Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-07-26 - Grundfoci hírek

Csepel FC: Nagy változások az új szezon előtt

Az utóbbi hetekben, hónapokban komoly változások történtek a Csepel FC háza körül. Tavasszal érkezett a Csep-Gól FC, amellyel szoros együttműködésre lépett a klub az utánpótlásnevelés területén. A Csep-Gól FC elnöke, Ambruzs József lett a Csepel FC utánpótláscsapatainak szakmai vezetője.

Az együttműködés keretében a két klub több korosztályban egyesült, pontosabban a csepp-gólosok átigazoltak a Csepel FC-be. Végre megfordult a trend, és az erőforrások elaprózódása helyett végre az egység felé mozdult el a csepeli futball

A felnőtt csapat és az ificsapat szintén új szakmai irányítás alá került egy másik szakmai együttműködésnek köszönhetően. A Budapesti Honvéddal hagyományosan jó kapcsolatot ápol klubunk, ami elsősorban Märtz János személyének köszönhető, aki nem csak csepeli elnök, de a kispestiek utánpótlás igazgatója is. Az elmúlt hetekben megkötött szerződés értelmében a Honvéd U18-as csapataként bajnokságot nyert korosztály többsége a Csepel FC-nél folytatja, egyelőre kölcsönjátékosként. Az érkező tehetséges fiatalokkal megoldódnak az U19-es csapat létszámproblémái, és többen közülük a felnőtt keretbe is bekerülhetnek.

A nyári felkészülés első két hetében az ifi és a felnőtt keret együtt készül három edző, a szintén a Honvédtól érkező Nagy Zoltán vezetőedző, Szabó Zoltán edző, és Elekes Zsolt, az U19-es csapat edzőjének vezetésével. Ők az alapozás után döntenek arról, hogy kik kerülnek a felnőtt keretbe, és kik maradnak az ificsapatban.

A kispesti fiatalokon kívül több játékossal, köztük két egykori csepeli játékossal folytat tárgyalást a vezetőség. Mindketten rutinos, felsőbb osztályokat is megjárt labdarúgók, akik komoly erősítést jelenthetnek a csapatnak. Már biztos, hogy Sebestyén Dávid a BKV-Előrében folytatja pályafutását, és Németh Gábornak is akadnak „kérői”. A többiek várhatóan maradnak, így stabil alapokról folytatódhat a csapatépítés.

Az első csapat vezetését tehát ismét kiengedte kezéből Takács Krisztián. Az új vezetőedző, Nagy Zoltán a tavalyi szezonban a Bp. Honvéd U18-as csapatát vezette a bajnoki címig az U19-es NB II Közép A csoportjában, továbbá az Újhartyán Pest megyei I/B-ben bronzérmet szerzett gárdáját is trenírozta. Mint azt az első edzés előtt elmondta, számára nagy kihívást jelent az új feladat, egy feljutásra esélyes Csepel kialakítása és megerősítése a következő bajnoki szezonban. Munkáját az előző szezonban is a csapattal dolgozó Szabó Zoltán segíti majd.

Az utóbbi három évben a Csepel beleszürkült az NB III középmezőnyébe, ráadásul a hazai mérkőzéseken rendre rosszabbul szerepelt, mint idegenben. Az utóbbi időben már a szurkolók lelkesedése és a nézőszám is csökkenni kezdett, ami természetesen összefüggésben van azzal, hogy a csapat nem tudott előrébb lépni. A szakmai stábból most többen is megfogalmazták azt, hogy a következő szezonban már csap a dobogós helyek egyikének megszerzése lehet a csapat célja. Úgy legyen!

(www.csepelfc.hu)

Hozzászólások