Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-09-28 - Grundfoci hírek

Bravúr a Hévíz ellen

Kiváló labdarúgóidőben került megrendezésre a mérkőzés. A játékot a vendég Hévíz csapata kezdte. A hazai együttes stabil félpályás védekezésre rendezkedett be, rendre megakadályozva az ellenfél támadásait.

Az első említésre méltó esemény a 16. percben történt, Kovács R. 17 méterről leadott lövését ütötte a kapu fölé bravúrral Radnai. A szögletből nagy keveredés alakult ki az öt és felesen belül. Először Radnai öklözte ki a labdát, majd 16 méterről próbálkozott Horváth E. lövéssel, de az elkerülte a kaput. A 20. percben kibontakozott az első hazai helyzet Szurok révén, akinek 18 méteres lövése elkerülte a kaput. A 24. percben a vendégek próbálkoztak lövéssel Babati révén, akinek 17 méterről jól elengedett lövését öklözte ki a hazai kapus. A 30. percben a legnagyobb vendég helyzet bontakozott. A megkeveredett hazai védők közül a baloldalról beadott labdát Kovács öt méterről fölé bombázta. A 36. percben hosszú indítás után Hardi elé került a labda, aki kitűnően tálalt az érkező Wellesz elé, de a csatár 14 méterről a kapusba vágta a labdát. A 41. percben átszállt a hazai védők fölött a labda, de Babati 8 méterről elhibázta a helyzetet.

Fordulás után érezhetően nagyobb sebességre kapcsolt a vendégcsapat. Az 50. percben baloldalról beadott labdát Pandúr a kapu fölé fejelte. Az 55. percben Kovács húzott el a jobboldalon, ügyesen tálalt Páli elé, aki 22 méterről előtte a játékszert, de Radnai ismét a helyén volt. Az 58. percben ismét Babati előtt adódott lehetőség, de 8 méterről a jó irányba mozduló Radnai megint csak bravúrral hárított. A 61. percben 18 méterre a hazai kaputól szabadrúgást ítélt a játékvezető. Sipos állt a labda mögé és jól eltalált lövését szenzációs bravúrral kellett védenie a hazai hálóőrnek. A 65. percben jobboldali vendégakciót követően a belőtt labda vétlenül érintette Pavelka kezét, a játékvezető tovább engedte a játékot, de asszisztense felemelte zászlóját. A játékvezetők hosszú tanakodás után 11-est ítéltek. Hihetetlen! Sipos jól helyezett lövését a hazai portás nagy bravúrral „kiszedte” a jobbalsó sarokból, majd a kipattanó labdát Rácz azonnal kapura eresztette, de kapusunk ezt is védte! A 69. percben Szeleczki szerzett labdát, a szorongatott helyzetben lévő Kaufmann elé tálalt, de lövését védeni tudta Szabó. A 70. percben szenzációs hazai kontratámadás indult Humlitól. Remekül kiugratta Kaufmannt a baloldalon, aki igazítás nélkül átrúgta a hosszú oldalon érkező Hardi elé a játékszert, melyből a csatár 14 méterről bombagóllal megszerezte a vezetést (1:0). A hazaiak lendülete nem hagyott alább. A 72. percben Humli remek egyéni akció végén lőtt kapura, melyet a vendég kapus hárítani tudott. A vendégek sem adták föl és sorra vezették támadásaikat. A 74. percben Páli próbálkozott 18 méterről, de Radnai megint csak a helyén volt.

Így kell küzdeni. Hiába foglalt el jobb pozíciót a vendég együttes a tabellán, mint tudjuk, a labda gömbölyű és a gyengébbnek ítélt csapat is okozhat meglepetést. De ne beszéljünk gyengébb csapatról, hiszen jobbak voltunk, jobban akartuk a győzelmet, melyet megérdemelten meg is szereztünk egy remek kapusteljesítménnyel ötvözve. Bravó fiúk, bravó Radnai!

MORELLO.Hu Várpalotai BSK – Hévíz FC 1:0 (0:0)

150 néző
Vezette: Kovács Gergely (Papp Ákos, Bazsó Ferenc)

Várpalota: Radnai – Fülöp – Kovács – Bálint – Pavelka – Szabó – Szurok – Szeleczki – Humli – Wellesz (Kaufmann) – Hardi (Einreinhof)

Hévíz: Szabó – Takács – Sipos – Rácz – Horváth E. – Páli (Tóth) – Babati (Bódai)– Herbály (Horváth M.) – Horváth Gy. – Kovács – Pandúr

Szabó Csaba: Határtalan lelkesedéssel küzdő csapatunk a forduló meglepetését szerezte meg.

Damina László: Gratulálok a hazai csapatnak!

www.varpalotafoci.hu

Hozzászólások