Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-08-19 - Grundfoci hírek

WHITE ALDERS FC - A RIPORT

Ami latinul alnus incana, magyarul fehér éger, az az angol nyelvben White Alder. Ha pusztán nyelvi összefüggések alapján kezdeném el boncolgatni, tulajdonképpen mit is takar ez az elnevezés - pláne többes számban értelmezve! -, az életben nem jutna eszembe, hogy egy focicsapatra kellene asszociálnom. Ráadásul a különös elnevezés különös "fazonokat" is takar, hiszen első ránézésre egyikük sem az a kifejezett labdarúgóalkat. Az alakulat játékosait első ránézésre az ember inkább képzelné eminens tanulóknak, mintsem ügyes "futballőrülteknek". Azonban a kép csalóka, hiszen például Bulyovszky Balázs és Nemény Vilmos személyében olyan labdarúgók alkotják a csapatot, akik majdhogynem páratlan módon, mindhárom Grundfoci Kupán feliratkoztak a góllövők közé. Eddig begyűjtött helyezéseik értékét pedig mi sem tükrözi jobban, hogy fiatal koruk ellenére, a felnőtt mezőnyben sem okoztak csalódást. Kérdéseimre a csapat szóvivője, a kupás góllövőlista alapján az előkelő első tízben tanyázó Bulyovszky Balázs válaszolt.

Kozelka Zsolt:

Mielőtt belemélyednénk a csapat életének aktív vesézgetésébe, nem tudom megkerülni, hogy meg ne kérdezzem, honnan jött ez a példátlanul elvont, a futballpályák miliőjétől teljesen idegen elnevezés?

Bulyovszy Balázs:

Könnyebb kérdéssel is kezdhettünk volna. Sok név felvetődött, de a fehér mindenképp benne kellett, hogy legyen. Van köztünk MTK-drukkertől kezdve fradista, liverpoolos, illetve barcás is. A fehér egy eléggé egységes szín (mondjuk a vörös/kék Barca nem tudom miként illik bele ebbe a képbe - a szerk.). Az angolos White mellé pedig valami jól hangzó nevet kerestünk, aminek még értelme is lehet. Ahogyan egy fa folyamatosan nő, mi is úgy fejlődünk. Ezt bele ne írd! Igazából csak egy hirtelen ötlet alapján jött a név, aztán megtetszett.


Müller János, Kocsi Gergely, Máté Dániel, Nemény Vilmos
Kovács Róbert, Szeghy Dávid, Bulyovszky Balázs


Kozelka Zsolt:

Amennyire megismertelek Titeket - úgy vélem -, lényegében egy egységes baráti társaság alkotja a csapat gerincét.

Bulyovszky Balázs:

Valóban, az Alders gerince egy baráti közösségből alakult ki. Magját az első kupán szerepeltek játékosok közül Kocsi, Nemény és jómagam képezzük. Azóta viszont további, igen fontos csapattagok csatlakoztak közelebbi ismeretségünkből, vagy pedig a grundfoci.hu honlapról.

Kozelka Zsolt:

Mielőtt Ti is tagjaivá váltatok közösségünknek, gondolom már volt szerencsétek jó előre megismerni egymás kvalitásait.

Bulyovszky Balázs:

A honlap szóhasználatával élve, korábban még csak amolyan spontán "grundfociról" beszélhettünk. Egységes csapatként az első kupa előtt sohasem szerepeltünk.

Kozelka Zsolt:

Játékotok képét szemlélve bizton állíthatom, meglehetősen jól bántok a lasztival, sőt a rúgott gólokban sem álltok rosszul... Esetleg van köztetek olyan játékos, aki egykoron magára ölthette már valamelyik klub mezét is?

Bulyovszky Balázs:

Talán mindannyian - még általános iskolás korunkból - megfordultunk egy-egy helyi focicsapatban, de azóta csak a grundon játszottunk. Viszont kapusunk már több ismertebb klubban is szerepelt.


A csapatkapitányt már csak egy pillanat választja el attól, hogy átvegye az 1. Grundfoci Kupa hatodik helyért járó oklevelet

Kozelka Zsolt:

Mikor fogalmazódott meg bennetek a gondolat, hogy szilárdabb alapokra helyezzétek futball iránti elkötelezettségetek? Egyáltalán mit vártatok a Grundfoci.hu portáltól, és milyen célkitűzés lebeg a szemeitek előtt?

Bulyovszky Balázs:

Már régóta gondolkodtam egy amatőr alakulat létrehozásán, de semmilyen kapaszkodóm nem volt, miként tudnánk rendszeresen játszani, fejlődni, és igazi csapattá alakulni. Ezért nagyon örültem, amikor idén januárban felfedeztem ezt az oldalt, és mivel pozitív visszajelzéseket kaptam a többiektől is, létrehoztuk a White Alders-t. Sokáig ugyan nem történt semmi előrelépés, de májusban jött ez első kupafelhívás, és azóta aktívak vagyunk. Egyenlőre legfőbb célunk, hogy összeérjen a csapat. Minden más csak azután jöhet. Hosszú távú terveink között szerepel különféle bajnokságokon való részvétel, illetve a támogatószerzés. Viszont most az motivál leginkább, hogy a legjobb U21-es csapatként zárjuk az ezévi Grundfoci.hu ranglistát.


