Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-03-24 - Grundfoci hírek

Utánpótlás válogatottak: 1 nap, 2 vereség - Videó!

Ma két különböző korosztályú utánpótlás válogatottunk is pályára lépett itthon. A végeredmény már nem ilyen örömteli: az U21-es csapat Ausztriától, a 17 éven aluliak pedig Oroszországtól szenvedtek vereséget.

U21

A néhanapján "olimpiai válogatottnak" is nevezett legidősebb utánpótlás csapatunk Sopronban fogadta Ausztriát. A mieink jól kezdték a mérkőzést, de aztán két gyors bekapott gól teljesen elbizonytalanította a csapatot. A szünetben Róth Antal kioszthatta a játékosokat, ugyanis a második félidőben szép játékkal rukkoltak elő, egyértelműen a vendégek fölé kerekedtek, ám ez sajnos gólokban nem mutatkozott meg. Szerencsére a mi kapunk is üres maradt, így idei első mérkőzésünkön végül kétgólos vereséget szenvedtünk.

 

Magyarország - Ausztria 0-2
Magyarország: Gulácsi Péter - Szokol Zsolt, Litauszki Róbert (Szeleczki Alex, 46.), Fiola Attila, Katona Máté (Devecseri Szilárd, 46.) - Gosztonyi András, Kiss Máté (Takács Péter, 46.), Simon Ádám, Balázs Benjámin - Eppel Márton (Simon Krisztián, 46.), Lázár Bence (Simon András, 79.)
 
Róth Antal: Egy futballmeccsen a végeredmény a legfontosabb, ezért a mostani találkozó után nincs okunk elégedettségre. Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy kell, nyomás alá helyeztük a vendégeket, voltak lehetőségeink is, de a futball törvényei működtek, a kihagyott helyzetek kapott gólt eredményeztek. Hátrányban mindent elfelejtettünk, amit előzetesen megbeszéltünk, fegyelmezetlen volt a csapat. A második félidőben szerkezeti változásokat eszközöltünk, és eddigi mérkőzéseink közül ebben a játékrészben volt a legtöbb lehetőségünk. Gólt szerezni azonban továbbra sem tudtunk, ám ez hamarosan változni fog.

 

 

U17

Az Európa-Bajnoki selejtezők elitkörének egyik csoportját Magyarországon rendezik, egészen pontosan Bük és Szombathely ad otthont a találkozóknak. A riválisaink pedig Románia, Izland, valamint Oroszország.

Utóbbiakkal ma találkoztunk a vasi megyeszékhelyen. A találkozó a lehető legjobban indult: Szécsi Márk nagyszerű szóló után talált a vendégek kapujába.

Nem sokkal később vezérét vesztette a magyar csapat: a kapitányt, Halmai Ramónt sérülés miatt le kellett cserélni. Előnyünk birtokában főleg ellentámadásokkal próbálkoztunk, ám a félidőben már nem sikerült bevennünk a kaput.

A szünet után fiataljaink ízelítőt kaphattak a magyar történelemből, ugyanis óriási orosz nyomás nehezedett rájuk, a 60. percben pedig kiegyenlített Oroszország. Akik ezután sem álltak le, és 3 perccel később már az előny is náluk volt. Ugyan volt még esélyünk az egyenlítésre, de az eredmény már nem változott.

 

Magyarország - Oroszország 1-2
Magyarország: Banai Dávid - Zámbó Dániel, Szilvási Péter, Zsirai Martin, Eperjesi Gábor (Kiprich Dávid, 41.) - Halmai Ramón (Farkas Aurél, 15.), Pintér András - Karacs Péter, Lőrinczi Attila (Illés Dávid, 66.), Szécsi Márk - Novothny Soma
 
Bene Ferenc: Tudomásul kell venni, hogy nemzetközi szinten is nagyon komoly ellenfél volt az orosz válogatott, nagy iramú, színvonalas meccset játszottunk. A vereség ellenére büszke vagyok a játékosokra, mert ez is az én csapatom, és úgy gondolom, minden egyes játékos megtett minden tőle telhetőt a siker érdekében. Voltak fordulópontok a mérkőzésen, ezekből azonban nem jöttünk ki jól. Az első félidőben vezettünk szép támadásokat, többször megzavartuk az oroszokat, de nem tudtunk élni a lehetőségekkel. Biztos voltam benne, hogy nem tudjuk egygólos vezetéssel kibekkelni a mérkőzést, ezért a szünetben arra kértem a játékosokat, hogy a középpályán támadjuk le az ellenfelet, de az orosz válogatott ránk erőltette az akaratát, beszorított bennünket a kapu elé, és végül megfordította az eredményt. Egy tanulási folyamat közepén járunk, és noha látható a folyamatos fejlődés, még meg kell tanulnunk nemzetközi szinten játszani.

A másik mérkőzésen: Izland - Románia 0-0

 

Az elitkör további programja:

március 26., szombat
Románia - Oroszország 15 óra, Szombathely
Izland - Magyarország 15 óra, Bük 

március 29., kedd
Magyarország - Románia 17 óra, Szombathely
Oroszország - Izland 17 óra, Bük

 

Hozzászólások