Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
Az NB II Keleti és Nyugati csoportjának 14. helyezett csapatai, a Restart-Ceglédi VSE és a Hévíz osztályozó mérkőzést játszottak a második vonalban maradásért, ám egyelőre kérdéses, hogy a találkozó kimenetele valóban számít-e az NB II-es mezőny kialakításakor?
Három ponttal megelőzve a Dorog együttesét a kilencedik helyen végzett az RKSK. A döntetlenjeinek köszönheti a pontjait, mert a Dorognak eggyel több győzelme volt, de csak egy győzelme, míg a nekik nyolc győzelmük volt és hét döntetlenjük.
A pontszámítás alapján könnyen előfordulhat. Teljesítményük magáért beszél, négy rajtból eddig hármat nyertek, emellett van egy második helyük, illetve az idényből még hátra 11 forduló. Persze messze még a vége…
Hat ponttal feljebb ugrottunk, így elérkeztünk a 11. helyhez, a Pénzügyőr csapatához. Nekik is csak hat győzelmük lett, de döntetlenekben viszont nem voltak híján. Kilenc mérkőzést sikerült játszaniuk, ahol egál lett az eredmény.
A Sopron nagy futball múltal rendelkező város. A csapat megjárta az első osztályt (Borsodi Liga), 2005-ben pedig Magyar kupagyőztes lett, és ez által a klub másod ízben indulhatott a nemzetközi kupa sorozatban, és első alkalommal képviselhette hazánkat az UEFA kupagyőztesek Európa kupájában. A jelenleg egyetlen soproni együttes harmadosztályú csapat, és a Bakony-csoportban küzdenek a feljutásért, ami most a 2009/2010 es szezonban nem sikerült nekik, hiszen csak a tabella 3. helyét tudták megszerezni a bajnokságban.
Az utóbbi napok, azzal együtt a vébé forgatagában majdnem megfeledkeztünk jubilánsainkról! De egyet értve a közhely mondanivalójával: ami késik, nem múlik. Apránként a június 26-i kupa cikke, képei és frissítései is felkerülnek, előtte viszont még itt vannak nekünk a 12. kupa főhősei...
Június 14.-én megkezdődött az Arany Ászok-Vízpart II. Nyári Műfüves Kispályás Bajnokság, a Holt Tiszaparti Vízpart Szabadidőközpontban. 16 csapat nevezését fogadták el a szervezők, melyeket két csoportba sorsoltak.
Békéscsabán 2010. június 26-án rendezték meg a Szuperkupa 2010 elnevezésű kispályás focibajnokságot.
Port.hu NYÁRI KUPA 2010 néven 5 fordulós bajnokságot hirdet. Nevezési díjas! "A" pálya (műfüves, 20x40 méteres pálya, kézilabdakapu, vonalakkal) 1 csapatban 12 fő lehet maximálisan, a pályán egyszerre 5+1 játékos tartózkodhat.
Megvédte bajnoki címét az U15-ös női gárda, amely négy év alatt harmadszor lett aranyérmes. A hatos döntőt Győrben rendezték.
A mentalitásra visszatérve, Koncz Zsolt például a horvátországi nyaralását adta fel a mai mérkőzésért, ő végig küzdött, de volt olyan, aki heti hat edzésen vesz részt, de a félidőben már cserét kért… Úgy tudom az NBIII-as csapatot új alapokra akarja helyezni a vezetőség, remélem a mostani negatívumokat sikerül pozitívummá formálni ennek köszönhetően.
A tavalyi nagy sikerre való tekintettel, idén is lesz nyári tábor a DMTK pályán! Szeretsz focizni? Vagy csak szeretnéd kipróbálni magad focistaként? Akkor ne habozz, jelentkezz a DMTK nyári táborába!!!
A sikerben nagy szerepe volt Frank Richárdnak, aki 16 góllal a csapat házi gólkirálya lett. Támadónk szerint a bajnoki cím titka abban rejlik, hogy az Újpest FC B játékosai régóta játszanak együtt, ami miatt a pályán remekül megértik egymást.
A White Alders rokonszenves gólgyárosa az utóbbi időben úgy látszik, nem csak a pályán brillírozik. Ami azért is örvendetes, mert ez honlap pont azért van, hogy azt együtt szerkesszük. Ráadásul újfent egy igen érdekes témát boncolgat...
