Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-06-24 - Grundfoci hírek

Frank Richárd 16 góllal lett az Újpest B gólkirálya

A sikerben nagy szerepe volt Frank Richárdnak, aki 16 góllal a csapat házi gólkirálya lett. Támadónk szerint a bajnoki cím titka abban rejlik, hogy az Újpest FC B játékosai régóta játszanak együtt, ami miatt a pályán remekül megértik egymást.

Az Újpest FC B magabiztos teljesítménnyel szerezte meg az NB III Duna csoportjának bajnoki címét, és feljutott az NB II-be.

Frank Richárd:
Nagyon jó szezonon vagyunk túl. Szerencsére magabiztosan sikerült megnyerni az NB III-as bajnokság Duna-csoportját, és feljutottunk a másodosztályba, ami tavaly sajnos nem jött össze. Csak a bajnokság végén betliztünk, de akkor már nem koncentráltunk annyira, mint a szezon addig eltelt részében.

Ricsi szerint a csapat az elmúlt évben leginkább koncentráció terén lépett előre:
Fontos meccseket sikerült „hoznunk”, ami nagy előrelépés az előző évhez képest, mivel azokat korábban elveszítettük. Sokkal jobban koncentráltunk, ami mutatja, hogy mentálisan és erőnlétileg milyen sokat fejlődtünk egy év alatt. Sikerünk titka, hogy minden egyes játékosunk a maximumot hozta ki magából. Régóta játszunk együtt, ezért is vagyunk ennyire összeszokottak.

Csatárunk Víg Pétert pályafutása legjobb edzőjének tartja:
Víg Péterrel nagyon szoros kapcsolatot ápolok, kijelenthető, hogy pályafutásom legjobb edzője volt. Szlezák Zoltánt nem ismerem még annyira, mivel eltiltások és sérülések miatt az utolsó pár fordulóban nem léptem pályára, de eddig csak jókat hallottam róla a csapattársaimtól.

Frank Richárd lett a csapat házi gólkirálya:
Örülök, hogy sikerült 16 góllal házi gólkirálynak lennem, de sokkal fontosabb, hogy a csapat jól szerepeljen. Víg Péterrel 20 gólt tűztünk ki célul a szezon előtt, de ettől az említett sérülések és eltiltás miatt elmaradtam.

Támadónk úgy gondolja, hogy az Újpest FC B a következő szezonban az NB II-ben az első öt hely valamelyikén végezhet:
Érzésem szerint az NB II-ben is jelentős játékerőt képviselhetünk. Bízom a jó szereplésben, szerintem megálljuk a helyünket a másodosztályban, és akár az első öt hely valamelyikén is végezhetünk. Egyénileg a másodosztályban is szeretnék jó teljesítményt nyújtani, továbbá hosszú távú célom, hogy minél előbb beverekedjem magam az Újpest FC első csapatába.
(www.ujpestfc.hu)

Hozzászólások