Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-08-11 - Grundfoci hírek

DMTK: Kiütöttük a Jánoshidát!

A Magyar Kupa első fordulójában a Jánoshidai SE csapatát fogadta a DMTK, hazai pályán. Ellenfelük a Jász-Nagykun-Szolnok megyei I. osztály friss bajnokaként érkezett. Kemény, izgalmas, szikrázó ütközetekkel tarkított meccsre számítottak. De nem így lett....

DMTK: Szappanos Péter, Rétsági Ákos (Varga Csaba 50.p), Bese Ádám, Hajba László, Riba Zoltán Dániel, Kovacsik Tibor (Grimm Ferenc 75.p), Wágner András Gusztáv, Ughy Márk, Dabasi Károly, Szemán Lajos, Kaszai Gábor (Nánási Krisztián 57.p)

Jánoshida: Koncz Gábor, Eszes Béla, Kun János (Gömöri Bálint 83.p), Eszes György, Rontó Csaba, Nagy Attila, Fülöp Ádám, Fekete Gábor, Pelles András, Ábel Péter, Lippai Róbert (Balogh Zoltán 66.p)

Nem sokat vacakolt a DMTK, hamar az ellenfél tudtára akarta adni, ki az úr a pályán. Az ötödik percben Rétsági Ákos jobb oldalról leadott megpattanó lövése került Dabasi Károly elé, de estében a kapu fölé helyezett a középpályásunk. Az első negyedóra végét újra megnyomta az együttes. Nagyon érett a gól! Előbb Kovacsik Tibor cselezett ki két védőt, majd 12 méterről megpróbálta ellőni Koncz Gábor mellett a labdát, ám a hálóőr becsúszva tisztázott. Majd Ughy Márk tálalt Kaszai Gábor elé, aki 20 méterről, középről, a felső léc fölé helyezett.

A 23. percben megszületett az első találat! Dabasi Károly jobb oldali szögletét fejelte Ughy Márk kapura, ami Konczról épp Bese Ádám elé pattant, ő pedig köszönte szépen és a gólvonal mögé passzolt. 1-0!

Nem sokkal később, Szemán Lajos indította pazarul Kaszai Gábort, akit az utolsó védőként érkező Eszes Béla a földre vitt. Villant a jogos piros lap, emberelőnybe került a DMTK.

A megítélt szabadrúgást Szemán Lajos végezte el 26 méterről, de nagy erejű bombáját Koncz szögletre ütötte. Ismét Dabasi Károly ívelt középre és ismét Bese Ádám lőtt a kapuba, ám ezúttal a játékvezető lökés miatt érvénytelenítette a gólt. A 31. percben Wágner András Gusztáv tüzelt 23 méterről, a kapu mellé. Pár pillanat múlva, a Kaszai Gábor hátáról lecsorgó labdát lőtte 14 méterről, Szemán Lajos fölé.

A 39. percben újra jobboldali sarokrúgást tekert be Dabasi Károly, de a játékszer lepattant a védőkről, Kovacsik Tibor elé. Egyből, 17 méterről gurította középre a labdát, amibe Bese Ádám beletette a lábát, így védhetetlenül vágódott a hálóba. 2-0!

A szünetben sokan csak ültek és ámultak a nézőtéren. “Igaz, nem olyan erős az ellenfél, de ez a csapat idén is jó lesz!” – mondogatták még a pesszimistább haraszti szimpatizánsok is…

A második játékrész ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt. Azaz futószalagon érkeztek a DMTK helyzetek.

Több akciót is vezettünk az első tíz percben, ám mind elhalt egy-egy keresztező lábban. Nem úgy a hatvanadik percben. Dabasi Károly emelt be a bal oldalról, ám Ughy Márkot megelőzte védője, de pechjére Wágner András Gusztáv elé fejelt. Ő egyet tolt a labdán, majd 20 méterről jobbal, laposan, a hosszú sarokba bombázott. 3-0!

A 73. percben Varga Csaba játszott Kovacsik Tibor elé, aki jobbról jobbal, 8 méterről lőtt, de Koncz szögletre tisztázott. A jobb oldali sarokrúgást Dabasi Károly végezte el. Remekül csavart Wágner András Gusztáv fejére. Szépségdíjas bólintása, a hálóban landolt. 4-0!

Negyedórával a lefújás előtt, Grimm Ferenc lőtt 22 méterről, ám Koncz Gábor résen volt. Nem sokkal később Szemán Lajos próbálkozott 16 méterről, de Koncz ismét hárított.

A 86. percben Szemán Lajos tűzött kapura egy lepattanó labdát, ami Grimm Ferenc hátán irányt változtatva pattant a kapuba. 5-0!

A meccs lezárásaképp jött a slusszpoén. Grimm Ferenc emelt pazarul a tizenhatoson belülre, a remekül helyezkedő Szemán Lajos elé. Ő pedig senkitől sem zavartatva megszelídítette a játékszert és a léc alá bombázott. 6-0!

Remek volt a rajt, reméljük ez akkora önbizalmat ad a fiúknak, ami hosszú ideig kitart. Szép futball, látványos akciók, hatalmas találatok. Sokra hivatott ez a CSAPAT! Bízzunk benne, hogy szombaton, a Biatorbágy elleni Pest megyei Szuperkupa döntőn is ilyen ellenállhatatlanul játszanak majd a fiúk.

Króner Péter vezetőedző: Az első perctől támadólag léptünk fel, ami a helyzetek számában és gyors gólunkban is megmutatkozott. Ebben az időszakban még próbált támadni ellenfelünk, de egy jogos kiállítás megpecsételte sorsukat. Ettől kezdve, csak a gólkülönbség volt kérdéses.

(www.dmtklabdarugas.hunsport.hu)

Hozzászólások