Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-07-30 - Grundfoci hírek

A DMTK nyert a másodosztályú riválisa ellen!

A Dunaharaszti csapata a Budapest Honvéd II. ellen játszotta csapatunk a harmadik edzőmérkőzését. A Bozsik Stadion műfüves pályáján csaptak össze, a másodosztályú riválissal. Erős, képzett együttessel szemben kellett bizonyítania a fiúknak. Bár a mutatott játék a felkészülés során még fontosabb, mint az eredmény, ezúttal egyikre sem lehet panaszunk...

Budapest Honvéd II – DMTK: 0-3

DMTK: Szappanos Péter, Wágner András Gusztáv (Szemán Lajos 80.p), Bese Ádám, Rétsági Ákos, Riba Dániel, Kovacsik Tibor (Dunaveczky Attila 46.p), Lakatos Zsolt, Szemán Lajos (Grimm Ferenc 77.p), Dabasi Károly (Kovacsik Tibor 70.p, Szabó Tamás 85.p), Nánási Krisztián (Grézer Dávid 62.p), Kaszai Gábor (Győri Rajmund 46.p)

Kissé visszafogottan kezdtek a csapatok, érződött, hogy tartottak egymástól a felek. A kispesti játékosok csupán durva szereléseikkel tűntek ki a mezőnyből. A rugdosódást kegyetlenül megbüntette a DMTK, hiszen játékosaink, sorra vezették a szebbnél szebb akciókat és rugdosták a gólokat…

A 18. percben egy gyenge hazaadásra rajtolt rá Kaszai Gábor. A menteni igyekvő kapus belerúgta a labdát, amit lekezelt és a hasa alatt a hálóba továbbított. 0-1!

Nem sokkal később Szemán Lajos passzából lőtt 17 méterről kapura Lakatos Zsolt, ám ezúttal helyén volt a hálóőr.

Kisvártatva Kaszai-Szemán kényszerítő végén, utóbbi tüzelt 23 méterről, de ismét hárított a hazai egyes.

Egy perccel később, Bese Ádám végezhetett el szabadrúgást, a kaputól 26 méterre, baloldalról. Nagy erejű bombáját a léc alól tolta az alapvonalon túlra a kapus. A megítélt szögletet Dabasi ívelte be, Bese csak centikkel ugyan, de mellé bólintott.

A 31. percben Szemán indította Kovacsikot a jobb oldalon. Ő remekül ugratta ki Kaszait, aki egyből lőtt, ám a kapus kiütötte a labdát. Pechjére épp Kovacsik elé. Előbb lekezelte, majd Kaszainak gurított, ő pedig másodjára már nem hibázott, a kapuba passzolt. 0-2!

3 perc múlva ismét Szemán lőtte előre a játékszert Kovacsiknak. Két szép csellel lefektette védőit, és jobbról, 13 méterről a hosszú sarokba helyezett. 0-3!

Játszik a haraszti! – gondolta magában mindenki (nem csak a vendég drukkerek), aki a pálya szélén ácsorgott. És még mindig nem volt vége.

Újra Szemán volt a feladó és ezúttal Kaszai a címzett, ám most a kilépő támadónk a kapu mellé lőtt.

A második játékrészben mindkét együttes sokat cserélt, emiatt folyamatos játék nem nagyon tudott kialakulni. Nekünk jó volt a 3-0, ellenfelünk pedig nem bírt a remek lábakon álló védelmünkkel. Ebben a félidőben is mi voltunk a veszélyesebbek, bár gólt már nem szereztünk. Győri Rajmund és Szemán Lajos egy-egy távoli lövéssel kínálta meg a kapust. A lefújás előtt nem sokkal még Győri emelt Grézer Dávid elé, amit ő is megpróbált a kapuba ívelni 8 méterről, sikertelenül.

A végeredmény 3-0. Egy NB II-es csapatot sikerült két vállra fektetnünk. Nem csak az eredmény, de a mutatott forma is több, mint biztató volt. Remek cselek, szép gólok, sokpasszos foci! Alakul a gárda, és a felkészülési meccsek mérlege továbbra is százszázalékos!

(www.dmtklabdarugas.hunsport.hu)

Hozzászólások