Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-08-09 - Grundfoci hírek

A kupasorozat arcai: Farkas Tamás

Az utóbbi évben nem igen létezett nélküle torna, ráadásul július közepén elérkezett 20. fellépéséhez. Ami nem kis szó, pláne, hogy ezt tíz csapat hálóját őrizve vitte véghez. Eközben tört ujja, kapott agyrázkódást, de nézték már dokinak is...

"Kezdődött minden azzal, hogy 2008 telén a forzás Koch Janika unszolására – közel nyolc év kihagyás után - elmentem focizni. A Lángban bejelentkeztünk egy téli teremkupára, ahol ugyan nem sok babér nem termet számunkra, viszont jó volt újra játszani, mozogni. Ha jól emlékszem hét meccsből hét vereség lett a mérleg, ami a Forza esetében nem meglepő (bocs Jani :-))!

Ezt követően munkahelyváltás miatt kisebb csend következett. 2009 áprilisában Dobos Krisztián (Utánaegysör, Forza, Nápolyi, és beugróként Goal Zero, amiért köszi Dudu) szólt, hogy a Vasas műfüvesen van valami kupa, menjek el. Első alkalommal beugróként a Napredak csapatába kerültem. Nem volt kapusuk. Mindenesetre megnyertük a tornát, Zalánnak ezúton is köszönöm a bizalmat!

A bemutatkozást további 19 részvétel követte. Az elmúlt 15 hónapban a mérleg: tíz csapat színeiben húsz kupa, két tornagyőzelem, két Legjobb kapus- és egy Fair Play-díj. A Napredak után a BEFU-nál folytattam, majd két alkalommal a nagyon gyerekekből álló Csakatricknél. 2009 októberében megemlítettem a főnökömnek, mi lenne, ha neveznénk az akkor már létező Goal Zeróval? Nem alkottunk maradandót. Hét kupán indultunk, és lényegében átvettük a Forza szerepét. Mi lettünk a pofozógép: 21 meccs, 1 győzelem, 2 döntetlen, 18 vereség és 21-62-as gólkülönbség. Ahogy feltűntünk, el is tűntünk. Utolsó fellépésünkkor már csak hárman érkeztünk: Nagy Tomi, Sass Gergő és jómagam. Akkor a Napredaktól a Hidvégi testvérek személyében két remek játékost kölcsönöztünk, ez lett a Bálnazsírégetők.

A Goal Zero tehát végleg megszűnt, de összeállt a Herta Merlin. Veni, vidi, vici, azaz jöttünk, láttunk és győztünk! Utána nagyobb reményekkel, de szerényebb eredményekkel jött két torna a Gepard Outtal, majd első kupaszereplésem után egy évvel megint a Napredak. Azért az jó érzés, ha nincs kapusuk, rám gondolnak (vagy csak azért teszik, mert nincs más). A végére pedig jutott még egy Futballicás és egy H1N1-es szereplés is.

A 20 kupa alapján elkészítettem egyéni mérlegem, ami 67 meccsből, 15 győzelemből, 12 döntetlenből és kereken 40 vereségből áll. Köszönöm a bizalmatokat, hogy játszhattam és játszhatok nálatok! A végén még megemlítem, hogy focizhattam volna a Fehér Házban, a Focisokknál és a White Alders-ben is, de mire megkerestek addigra már elkeltem vagy épp nem értem rá…"

Galéria

Hozzászólások