Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-03-24 - Grundfoci hírek

Zéró eredményből igazi varázslat - kupagyőztes az „újonc” Herta Merlin

Ha valaki vasárnap reggel oldalba bök és azt mondja, idei hatodik tornánkat az ex-Goal Zero nyeri, ráadásul úgy, hogy ehhez az Igényteleneken és a 22 Steps-en gázol keresztül, azonnal egy alapos elmeorvosi diagnózisra küldöm…

Pedig ha alkalmasint az illető megjátszotta volna valahol ezt a „befutót”, most vígan mosolyoghatna rajtunk valahonnan a Karib-tenger tájáról, száján egy amolyan „Na, ugye, én megmondtam” típusú önelégült vigyorral. Mi tagadás ezt a fene sem sejtette! Két hete, előző tornabeszámolóm alkalmával épp Farkas Tamás akkori alakulatát szapultam. Naná, hogy nem jó kedvemben. Ha valaki számára nem tiszta - ráadásul lusta régi cikkek között kotorászni -, annak dióhéjban: a neheztelés fő oka az volt, hogy viszonylag sok tornára neveztek - ami nem baj -, ámde annál ritkábban láthattuk őket - ez már viszont az. Amivel elvették másoktól az indulás lehetőségét. Aztán az elmúlt hét folyamán fazonírozták az eredeti keretet, a Goal Zero nevet lecserélték Herta Merlinre és kezdték egész kupás szereplésüket tiszta lappal, mondhatni a legelejéről.

Egyesek szerint a két héttel ezelőtti 16-os mezőnyhöz képest egy kilencest megnyerni talán nem olyan nagy kunszt, de ha a favoritokat nézzük, erős csapatokban ezúttal sem volt hiány. Ráadásul a 16 induló most is összejött, de az utolsó pillanatban beiktatott sátorbontás miatt egy napot csúszni kényszerülünk. Így hát maradt, aki maradt, illetve amolyan biztos ami biztos alapon sebtében lefoglaltam három pályát. Mint ez ilyenkor lenni szokott, persze a három végül kevésnek bizonyult, lehetett volna akár négyet is…

A lebonyolítás tematikája visszatért a normál, tavaly nyáron előszeretettel alkalmazott kilences torna rendszeréhez. Három csoport 3-3 csapattal. A nyitókör győztesei aztán egy újabb hármas „bolyban” a győzelemért, a másodikak a 4. helyért, míg a harmadik helyezettek a 7. pozícióért fociznak tovább.

A sorsolás legnagyobb pechese egyértelműen a H1N1 lett. Mint ahogy szinte valamennyi alkalommal, ezúttal is a legkeményebb csoportba kerültek. Az A pályán ellenfél gyanánt az Igényteleneket és az előző tornabéli fiaskótól feltüzelt Gepard Outot kapták. Közvetlen tőszomszédságukban talán a Futballica esett még hasonló darálóba. Sem az utóbbi két tornát nyerő 22 Steps, sem pedig a tavalyi bajnok Napredak nem tartozik a könnyű prédák kategóriájába. A C pálya a bevezetőben már említett Merlin mellé a 25 egymás elleni mérkőzésén is túllévő White Alders – Budai Ászok duót terelte össze.

A 9 órás rajt az A fertályon már rögtön kemény csatákat eredményezett. A Gepard 1-1-et játszott a H1N1-el, majd vezettek 3-0-ra az Igénytelenek ellen is, azonban ez is kevésnek bizonyult az üdvösséghez. Hidvégi Máté baráti köre 4-3-ra fordított, majd egy hasonlóan szoros párharcban a H1N1 fiataljait 2-1-re legyűrve a döntőbe kvalifikálta magát. Több rúgott góllal a Gepard Out lett a második, a H1N1 pedig már csak az utolsó hely elkerülését tűzhette ki zászlajára.

A B pályán az erősen tartalékos Napredaknak először a Futballicával gyűlt meg a baja. 1-2-es eredménnyel zárták az első kört, majd 1-0-ra kikaptak a 22 Stepstől is, így a H1N1-hez hasonlóan a továbbiakban nekik is az „alsó ház” mérkőzései jutottak osztályrészül. Sokáig az első hely sorsa sem maradt kétséges, az utóbbi hetek kirobbanó formáját átmentve 6-2 győzött a zsinórban harmadik kupagyőzelmére hajtó fehér alakulat.

A harmadik pálya legfőbb feszültségforrását egész bizonnyal a spori ténykedése biztosította. Be kell valljam, engem is alaposan meglepett egy-két ítélete. Tévedett ide is, oda is. Nem is kicsit, ráadásul nem is keveset. Az eredmények tükrében az első kört a Herta és az Alders egy 3-3-as egállal kezdte, majd ha nem is fölényesen, de mindketten hozták az előző tornán brillírozó Budai Ászok elleni meccsüket. Gólok számát tekintve Herta eggyel többet lőtt, mint Bulyóék, így ők masírozhattak a döntőbe.

