Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-10-07 - Grundfoci hírek

Varga Péter előre tekint Sopron után

Nem a legmegbízhatóbban teljesít eddig a Csorna SE csapata, ugyanis bravúr-győzelmek mellett, bizony akad egy-két igen furcsa eredmény is. A soproni 7-0-s vereség is egy ilyen mérkőzése volt Varga Péter fiainak.

Varga Péter ugyan nem volt ott csapata legutóbbi három mérkőzésén – a füredi incidenst követően eltiltását töltötte -, ám ő az első ember Csornán, aki a legjobb rálátással értékelheti játékosai produkcióját. Ezért természetesen őt kérdeztük a hullámvasút-teljesítmény kapcsán.

- Rapszodikusan teljesít a csapat. Találták rá magyarázatot?
- Rendkívül fiatal az együttes, és még rutintalanok. Máshogy élik meg az egy-két gólos vezetést, és ugyanígy a hátrányt is. Sajnos azt vettem észre, hogy 3-0-nál teljesen hite hagyottak lettek Sopronban is, de mint mondtam ez magyarázható a fiatalsággal. Valamint ne értsenek félre, nem mentegetőzés, de a találkozón kiállították a középhátvédünket, aki egyben a csapat legrutinosabb tagja is, így a sorsunk azzal végképp megpecsételődött.

- A három elvesztett találkozóból kettőt emberhátrányban fejeztek be. Ilyen kemény játékot követelne a játékosaitól?
- Tény, hogy ezek a mérkőzések így sikerültek, de azt ne felejtsük el, hogy az utóbbi három évben mi számítottunk a legsportszerűbb csapatnak. Két év után kaptuk az első piros lapunkat idén, továbbá a legutóbbinál kicsit a játékvezető is szőrös szívű volt. Amúgy ez is az alacsony átlagéletkorral magyarázható, hiszen egy fiatalabb játékos a rutintalanság következtében hamarabb elveszti a fejét, mint egy tapasztaltabb labdarúgó.

- Jelenleg a kilencedik helyen áll a csapat. Mennyire reális ez? Mik a tervek?
- A bajnokság előtt az volt a klub célkitűzése, hogy a helyi-, és környékbéli fiataloknak állandó játéklehetőséget biztosítva egy csapatba tömörítsük őket. A továbbiakra nézve is ez a fő feladat, valamint a tehetségek beépítése az együttesbe. A kilencedik hely pedig úgy gondolom nem áll messze a realitásoktól, ugyanis előzetesen a 6-10. pozíció egyikét jósoltam. Ugyanakkor hozzá kell még tennem, hogy a nehéz meccseken nagyjából túl vagyunk, így kicsiny előrelépést várok. Remélem, hogy az elkövetkezendő meccseken egy valós képet kapunk a gárda kvalitásairól.

Heffler Péter
 

www.nb3.hu

Hozzászólások