Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-07-20 - Grundfoci hírek

DMTK nyerte a Tápiószecső elleni edzőmeccset

Szombaton 10 órakor lejátszotta első edzőmeccsét a Dunaharaszti MTK felnőtt csapata. A rekkenő hőségben a Tápiószecsőt fogadtuk. A mérkőzésre rányomta bélyegét a nagy meleg, hiszen a kora délelőtti időpont ellenére, a kezdésre már 30 fok fölé kúszott a hőmérő mutatója. Ettől függetlenül, jól és ambiciózusan kezdtek a fiúk. Több próbajátékon lévő focista is szerephez jutott: vagy kezdőként, vagy csereként beszállva.

A 14. percben, 25 méterre a kaputól, középről végezhetett el szabadrúgást Szemán Lajos. Nagy erejű, lapos bombája a kapufáról pattant, a remekül helyezkedő Nánási Krisztián elé, ő pedig a kapuba passzolt. 1-0!

Gyors támadásokat nem tudott egyik csapat sem kialakítani, leragadtak a félpályán, a taktikai harc dominált. No meg az, hogy a haraszti “újfiúk” is először mutathatták meg magukat, így olykor-olykor becsúszott egy-egy pontatlanság.

Nem úgy a 27. percben! Kaszai Gábor csente el a labdát a rosszul passzoló védőtől, majd a tizenhatoson belülre érve, okosan gurított el, a kimozduló kapus mellett a hálóba. 2-0!

Nem sokkal később válaszoltak a vendégek. Bal oldali szöglet után a menteni igyekvő bekkjeink közül kilépve, Grezsák Zsolt lőtt közelről a kapunkba. 2-1!

Az idő előrehaladtával, egyre lassult a tempó, ami nem csoda, hiszen a levegő is egyre jobban melegedett.

A 60. percben jól iramodott meg a jobb szélen egy tápiószecsői támadó. Nem teketóriázott sokat, 10 méterről, laposan, a kimozduló Vasvári Zoltán hasa alatt a gólvonal mögé helyezett. 2-2!

Nem volt hosszú a szecsői öröm, mert a következő támadásból újra megszereztük a vezetést. Dabasi Károly jobb oldali szögletét, Bese Ádám fejelte kapura, ám a hálóőr kétszer is hárítani tudott, de pechjére, másodjára épp Kaszai Gábor elé boxolt, ő megköszönte a lehetőséget és 4 méterről a hálóba továbbított. 3-2!

Több gól már nem esett, így az első edzőmeccsen az első győzelmét is megszerezte csapatunk. Ám most az eredmény csak másodlagos volt, hiszen a fontosabb, hogy a próbajátékosok közül sikerüljön kiválasztani azokat a vezetőségnek, akik hasznára válhatnak az együttesnek. Ez a délelőtt erre mindenképp jó volt, meg persze arra, hogy a futballra éhes haraszti szurkolók, újra láthatták a fiúkat a pályán és már ezen kilencven perc alatt bizonyították: a következő szezonban is érdemes lesz a DMTK-nak drukkolni!

 

www.nb3.hu

Hozzászólások