A 7-9. helyért folyó egyáltalán nem érdemtelen ütközet, három korábban dobogót is megjárt brigád presztízsmérkőzéseit hozta. A Napredak a 7. pozícióért semmi egyebet nem tett, mint egy góllal többet rúgott ellenfeleinél, az utolsó hely pedig úgy jutott az egyébként Fair Play-díjas H1N1-nek, hogy eggyel többet kapott, mint kellett volna. Értelemszerűen így az Ászok egy győzelemmel a tarsolyban nyolcadikként fejezte be a tornát.

A középmezőnyben sem a középszerű mérkőzések domináltak. Nem is volt ilyen. Helyette inkább futószalagon potyogtak a gólok. A Gepard négy „miszték” ellenében hetet gurított az Alders-nek, mire Alders csak, hogy szó ne érje a ház elejét, ugyancsak 7 találattal sokkolta a Futballicát. Az utolsó meccsen már egy döntetlen is elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy a Gepard két héttel ezelőtti igencsak karcsú teljesítményét feledtetve, előrébb másszon a negyedikre. Ezt meg is tették, a vége 3-3. Örömük azonban így sem lehetett teljesen makulátlan, mert egyik csatáruk - Kováts Zsolt - az Alders elleni meccs hevületében kettős könyöktörést szenvedett.

És mint már utaltam rá, a slusszpoén a döntőre maradt. De korántsem azzal, hogy egy indulatoktól átitatott derbin a 22 Steps 4-3-ra legyűrte az Igényteleneket. Két hasonlóan erős bajnoki esélyes estében ez nem meglepő. Az viszont igen, hogy az a csapat amelynek alapgárdája tavaly ősz óta tartó kupás szereplését zsinórban 12 zakóval kezdte, előbb 4-2-re veri az Igényteleneket, majd egy viszonylag korai találtra ráülve 1-0-ra bekeli ki a tornagyőzelmet jelentő Steps elleni 2x12 percet.

Egyszóval új győztest köszönthetünk, az idei év 6 kupája során immár az ötödiket! Hiába, szoros a mezőny, jók a csapatok! A gólkirályi címen 6-6 találattal hárman osztoztak. A díjazottak: a White Alders-ből – amely gárda egyébként a torna során a legtöbb találatig jutott!!! – Bulyovszky Balázs és újonc ékpárja, Szabó Gergely, valamint a Merlin elsőszámú gólfelelőse, Nagy Tamás. A legjobb kapust Farkas Tamás személyében ugyancsak a győztes fél adta. Nem először került hozzá eme jeles trófea, amolyan beugró hálóőrként első kupáján - még a Napredak színeiben -, ért el már hasonló sikert. A torna egy kelletlen, oda nem illő beszólás miatt sajnos egy utolsó figyelmeztetéssel párosuló három kupás eltiltást is eredményezett, ennek elkövetője a White Alders egyik játékosa, akinek nevét az eset kulturált letisztázása folytán nem kívánom közszemlére kitenni. Folytatás március 27-én!!!

A Grundfoci - BAFLiga idei 6. kupafordulójának végeredménye:

    Mcs Gy D V Lg Kg Pont
                 
1. HERTA MERLIN 4 3 1 - 13 8 12
2. 22 STEPS 4 3 - 1 11 6 11
3. IGÉNYTELENEK 4 2 - 2 11 12 10
4. GEPARD OUT FC 4 1 2 1 14 12 9
5. WHITE ALDERS FC 4 2 1 1 17 13 8
6. FUTBALLICA 4 1 1 2 8 17 7
7. NAPREDAK 4 2 - 2 6 6 6
8. BUDAI ÁSZOK FC 4 1 - 3 10 13 5
9. H1N1 4 - 1 3 5 8 4

 

A győztes csapat tagjai: Farkas Tamás, Nagy Tamás, Peti Lajos, Sass Gergő, Hocza Ferenc, Drágár Zsolt, Horopcsák Mihály és Nenad Pozder.

Gólkirály:
Szabó Gergely (White Alders), Nagy Tamás (Herta Merlin) és Bulyovszky Balázs (White Alders)

Legjobb kapus: Farkas Tamás (Herta Merlin)

Fair Play-Díj: H1N1

A Budapesti Amatőr Futsal Liga következő tornájának időpontja és helyszíne: 2010. március 27, szombat, 9 óra, Budapest XIII, Fáy u. 58., Vasas Sportcentrum.            

Szeretettel várjuk minden amatőr csapat jelentkezését!           

Érdeklődni az info@futsalkupa.hu e-mail címen, illetve a 20/532-0580-as telefonszámon tudtok...

 

Hozzászólások