Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-10-20 - Grundfoci hírek

Nincs unalmas hétvége az NB III-ban

A mögöttünk hagyott hétvége is tartogatott érdekességeket, a harmadosztályú futball szerelmeseinek. Potyogtak a gólok, helycserék a táblázatok élén, elhúzó listavezetők, de nézzük meg csoportról csoportra...

Az Alföld-csoportot továbbra is magabiztosan vezeti a Csepel csapata, annak ellenére, hogy a hétvégén csupán döntetlenre futotta erejükből, legnagyobb vetélytársuk, a Dabas otthonában. Az alföldiek legnagyobb arányú győzelmét, az Újbuda aratta, amely együttes 5-2-re győzte le a szebb napokat is megélt Szarvast.

A Bakonyban több sok gólos mérkőzés is volt, attól függetlenül, hogy az élmezőny tagjai rendkívül szorosan követik egymást. A Sopron a Büköt 4-1-re páholta el, a Haladás II az MTE-t idegenben ütötte ki 5-1 arányban, míg a Pápa II a Celldömölköt küldte haza egy négy nullás pofonnal. A kiegyensúlyozott mezőnyben váratlannak számítanak ezek a nagy arányú sikerek.

A Dráva-csoportban a Kaposvár II öt találattal múlta felül az újonc Balatonlellét. Érdekesség azonban, hogy a Paks II pontvesztése miatt, a második helyre csúszott vissza, mert a Szentlőrinc újabb győzelmével átvette a vezetést a tabellán.

A Duna-csoport legérdekesebb kilencven percét Bicskén láthatta a nagyérdemű, ahol a hazaiak 4-3-as vereséget szenvedtek az eddig jobbára csak szenvedő Dorogtól. A Mór Soroksáron játszott 0-0-s döntetlent, amivel kilenc forduló alatt, már zsinórban a nyolcadik (!) remijüknél tartanak. A Dunaújváros-Pálhalma, ha nehezen is de hozta a kötelezőt a Zsámbékkal szemben, így már nyolc pont előnnyel vezetik a csoportot.

A Mátrában minden meccs váratlan eredmény nélkül zajlott le. Az Eger, a Putnok és a Gyöngyös egyaránt diadalmaskodott, tehát az egriek tartják nyolc pontos fórjukat üldözőikkel szemben.

A Tisza-csoportban az edzőváltáson átesett Berettyóújfalu 6-2-re égett a Tiszakanyártól, akik már a másodikak, mert az első Püspökladány az eddigi második Kótajt idegenben győzte le.

Parázs meccsek, izgalmas párharcok, szoros mezőnyök, ez az NB3! A mai magyar labdarúgás egyik üde színfoltja, hiszen hétről hétre jobbnál jobb meccseket láthat a nagyérdemű, Szombathelytől kezdve egészen Cigándig…

 

www.nb3.hu

Hozzászólások