Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2012-11-07 - Hírek

U19: Vereség és kiesés

Magyarország U19-es válogatottja 2-1-es vereséget szenvedett Ausztriától az Európa-bajnoki selejtezőtorna utolsó fordulójában, és mivel a bolgárok több góllal verték Andorrát, mint a mieink, elbúcsúzott a sorozattól. Következzen egy összefoglaló a csoportkörről.

A cél egyértelműen a továbbjutás volt, sőt, ki lett mondva, hogy a maximális 9 pontot tervezzük begyűjteni. Ehhez képest már az első fordulóban is kénytelenek voltunk beérni egy döntetlennel. Fél óra után mi szereztük meg a vezetést Szécsi Márk révén, de fordulás után azonnal sikerült egyenlítenie Bulgáriának, és ez lett a vége.

 

 

Ausztria 9-0-ra győzte le Andorrát az első napon, majd a folytatásban Bulgáriát is felülmúltak, igaz, csak 2-1-re. Mészöly Géza együttesének Andorra ellen már kötelező volt a győzelem, és igaz, hogy csak 3 góllal, de végül le is győztük őket. A gólokat Varga Szabolcs, Lőrinczy Attila és Bese Barnabás szerezték.

 

Két kör után Ausztria vezette a csoportot 6 ponttal, a mieinknek 4, a bolgároknak 1 pontjuk volt. A sógorok elleni győzelem csoportelsőséget ért volna, a döntetlen pedig második helyet, de szintén továbbjutást. Sajnos egyik sem jött össze. Ausztria az első félidőben óriási fölényben játszott, nagyobb is lehetett volna a különbség, főleg úgy, hogy egy büntetőt is elhibáztak. Ugyan a második félidőben Kleinheisler László büntetője révén sikerült szépítenünk, de a szerencse ma nem mellettünk állt, így 2-1-es vereség lett a vége. Ez az eredmény is továbbjutást érhetett volna, de csak ha a bolgárok kevesebb, mint 3 góllal győzik le Andorrát. Végül 7-0-ra nyertek, így sajnos elbúcsúztunk a további küzdelmektől.

 

Mészöly Géza: "Érthetetlen módon elfogultan, megilletődötten futballozott az első félidőben a csapat. Lassan és rendkívül pontatlanul futballozott az együttes a gyors, kombinatív osztrákok ellen. A második félidőben változott a kép részben a cseréknek köszönhetően, hiszen ekkor már jóval gyorsabban és pontosabban futballoztunk. Kár, hogy csak a szépítésre futotta. Mindenesetre az láthatóvá vált, hogy ebből a korosztályból kik azok, akikre a későbbiekben is számíthatunk."

 

1. forduló:
Magyarország-Bulgária 1-1
Ausztria-Andorra 9-0

2. forduló
Magyarország-Andorra 3-0
Ausztria-Bulgária 2-1

3. forduló:
Ausztria-Magyarország 2-1
Bulgária-Andorra 7-0

        
Végeredmény:
1. Ausztria 9 pont
2. Bulgária 4 (9-3)
3. Magyarország 4 (5-3)
4. Andorra 0

Hozzászólások