Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-01-14 - Grundfoci hírek

Várpalotán bíznak a bennmaradásban

A várpalotaiak nehéz helyzetből várják a tavaszi folytatást, de természetesen a Bakony csoport utolsó előtti helyén álló együttesnél sem mondtak még le a bennmaradás kiharcolásától.

 A palotaiak az előző idényben kiestek a Dráva csoportból, de végül beugróként ismét az NB III-ban indulhatott, ezúttal a Bakony csoportban. Ősszel becsülettel küzdött a gárda, de három győzelmen kívül egyébre nem futotta az erejéből.

- A tavalyi megye I-es bajnok alakulat nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, egy rendkívül bomlasztó közeg alakult ki, ráadásul a csapat eredménytelen is volt. A vezetőség emiatt nyáron sok játékost küldött el, sajnos olyanok is távoztak, akik valódi erősítést jelentettek. A foghíjassá váló keretet az U-19-es együttesből töltöttük fel, új csapatot kellett építeni, de ekkor még azt hittük, hogy a megye I-es szereplésre. Az irányítást a fiatalok miatt vállaltam el, és miután felkértek minket az NB III-as indulásra, elleneztem azt, hogy ott játszunk – tekintett vissza az őszre Szabó Csaba vezetőedző. - Nyilvánvaló volt, hogy a csapatunk nem NB III-as szintű, ezért az egységes közösség kialakítása és a jó fizikai erőnlét megszerzésére helyeztük a hangsúlyt. A félév végére jutottunk el odáig, hogy már nem csúsznak be nagyarányú vereségek, fel tudjuk venni a versenyt az ellenfelekkel. Utólag nem bántam meg magam sem a harmadosztályú indulást, mert itt lehet, és mi képesek is vagyunk fejlődni.

A nehézségek ellenére Szabó Csaba bízik a bennmaradásban.
- Ez a szezon egy tanfolyam volt a számunkra, igaz elég drága. Tavasszal mindent megteszünk célunk eléréséért, szeretnénk bátrabban, támadóbb szellemben futballozni és mérkőzéseket nyerni.

Fotó: naplo-online.hu

 

(nb3.hu)

Hozzászólások