A Kamino.hu elleni mérkőzésen Nemény szelidítgeti a labdát

Kozelka Zsolt:

A soron következő, immár 4. Grundfoci Kupára nevező csapatok között Ti vagytok az egyetlenek, akik részt vettek valamennyi tornán. Ez a tény egyfelől kitartásotokat is mutatja, másfelől pedig abban a szerencsés helyzetben vagytok, hogy rövid időn belül rengeteg alakulatot állt módotokban megismerni. Tapasztalataid alapján miként jellemeznéd a kupa színvonalát, az ott megjelent csapatok erejét, illetve köztük hova helyeznéd a White Alders FC-t?

Bulyovszky Balázs:

Mindenképp színvonalas torna-sorozatot ismerhettünk meg az eddigi Grundfoci Kupák alapján. Rengeteg "profi", csapat indult, olyanok akik legalább 3-4 éve együtt fociznak. Az Alders-t az összevont mezőny közepébe helyezném, míg az ifiknél mindenképp a top 10-be. Ugyanakkor szerintem nehezen mérhető fel ki mire képes. Nagyon sok csapat még fejlődő stádiumban van, hozzánk hasonlóan mindössze 2-3 hónapos múlttal rendelkeznek. Jövőre már egy igazán kiforrott bajnokság alakulhat ki a Grundfoci.hu alakulataiból.

Kozelka Zsolt:

Az átlagéletkor tekintetében jelenleg hol álltok?

Bulyovszky Balázs:

Pont az előző tornán számoltunk egy 20-as átlagot, tehát mindenképp fejlődőképes a csapat.

Kozelka Zsolt:

A rendszeres foci számotokra megmarad hobbi szinten, vagy esetleg van köztetek olyan, aki többre vágyik?

Bulyovszky Balázs:

Szerintem abból a korból már jócskán "kiöregedtünk", hogy nagyon nagy álmaink legyenek. Legfőképp hobbiként tekintünk rá, aztán, hogy csapatunkkal hová érünk, ezt még senki sem tudja megmondani.

Kozelka Zsolt:

A magánéletben milyen pályán mozogtok? Mennyire van/volt jelen életetekben ezidáig a sport?

Bulyovszky Balázs:

A legtöbben már főiskolások/egyetemisták közülünk, így első a tanulás, de számomra és a csapat többi tagja számára is nagyon fontos a rendszeres testmozgás. Sokan, sokféle sportot kipróbáltunk már, sőt, űzünk jelenleg is. Heti 1-2 alkalommal én speciel teniszezek.

Kozelka Zsolt:

Ha már érintőlegesen szóba hoztuk a többieket is, nem kerülhetjük el, hogy meghatározóbb tulajdonságaikkal egyetemben bemutasd az Alder-s tagjait.


Kocsi, a védelem alappillére

Bulyovszky Balázs:

Kapunkban rendszerint User áll, aki csapatunk legtapasztaltabb pontja. Rutinos, kiválóan irányítja a védelmet, remek reflexeivel pedig nem egy góltól mentett már meg minket.

A védelemben öt ember található: Kocsi, Kovács, Szeghy, Károly és Nemény. Kocsival és Neménnyel kezdeném, mert ők tették eddig a legtöbbet az Alders-ért. Mindketten stabil tagjai a kezdőcsapatnak, nagy előnyük a határozottságuk, és a védekezés mellett a támadásokban is rész tudnak vállalni. Kovács először a kapuban kezdett, majd a védelemben ragadt. Nagyszerűen veszi észre az ellenfél szándékát, remek gondolatolvasó. Szeghy kőkemény balhátvéd, nehéz lefordulni róla. Károly szintúgy jól védekezik, felívelt labdái mértani pontosságúak.

A támadó szekcióba ifj.Kocsi, Müller, Tóth és jómagam tartozunk. A kicsi Kocsi ugyan még jóval fiatalabb nálunk, ragyogó labdaérzékével mégis jelzi, hogy a jövőben komolyan lehet rá alapozni. Müller rengeteget dolgozik a középpályán, kiváló érzéke van a pontos passzokhoz, ráadásul távoli bombái is messze-földön híresek. Tóth igaz center-típusú játékos, remekül érzi a kaput, és labdatartása is átlagon felüli. Saját magam jellemzését meg inkább a többiekre hagynám...

Kozelka Zsolt:

Ne tedd, mert vélhetően csak jót mondanának. Viszont menetrendszerű góljaid dacára, mi az amiben még mindenképp fejlődnöd kellene?

Bulyovszky Balázs:

Talán a védekezésben, többet kellene vállalnom.

Kozelka Zsolt:

Alig egy hét, és itt a következő, amolyan nyárbúcsúztató kupánk. Az első kettőn elég jól szerepeltetek, a harmadik viszont meglehetősen pocsékra sikeredett. Hol tart a felkészülés?

Bulyovszky Balázs:

A harmadik kupa előtt mindössze egy edzőmeccset játszottunk. Ezen változtatva, most már a harmadiknál tartunk (lám-lám pont ellenetek), majd hétvégén játszunk egy negyediket is. Emellett kondicionálisan is van még mit fejlődnünk, így mindenki lelkiismerete szerint fut, esetleg erősít.

Kozelka Zsolt:

Számotokra ezúttal végre a legjobb junior csapatnak járó trófea begyűjtése lehet az irányadó célkitűzés. Milyenek voltak eddigi, hasonló korosztályú ellenfeleitek?

Bulyovszky Balázs:

Mindegyik csapat fejlődésben van, ez abszolút látszik. Mint ahogy mi is. Név szerint nem neveznék meg senkit sem, de 3-4 hasonló erőt képviselő csapatot látok. Szerintem az év végén közülünk kerül ki a győztes. Azt üzenem ellenfeleinknek, minden erejükkel készüljenek a kupára, mert erősödünk!

Hozzászólások