-2-re mentettük. Mint később kiderült, ez a küzdőszellem dominált az egész kupán. Jöhetett a 22 Steps-Napredak csoportdöntő. A betonbiztos védekezésre helyeztük a hangsúlyt, gyors kontrák lehetőségének reményében hagytuk támadni a 22-t. Védekezésünk egészen parádés volt a múltkori 10-0-ás vereséghez képest, végül egy szoros meccsen, 1-0-ra kaptunk ki. Ezzel csoportmásodikok lettünk, irány a vigaszág, vele együtt a Budai Ászok.

Igyekeztünk a csoportkörben többé-kevésbé bevált taktikát alkalmazni. 10-12 méterre a kapunktól foggal-körömmel védekeztünk, és ha lehetőség nyílt rá, kontráztunk. A taktika elméletben működött, a bökkenő viszont, hogy a Budai Ászok is pont ugyanezt akarta játszani. Az első félidő elég eseménytelenül zajlott, míg egy sarokrúgást követően Hidvégi Péter bele nem piszkált hosszú lábaival a labdába, 1-0 ide. Innentől kezdve jönniük kellett az Ászoknak, de támadásaik nem jelentettek különösebb gondot, sőt a második félidő elején Pepe újra villant. 2-0! Ekkor tartalék üzemmódba kapcsoltunk, és vártuk a meccs végét.

Következett a negyeddöntő és a KisRedbull. Három meccs egyhuzamban a napon, 30 év fölötti átlagéletkor, itt-ott fájó ízületek szemben a fiatalsággal, állóképességgel, technikai tudással. Egy esélyünk maradt, 8-10 méterre a kaputól futsalos módon védekezni, és onnan kontrázni. A terv remekül bevált, a fiatalok 20 percen keresztül nem tudták feltörni a Napredak reteszt, azonban 3 és fél perccel a vége előtt egy megpattanó lövés véget vetett elődöntős álmainknak. Támadni már nem volt erőnk, így 1-0-s vereséget szenvedtünk.

Alapvetően elégedetten hagytuk el a Vasas sportcentrumot. Megmutattuk, hogy tudunk védekezni, ebből a bunkerfociból gyors támadásokat is képesek vagyunk építeni, így az év végén a újra dobogón lehetünk. A jövőben igyekszünk 3 cserével felállni, mert - főleg nyáron - nekünk már nem elég a kettő.

Örömteli hír, hogy közel két év után Keszthelyi Marcinak zöld utat adott a térdspecialista, teljes értékű tagként, újra csatlakozhat hozzánk! Pár héten belül Kiss Gábor és Erdélyi Ferenc is lekerül a maródiak listájáról, ezzel teljes lesz a keret. Remélem a nyáron sikerül egy-két kupát begyűjteni.

Gondoltam egyet és összeállítottam az "én futsalkupás csapatomat", azaz a Grundfoci/Futsalkupa All Starst. 2 kapus, 4 védekező, 4 támadó szellemű játékos.

Kapu: Demeter Márton (Napredak) - a 2009-es év hálóőre. Erdélyi Zoltán (Napredak) - mind a 8 döntőbe jutáskor a csapat tagja volt. Továbbá Németh Attila (22 Steps), Csóka Jenő (Fehár Ház) - no comment, valamint Varga Krisztián (Nápolyi).

Cserék:
Kapu: Budai Richárd - BB Form
Mezőny: Oroszi László - Focisokk, Batházi Gábor - 22 Steps, Hidvégi Máté - Igénytelenek és Bulyovszky Balázs - White Alders

Kíváncsian várom, a Ti csapatotokat is!!!"

Galéria

Hozzászólások