Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-09-01 - Grundfoci hírek

Továbbra sem megy a Balkánynak

A Balkány együttese látogatott Tuzsérra a hétvégén, ahol egyik csapat sem bírt a másikkal. Az első félidőben nem született gól, a második játékrészben mindkét csapat bátrabban futballozott, ennek köszönhetően két gólt is láthatott a közönség. A Balkány továbbra sem találja önmagát, csak a tabella 14. helyén szerénykedik.

Tuzsér–Balkány 1–1 (0–0)

Tuzsér, 300 néző, v.: Sipos L.

Tuzsér: Szabó B. – Dancs B. – Tóth N., Takács J., Cseke A., Brankovics P., Gergely I., (Kovács I., 65. perc) Iván A., Bagin S., Medvid, Orgován. Edző: Révész Csaba.

Balkány: Vadon D. – Vass Z., Tóth Gy., Szabó P., Dán F., Tóth Z., Klein A., Balogh Zs., Meszesán (Szabó I., 70.), Vasas T., Balás (Purguly E., 88.). Edző: Purguly Árpád.

Gól: Bagin S. (77.), illetve Vasas T. (70.)

A mérkőzés első szakaszában nehezen lendült játékba a hazai csapat. A 20. perctől kezdve azonban agresszívabban játszottak a tuzséri ’legények’, előrébb tolták a védekezésüket. Hiába alakítottak ki azonban számtalan lehetőséget, nem tudták bevenni a balkányi hálóőr kapuját. Így gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek.
A második félidőben is mezőnyfölényben játszott a Tuzsér gárdája, de továbbra sem sikerült betalálniuk. Ahogy az lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, szinte a semmiből szerezte meg a vezetést a vendégcsapat, a Balkány SE. A 70. percben Vasas szerezte meg a vezetést Porguly Árpád csapatának. A gól után szemmel láthatóan a védekezésre rendezkedtek be a balkányiak. Nem is sokáig bírták a nyomást, a 77. percben Bagin góljával egyenlített a Tuzsér.
Az már most világosan látszik, hogy Bagin leigazolása remek húzás volt hazai részről; a 3. fordulóban már az 5. találatát jegyezte. A mérkőzés utolsó fázisában Révész Csaba együttese tovább nyomott, de a helyzetkihasználásuk csapnivaló volt. A mérkőzés képe alapján a Tuzsérnak nyernie kellett volna, de mint tudjuk a labda gömbölyű. Erről ezen a mérkőzésen is megbizonyosodhattunk.

Kiss László

 

www.nb3.hu

Hozzászólások