Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-11-02 - Grundfoci hírek

Volán zakó, Nomel parádé – videó!

Meglehetősen sok néző (800) volt kíváncsi a szegedi házi rangadóra, ahol az újonc KITE-Szeged és a Tisza Volán mérkőzött meg egymással. A vártnál talán könnyebben nyertek a "hazaiak". (Fotó: szegedma.hu)

KITE-Szeged – Tisza Volán SC Szeged 5-1 (2-1).
Szeged, Felső Tisza parti stadion, 800 néző. Vezette: Rácz Béla.
KITE-Szeged: Tímár – Laczkó, Kazán, Saulic, Keller (Kormányos 80′) – Varga, Gellér – Patarcic, Brinszky (Horváth 62′), Vágó A. (Fődi 81′) – Nomel. Vezetőedző: Major László.
Tisza Volán SC Szeged: Czirják – Mészáros, Dargó, Vida, Grünvald – Boldizsár (Szabó 82′), Huszárik – Búzási, Kazi, Végh – Völgyi (Beretka 62′). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.
Gólszerzők: Patarcic (9′), Nomel (43′, 68′ – tizenegyesből, 77′), Horváth (75′), ill. Vida (34′)
Sárga lap: Varga, ill. Mészáros, Vida, Boldizsár.

A mérkőzés első tíz perce puhatolódzó, óvatos játékkal folyt fegyelmezett védekezéssel mindkét oldalon. Aztán az első helyzetből gólt szerzett a KITE-Szeged Nomel–Brinszky–Patarcic háromszögezést utóbbi játékos váltotta góllá egy felső sarkos bombával. A szép gólon kívül az első húsz percben más említésre méltó akció nemigen akadt egyik oldalon sem. A félidő utolsó harmadában a Volán iramodott meg, több veszélyes helyzetet is sikerült teremtenie, 4-5 szögletet is rúgott, s az egyikből, egy remek fejessel meg is született az egyenlítő találat. A meccs lefújása előtt a Volán védelmének asszisztálásával megszületett a KITE vezető találata: Nomel a földön fekve kotorta be a kipattanót.

A második játékrész elején ismét beszorult a KITE, ekkor a Tisza Volán Szeged SC szabadrúgásokból próbálkozott, míg ellenfelük kontrákra koncentrált. Az egyik ilyen támadásból szinte az egész volános védelmet egyedül verte meg Nomel, végül Vida csak szabálytalanul tudta szerelni a csatárt: tizenegyes. A büntetőt a sértett higgadtan gurította a kapuba. Az afrikai támadó csapata negyedik találatánál is főszerepet játszott, gólpasszát Horváth terelte kapuba: szétesett a Volán. A végén még egy szemtelen találattal tette hangsúlyossá az elefántcsontparti focista, hogy ez az ő napja: mesterhármas. Összességében elmondható, hogy bár a Volán többször ügyesen járatta meg a labdát, próbált támadásokat is előkészíteni, de védelme sebezhető volt, és egyik játékosuk sem tudott a mezőnyből kiemelkedni, így pedig nem lehet rangadót nyerni. A KITE-nél viszont megvolt az a két-három játékos, akik extra teljesítményt nyújtottak.

(szegedma.hu)

NB3.hu

Hozzászólások