Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-09-25 - Grundfoci hírek

ÚJ SZELEK FÚJNAK A BUDAI ÁSZOK KÖRÜL

A Budai Ászok FC portálján a hét elején érdekes kommünikére bukkantam. Az 5. GRUNDFOCI KUPA után Matza Iván, a sárgamezesek megálmodója, kapitánya egyik társával, Dúl Szabolccsal egyetemben elhagyta alakulatát, és más csapatba igazolt. Egy rövid idézet a honlapról: "Az utóbbi időben túl sok nézeteltérés alakult ki a csapat alapítója és az Ászok tagjai között. A szétválást a többség is támogatta, viszont ezen a ponton Iván felelősségteljes döntést hozva felajánlotta távozását..." Természetesen Matza Ivánnak is lehetőséget adunk a történtek vázolására, azonban először a Budai Ászok újdonsült szóvivőjét, Vokoun Ivánt kérdeztük a kialakult helyzetről, és a csapat jövőjéről.

Kozelka Zsolt:

Most, hogy Matza Iván távozása után Te lettél csapat kapitánya, gondolom első feladatod a játékoskeret bővítése lesz.

Vokoun Iván:

Ez így van, viszont a jövő szombati 6.Grundfoci Kupáig még nem nagyon szeretnénk új embereket a csapatba, maximum egyet. Utána kezdődik majd a játékosok kipróbálása.

Kozelka Zsolt:

Mennyiben érintette Iván illetve Dúl Szabolcs kiválása a csapat erejét? Hiszen mindketten a Budai Ászok FC meghatározó játékosai voltak.



Egymással szemben...


Vokoun Iván:

Mint játékost, két nagyon ügyes, technikás embert vesztettünk el, de úgy vélem, a csapategység összekovácsolásához meg kellett hozni ezt a fontos döntést.

Kozelka Zsolt:

Melyik az a poszt, amelyen mihamarabb erősítenetek kell?

Vokoun Iván:

A védekezés hiánya sajnos mindig globális probléma volt a csapatnál. Mivel javarészt a fiatalabb generáció képviselteti magát, így ők kicsit forrófejűbbek a kelleténél, és ugye mindenki elől szeretne "villanni". Hátvédnek lenni nem a leghálásabb feladat, ezért mi, "idősebbek" bevállaltuk ezt a posztot, de még legalább egy ember kell ide. Azért elől is jól jönne egy kis Messi vagy Ronaldo érkezése, tehát szívesen várunk próbajátékra mindenkit.

Kozelka Zsolt:

A már említett kupáig viszont még van egy meglehetősen bizarr ki-ki meccsetek...

Vokoun Iván:

Ahogy mondod.  Iván, gyakorlatilag már távozása napján ki is szemelt magának egy új klubbot, az Ágyúsokkat. Ott tárt karokkal fogadták, hisz jól tudták miként bánik a lasztival. Ráadásul a két csapat egymás ellen kezdte meg Grundfocis karrierjét, és egy nagyon kiélezett csatában, akkor az Ágyúsokk csapata bizonyult jobbnak. Mindössze egy góllal...



Az utolsó közös csapatkép


Kozelka Zsolt:

Milyen érzésekkel készültök a "rangadóra"?

Vokoun Iván:

A góllövéssel nincs gondunk. Átlag öt rúgott gólunk van egy 2x30 perces meccsen, a probléma csak az, hogy hatot kapunk rá. Volt is egy ilyen 6-7 mérkőzésből álló sorozatunk, amikor csupán egy találattal kaptunk ki. Nem is tudtuk, sírjunk -e vagy nevessünk. Az ominózus első meccs óta mindkét csapat fejlődött, de át is alakult. Mi végigjátszottuk a nyarat, míg ellenfelünk egy meglehetősen hosszú szünetet tartott. Ennek ellenére jól kezdték az őszi idényt, úgy nyertek a Spirit Of The Team ellen, hogy 9 gólt lőttek. Emellett még Matzával is kiegészültek, aki igazán a támadásokhoz tud hozzátenni, így vasárnap nehéz dolga lesz a védelmünknek.

Kozelka Zsolt:

Mit jelent számodra, hogy Te lettél az Ászok kapitánya? Mennyivel tudsz ezzel többet hozzárakni a csapat érdekeihez, mint korábban?

Vokoun Iván:

Eddig is én voltam, aki segített a meccsek szervezésében, ezért is választottak meg engem az új csékának. Persze sok új dolgot kell(ett) megtanulnom, de szerencsére Iván minden eszközt a kezembe adott, amivel könnyebben elláthatók teendőim. A pályán úgy érzem - meg remélem a többiek is -, hogy igazi hajcsár vagyok (persze jó értelemben). Ha a csapat 3-4 gólos hátrányban van, akkor is kiadom magamból a maximumot, és feltüzelem társaim. Még akkor is, ha technikailag nem én vagyok köztük a legképzettebb. A hétvégére  pedig remélem még maradt bennem néhány gól, szóval: HAJRÁ ÁSZOK!

Hozzászólások