Otthonában fogadta Mohács a Nagyatád csapatát az utolsó fordulóban. A vendégek 3 gólos különbséggel nyerték a meccset, így a Mohács együttese a 12., míg a Nagyatád a 2. helyen végzett a 2009/2010-es bajnokságban.
A záró fordulóban az Orosháza FC az ESMTK otthonába látogatott, ahol a véghajrára felépülő Szabó Tamás góljával egy-null arányban nyert is, így megőrizte egy pontos előnyét a Szolnokkal szemben és feljutott az NBII. Keleti-csoportjába.
A cím első fele a maga nemében páratlan, mert ilyen még nem volt. Nálunk legalábbis. Egy idényben sem, nemhogy egy félben. Pedig az elején nem ment nekik annyira a játék, ezt támasztja alá a vigaszágas „kaland” is…
Tegnap délután végre lejátszották a különböző okok miatt korábban már háromszor is elhalasztott ERREA (Somogy megyei) kupadöntőt, igaz a délelőtti heves esőzések miatt Marcali helyett Balatonboglár adott otthont az eseménynek.
Az Alföld-csoport záró fordulójában a Vasas tartalékcsapatát látta vendégül a Battonya. A nagy melegben lejátszott, fordulatokban és gólokban gazdag mérkőzésen a hazaiak döntetlent érdemeltek volna.
Egy kis gyüjteményt válogattunk számotokra össze a gyengébb nem szurkolói tömegéből és egy kis versenyt is hirdetnénk. Mondjátok meg a képen található hölgyek milyen országoknak szurkolnak 2 focilabdáért!
A szezonzáró mérkőzésen hiába játszott tetszetősen a Dorog csapata sajnos nem sikerült ponttal távozni a házigazdáktól mivel ők a mai nap Fortunával kötöttek szerződést mivel minden ami a Dorogi kapu felé irányult lövés ,fejes az betalált a vendég csapat kapujába. A látottak alapján a hazai gólkülönbség igen túlzott hiszen kedvezőbb állásnál a Dorogi csapat három kapufát is elért.
Külön öröm számomra, hogy olyan csapatokkal dolgozhatok, akik három éve töretlen bizalommal és lelkesedéssel vetik bele magukat a kupasorozat életébe. Közéjük tartozik a Budai Ászok is, akik egy remek kis tornát hoztak össze...
Kié lesz az arany a Tisza-csoportban ? A tabella 2. helyezett Tiszakanyár SE csapata a 10. helyen álló Nyírmadai ISE otthonába látogat a hétvégén. A vendégek egy esetleges győzelemmel az 1. helyen zárhatják a bajnokságot.
Ki lesz a kieső? A Tisza-csoport utolsó fordulójában kiesési rangadót tartanak, hiszen a 13. helyezett Kótaj SE csapata fogadja hazai pályán a 14. helyen álló Berettyóújfalui SE együttesét.
Kiss Zalán után az Amatőr Liga másik jeles labdarúgója, Bulyovszky Balázs is eltöprengett azon, miként is rakná össze verhetetlen kispályás csapatát. A nevek összepárosításán túlmenően egy-két okos észrevételt is megoszt velünk...
Minimális különbségű vereséget szenvedett a Kecskeméti TE tartalékcsapata a Soroksár otthonában, így a lila-fehérek nem csak a bajnoki címről, de a második helyről is végkép lemondhatnak, sőt, a dobogó legalsó fokához is bravúrra lesz szükségük.
Ismét voltak, akik nagyot alkottak: a 25. napredakos meccsét ünneplő Hidvégi Pepe megrúgta csapata 300. gólját. Az Igénytelenek pedig 350-ig jutott, és itt van a zseniális, immár százados Bulyo, aki duplán ünnepelhetett...
Itt tekinthetik meg kedves olvasóink a Duna-csoport 26. fordulójának szerdai mérkőzését, párosítását és eredményét.
Kiegyenlített játékkal kezdődött a mérkőzés, a hazaiak hamar vezetést szereztek, és a korai kiállítás után egyértelmű fölénybe kerültek. A második játékrészben még nagyobb vehemenciával vetette magát a küzdelembe az Orosháza...
"A 11. tornán egy közepesen erős csapattal, és egy debütánssal (jellemzően minden kupán van ilyen csapattársunk) vártuk a sorolást. Illetve vártuk volna, csak valahogy sosem sikerül pontosan megérkeznünk." - Kiss Zalán.