Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-01-03 - Grundfoci hírek

Tini csapattal is jól teljesített a Tiszalök VSE

Nem mindennapi csapattal zárt a Tiszalök VSE az NB III Tisza csoportjának 13. helyén. Az együttes átlagéletkora nem érte el a 21 évet sem. A helyi focigimire épülő együttesben az átlagéletkor Polgári László kapus rontotta a legjobban, hiszen ő már a 30. évében jár, mellette Bognár Attila és Hock Frigyes 27, illetve 26 éve emelte tovább az átlagot.

 

A két gimnáziumi tanárt, Czifrák Rolandot és Dobos Zoltánt, 25 évükkel már nem is kell említenünk.Ugyanakkor Lakatos és Csige személyében két 16 éves tini is pályára lépett.

Az igen fiatal csapat a biztos bennmaradást tűzte ki célul. Ez pedig egyelőre teljesítette is a csapat, hiszen a 13 megszerzett pont elegendő a 13., már bennmaradó helyre. A Péntek Miklós – Mirgai László edzői páros jó munkát végzett, de Migrai már így is biztosan távozik a nyár folyamán.

A szon.hu-nak Péntek Miklós adott interjút, amelyben értékelte az őszi szereplést. – A tervünk az volt, hogy a tizedik-tizenkettedik helyen kapaszkodjunk meg, ehhez előreláthatólag tizennégy-tizenöt pont szükségeltetett – mondta a csapat célkitűzéséről Péntek Miklós. – Végül egy-egy ponttal és helyezéssel maradtunk el ettől, tehát elfogadhatónak mondható a szereplésünk. Főleg, ha tényleg figyelembe vesszük, milyen fiatal csapat a miénk, aligha hinném, hogy az NB III-ban országos szinten akad a miénknél tapasztalatlanabb gárda. A játékosállományt alkalmasnak találtuk a feladatok megoldására, még ha kezdettől fogva láttuk is, hogy csatárgondjaink lehetnek.

Ez végül beigazolódott az őszi szezon során, hiszen a gólszerzéssel adódott a legtöbb gondunk, többször szenvedtünk egygólos vereséget, és ekkor bizony nagyon hiányzott a sorainkból egy vérbeli befejező támadó. A házi góllövőlistát vezető Péntek András és Cseh Kristóf így is dicséretet érdemel, hiszen mindössze tizennyolc évesek. A védekezésünk viszont végig stabil volt, ebben a csapatrészben találhatjuk a csapat két, legjobban teljesítő emberét, Hock Frigyest és Dobos Zoltánt.

– Egész pontosan tíz focigimis játékoa van a felnőttcsapatnak, hozzájuk jön a két tanár úr, Czifrák Roland és Dobos Zoltán – beszélt az érdekességről Péntek Miklós a szon.hu-nak. – Fura a helyzet, hogy rájuk az iskolában a tanárukként tekintenek az ifjak, az edzéseken és a mérkőzéseken viszont csapattársukként. De nincs ebből gond, hiszen olyan nagy korkülönbség azért így sincs közöttük, a kellő tiszteletet mindkét minőségben megkapják a srácoktól.
 

nb3.hu

Hozzászólások