Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-05-18 - Grundfoci hírek

SDFC - KARAKÓSZÖRCSÖG FC SZŐLŐS 3-2 (1-0)

Honlapunk életébe 2008. május 17-e igen meghatározó dátumként vonult be, hiszen Budapest szűkebb környezetétől elszakadva, első ízben adatott meg, hogy egy barátságos mérkőzés formájában vidéki csapatok is aktív részeseivé válhassanak közösségünknek.

A kihívás eredeti időpontjától és helyszínétől eltérően 18 órai kezdettel, Zamárdiban, a műfüves pályán adott egymásnak randevút a két, lelkes fiatalokat tömörítő Somogy megyei alakulat.

A Grundfoci-debütáns csapatok párviadalát a vendégek kezdték aktívabban. A Szőlős FC játékosai sorra dolgozták ki helyzeteiket, és a hazai kapusnak sokszor hatalmas bravúrra volt szüksége ahhoz, hogy hárítani tudjon. Az első félidő közepén egy szerencsés találattal mégis a siófokiak kerültek előnybe. Lényegében a gól után sem változott a képlet, a sérsekszőlősiek támadtak, míg az SDFC tartva az eredményt, jobbára csak védekezett.


A Szőlős FC (Luki, Pali, Krisz, Horisz ill. Rob, Szmonyo, Kokas, Laca)

A második félidő elején aztán megtört a jég, és vendégek egy szépen felépített akció révén egyenlíteni tudtak. Örömük azonban nem tartott soká, az SDFC egy, a felezővonalnál történt szerencsés labdaszerzésből kontrázott, és élve a lehetőséggel újra átvette a vezetést. Két perccel a játékidő letelte előtt ugyan a Szőlős FC még egy gyönyörü egyéni akciót gólra váltva ismét egalizált, de ez is kevésnek bizonyult a sikerhez. Az utolsó perceben mintegy 11 méterre az ellenfél kapujától a Dió szabadrúgáshoz jutott, majd az elhalt akció egy sorsdöntő szöglettel zárult. Ez a beadás hozta a mérkőzés utolsó találatát, így a mindvégig nyomasztó vendég mezőnyfölény ellenére a SDFC végül 3-2-es győzelemmel ünnepelhette első "grundos" mérkőzését.

Gólszerzők: Czuczor, Szecsődi, Bodzai, ill.Szmolenszki Péter (2)

Hozzászólások