Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-12-15 - Grundfoci hírek

Schuszter Roland szerint a Komló ennyire képes most

A Komlói Bányász SK 12 pontot gyűjtve a 15. helyen végzett ősszel, de a bennmaradáshoz sokkal több kell.

 

A csapat vezetőedzője a klub honlapján értékelte az őszi eredményeket: - Köszönöm minden játékosnak, hogy ezt a félévet így vállalta. A kapusunkkal, Horváth Tomival – aki szezon közben érkezett a csapathoz – voltam leginkább elégedett. Mellette Győri Janival, aki, amikor volt, húzóembere volt a csapatnak, de sokszor nem volt ott, mikor kellett volna (erről szól az amatőr bajnokság). Volt még 4 -5 jobb teljesítmény: Kovács Péter, Bocz Gábor – aki úgy csinálta végig az őszt, hogy sérült volt, nem tudott edzésekre járni. Ide sorolnám még Mészáros Bálintot, aki sajnos elkövette azt a buta hibát, amit elkövetett. A fiatalok közül megemlíteném Kovács Ádámot, aki fiatal kora ellenére került be a csapatba, s bebizonyította, hogy nem kell nagyot alkotni ahhoz, hogy csapatba kerüljön, ez nem lehetetlen dolog. Mindenféle statisztika alapján kijöttek a gyengébb teljesítmények is. Kalmár Gergő, Nagy Geri, Gelencsér voltak azok, akiktől sokkal, de sokkal többet vártam. Az edzésmunkájuk nem egyenlő a meccsen végzett munkájukkal. Voltak jó meccseik, de több volt a rossz mérkőzésük. Megemlíteném Varjasi Attilát is – aki személyes kedvencem -, neki sem úgy alakult a szezonja, ahogy gondolta ( iskolai, munkahelyi, magánéleti gondok).

A vezetőedző szerint támadásban nagyon gyenge volt a csapat, hiszen a 29 rúgott gólra 13-at lőtt csak a Komló, de a 13 gólt is 8 játékos szerezte. A házi gólkirály Mészáros Bálint lett 4 góllal. – Itt jött ki az, hogy a mi csapatunk nem támadó szellemű. A kapusunk, a védelem jó, viszont a középpálya szélső posztjai mindig kérdésesek,belül már jobb a helyzet. A 2 csatáros játék nem működött, a 2 csatár nem tudta megoldani a feladatát – magyarul nem volt két csatárunk. Igen, a 13 nagyon kevés, de erre számítani lehetett. Arra kellett volna figyelni, hogy ne kapjunk ennyi gólt. Ez a keret jelenleg erre képes.

A csapat komoly anyagi nehézségekkel is küzdött, ez is megnehezítette a klub életét. - Nem mehetünk el szó nélkül az anyagi gondok mellett. Ingyen, a foci és egymás iránti szeretetből jártok edzésre, küzdötök a meccseken, de ősszel már az is előfordult, hogy a bajnoki mérkőzésen nem volt fagyasztó-spray sem, mikor kellett volna. Meddig lehet ezt ilyen körülmények közt csinálni? Tudom, hogy december 15-én tisztújító közgyűlést tart az egyesület, de ha nem fizettek be legalább egy havi tagdíjat, éppen ti, a legerősebb szakosztály tagjai nem szavazhattok. Ez mellett nehéz elmenni. Ezt kérdezi mindenki másfél-két éve, és még mindig megy. Ezzel a problémával nem nekünk kéne foglalkozni, ez a vezetők dolga lenne. A spray, a kenőcs stb. csak következmény. Nagyon hamar orvosolni kéne ezeket a gondokat, hogy tavasszal legyen egy ütőképes NB III-mas csapat. Bízom benne, hogy a srácok befizetik a tagdíjat, hogy ez a döntés a mi kezünkben legyen, hogy változtathassunk: szavazzunk arra, aki tud segíteni, s aki nem, az távozzon a klubtól. Sokat várok a 15.-étől, itt mindennek el kell dőlnie, most megmutathatja a másik fél, hogy betartja-e ígéreteit.

Végül pedig őszíntén beszélt Schuszter Roland a jövőről. - Érdekes ez az összehasonlítás. Szeretek itthon, Komlón lenni, a gyerekekkel dolgozni, magamtól biztos, hogy nem megyek el. Az önbecsülés? Szerintem le a kalappal a csapat előtt, hisz a legtöbben már 3 éve itt szenvednek, ez más klubnál biztos, hogy régen nem működne. Meglepetést nem igazán tudtunk csinálni – miből? hogyan? A Dombóvár meccs azért az volt,,a Kaposvár II ellen is egy félidő. Hogy is van a mondás? Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci…..

(Forrás: csakakomlo.eoldal.hu)
 

Hozzászólások