Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-01-19 - Grundfoci hírek

Váci siker az edzők dabasi tornáján

Színvonalas küzdelem nagy nevekkel a mezőnyben A Vác körzeti edzők kitűnő erőket felvonultató együttesének tornagyőzelmével zárult a január 3-án, Dabason, az impozáns Diego Sportcsarnokban megrendezett 4. Szakmai Nap Edzői Teremtornája. A kilenccsapatos mezőnyben a résztvevők előbb három hármas selejtezőcsoportban küzdöttek a továbbjutásért, majd a csoportok azonos helyezettjei az 1-3., a 4-6. és a 7-9. helyekért játszhattak tovább a helyosztók során. Akárcsak a tavalyi, ugyanitt megrendezett tornán, ismét illusztris mezőny jött össze, hiszen több, egykoron az élvonalban is szerepelt labdarúgó lépett parkettre, emelve ezzel is az esemény rangját és színvonalát.

A teljesség igénye nélkül a tornagyőztes váciakat erősítette például Bánföldi Zoltán, a Békéscsaba és a Vác volt erőssége, ugyanitt szerepelt Nyilas Elek, a Vác, a Ferencváros, a Győri ETO korábbi középpályása, vagy hogy a jelennél maradjunk: az NB II, Keleti csoportjának egyik reprezentánsa, a Dunakanyar-Vác egyletének támadója, Rusvay Gergely a teremben is megcsillogtatta góllövő képességét. A gödöllői trénerek kapujában sem ,,akárki" állt, hanem Tóth Gyula, a futsalválogatott és a Gödöllő korábbi, a Ferencváros jelenlegi teremkapusa. Sérülése miatt ezúttal keveset játszott ugyan a monori edzők között a Maglód NB III-as gárdájának trénere, Nahóczky Attila, aki ugyancsak tisztes élvonalbeli múlttal bír a résztvevők között. Az idei torna egyik érdekes színfoltja volt a végül 5. helyen záró Szövetségesek (PMLSZ-Sportszelet közös csapata), amelynek soraiban ,,vendégjátékosként" szerepelt a fénykorában a BVSC-t erősítő Króner Péter, az NB III-as Dunaharaszti sikeredzője, Szabados György, az NB II-es Dunakanyar-Vác, valamint az Arany Ászok megyei I. osztályú Gödöllői SK örökifjú szakvezetője, s vele egy csapatban küzdött a Gödöllői SK alelnöke, az egykori kiváló játékvezető, az NB III, Duna-csoport Vrb elnöke, Rózsavölgyi Sándor is, illetve - a mezőnyben egyedüliként - kapusként egy hölgy, a korábbi futsalválogatott-kerettag Sipos Hajnalka őrizte a kaput a Szövetségeseknél.

A gólkirályi címet a három mérkőzésen is duplázó, a szentendrei térség trénereit erősítő Czifferi Tamás szerezte meg 7 góljával, aki ,,civilben" a megyei II. osztályú Tahitótfalu együttesének a tagja. A legjobb kapus és mezőnyjátékos vonatkozásában két igazi ,,vén róka" végzett az élen, előbbi kategóriában a nagypályás labdarúgással már évekkel ezelőtt felhagyó 46 esztendős, hosszú éveken át az Érdet erősítő, jelenleg pedig az utánpótlás nevelésével és versenyeztetésével foglalkozó Tárnok Bolha elnökeként dolgozó Szimandl Gábor (Buda körzeti edzők csapata) lett a legjobb, míg a mezőnyjátékosoknál a megyei I/B-osztályú Kisnémedi csapatának elnyűhetetlen középpályása, a tornát megelőző napon a 45. születésnapját ünneplő Steidl Ákos (Vác körzeti edzők csapata) vitte el a pálmát.

Végül, de nem utolsó sorban, szólni kell még az edzői torna három játékvezetőjéről: Hajdu I Gusztávról (akinek fia, ifjabb Hajdu Gusztáv az Ócsa-Dabas körzet válogatottját erősítette a tornán), Nagy Györgyről, az Ócsai kihelyezett versenybizottság titkáráról, jelenleg is aktív megyei III. osztályban működő játékvezetőről, valamint B. Nagy Zoltánról, a Sportszelet közép-magyarországi sportlap főszerkesztőjéről, aki egykoron a Budapest-bajnokságban fújta a sípot, míg az utóbbi nyolc esztendőben már inkább női futsalegyüttesei edzőjeként tevékenykedett, s akik valamennyien közmegelégedésre látták el a feladatukat a színvonalas csatákat hozó torna során.

Hozzászólások