Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-06-17 - Grundfoci hírek

Újabb ezüst az atádi nyakakban

Tegnap délután végre lejátszották a különböző okok miatt korábban már háromszor is elhalasztott ERREA (Somogy megyei) kupadöntőt, igaz a délelőtti heves esőzések miatt Marcali helyett Balatonboglár adott otthont az eseménynek.

Az ERREA kupa küzdelemsorozatában Somogy megye azon csapatai vehettek részt, akik a megyei selejtezőn kiharcolták a 2010/2011. évi Magyar Kupa főtáblára kerülést. Ezek után a kétszer három fős csoportok győztesei (Nagyatád, Balatonlelle) jutottak a döntőbe.

Nem mehetünk el szó nélkül a balatonboglári létesítménnyel kapcsolatosan. A megyei másodosztály északi csoportjában szereplő együttes pályája egy impozáns sportkomplexum része. Azt hiszem nyugodtan kijelenthetem, hogy sokan elégedettek lennének, ha ilyen létesítményt tudhatnának maguk mögött. (Nem véletlen, hogy a döntő ideje alatt az edzőpályán ifj. Albert Flórián tűnt fel a helyben táborozó Ferencváros valamelyik utánpótlás csapatát irányítva).

A kupadöntőre mindkét együttes bizakodva készült, amire meg is volt az okuk. A nagyatádiak a hétvégén biztosították be második helyezésüket az NBIII. Dráva-csoportjában, míg a lelleiek a tavalyi NBIII-as búcsúzást követően utcahosszal nyerték a Somogy megyei első osztályt, így jó esély van rá, hogy az ősszel újra bajnoki mérkőzésen is találkoznak majd a felek.

A találkozóra nem lehet panasza a mintegy félszáz, zömében lellei szimpatizánsnak, ugyanis a szezon végére nyilván kizsigerelt játékosok kifejezetten jó iramú mérkőzést produkáltak. Látszott, hogy mindkét együttes motiváltan lépett pályára. Az első félidőben inkább a mezőnyjáték dominált, a két hálóőrnek nem akadt sok dolga. A játékvezető igyekezett kézben tartani a mérkőzést, sípszó utáni labdarúgásért és egy rossz ütemű becsúszásért a zöld-fehérek, míg kemény belépőért a kék mezesek is sárga lapos figyelmeztetésben részesültek. (Ezeknek sajnos a folytatásban lesz jelentőségük).

A második félidő legelején egy mutatós támadás végén az ügyeletes gólfelelős Varga László szerzett vezetést a lelleieknek. A középkezdés után egy buta szabálytalanságot követően újra villant a sárga lap és miután már korábban is volt egy ilyen alkalom, már mehetett is zuhanyozni a Nagyatád csapatkapitánya. Nem sokkal később már kettős emberelőnyben játszott a Keszei Ferenc által irányított együttes, miután egy hátulról történő lerántásért a Nagyatád 7-es mezben játszó védője is megkapta a második sárga lapos figyelmeztetését (most sajnálhatja igazán a fiatal játékos, hogy az első félidőben fegyelmezetlensége miatt már részesült hasonló figyelmeztetésben). Az emberelőnynek megfelelően a Balaton-partiak még inkább fölénybe kerültek, sorra dolgozták ki a gólhelyzeteket, melyek közül az utolsó percben Gere Tamás révén még egyet sikerült értékesíteniük, bebiztosítva ezzel a győzelmet.

A látottak alapján a Balatonlelle (a megyei bajnoki cím mellé) teljesen megérdemelten begyűjtötte az ERREA kupát is a vele járó érmekkel. A névadó szponzor még egy garnitúra vadonatúj felszereléssel is meglepte a győztes csapatot. A Nagyatádnak sincs oka szégyenkezni, az NBIII-as ezüstérem után újabb hasonló kollekcióval gazdagodtak.

(Varga Zoltán)

Hozzászólások