Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-07-21 - Grundfoci hírek

Magabiztos siófoki győzelem az Újbuda ellen

Szombat délután jó játékkal és gólokkal örvendeztette meg kisszámú közönségét a BFC Siófok, az ellenfél az Újbuda TC volt. Roni mesterhármast rúgott, és nagyszerű formában játszott Kecskés Tamás is. A hazai csapatban pályára lépett Novák Alexisz, aki a Honvéd mezét válthatja majd sárga-kékre, amennyiben teljesítménye elnyeri a klubvezetés tetszését.

BFC Siófok – Újbuda TC 5-0 (2-0)
BFC Siófok: Molnár (Szalma), Tusori (Mogyorósi), Graszl (Sallér), Fehér (Márton), Novák (László), Thiago (Tóth R.), Ludánszki, Kanta (Horváth A.), Lukács, Kecskés, Roni (Délczeg). Vezetőedző: Mihalecz István


Gólszerzők: Roni 3, Kecskés, Délczeg

A Siófok nagy elánnal kezdte a találkozót. Az első helyzet Lukács előtt adódott, aki Roni labdájával lépett ki a 16-os bal sarkánál, eltekerte a kifutó kapus mellett, de lövése a kapufán csattant, majd pár perccel később Kecskés átlövésénél Petrovicsnak kellett védenie.
Nem sokat kellett várni az első siófoki gólra: Kecskés ment el a jobb oldalon, középre gurított, az érkező Roni pedig Petrovics mellett a hálóba lőtt (1:0).
A hazai csapat nem sokkal később növelni tudta előnyét: Kecskés-Roni kényszerítő végén Kecskés tört be a 16-oson belülre, és kilőtte a jobb alsó sarkot (2:0).
Pár perc múlva újra rezgett a vendégek hálója, amikor Roni adott egy jó labdát Lukácsnak a bal oldalra, visszatett labdáját Kecskés perdítette ballal a kapuba, de les miatt nem adták meg az újabb találatot.
A második félidőben is kezdeményezőbb volt a Siófok: előbb Kanta jobb oldali szabadrúgása után Márton fejelt fölé, majd ismét jobbról végezhetett el szabadrúgásta hazai csapat. Kanta a 16-os vonaláról laposan középre gurított, ahol nagyszerű ütemben érkezett Roni, és kilőtte a jobb alsó sarkot (3:0).
Pár perccel később Mogyorósi csatlakozott a támadáshoz a jobb oldalon, beemelt labdáját, Kantának tették vissza lövésre, amely azonban elgurult a bal kapufa mellett.
A siófoki csapat aztán gyorsan újabb gólnak örülhetett, amikor Lukács passzolt be egy kitűnő labdát a védők közé, és a kínálkozó lehetőséget Roni értékesítette (4:0).
Nem sokkal később a csereként beálló Horváth Attila jobb külsős lövése jelentett veszélyt, ide mellé ment, majd Mogyorósi erős, lapos szabadrúgásánál kellett nagyot tornáznia a vendégek hálóőrének.
A helyzetek és a jó játék aztán gyorsan meghozta újabb gyümölcsét, amikor egy labdaszerzés után Délczeg futotta le védőjét, és bár az Újbuda cserekapusa hozzáért a siófoki csatár lövéséhez, a végállomás a háló volt (5:0).
A mérkőzés végéhez közeledve is adódtak még lehetőségek a vendég kapu előtt: előbb László baloldali beadásáról maradt le centikkel Tóth Róbert és Lukács, majd a védők között remekül kiugró Horváth Attila lövésébe léptek bele az utolsó pillanatban. Az utolsó helyzet Délczeg harciasságának volt köszönhető, aki a védők gyűrűjéban megküzdött a labdáért, továbbtolta Tóth Róbertnek, aki ugyan elcsúszva, de kapura lőtt, a vendégek hálóőre azonban védeni tudott.
A BFC Siófok összességében megérdemelt és magabiztos győzelemmel mehetett be az öltözőbe a mérkőzés után, és a mutatott játék rendkívül biztató volt.
 

(www.bfc-siofok.hu)

Hozzászólások