Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-06-01 - Grundfoci hírek

RÉT FC - KAMINO.HU 1-1 (0-1)

Sporttörténelmi pillanatnak lehettek tanúi, akik péntek este a Sorira vetődtek, hiszen a Grundfoci portál életében először adatott meg, hogy egy aktuális bajnokság két résztvevője a "kötelező program" mellett, szabadon élt honlapunk lehetőségeivel (beszámoló, kreditpont, ranglista). Dicséret illeti mindkét csapatot, hiszen ezzel a lépéssel utat nyitottak a többi, szervezett keretek között működő kispályás csapat számára is. Az igazságos döntetlennel végződő mérkőzést Molnár Zoltán Jonatán, a RÉT FC szóvivője értékeli.

"A pénteki vonalas bajnokság hetedik fordulójában, - este 19:55-kor - a Soroksári úti sportcentrumban, két igazán erős csapat küzdött meg egymással. A RÉT FC és a Kamino.hu ugyan ezelőtt még sohasem találkoztak, azonban mindkét fél sejtette, komoly mérkőzésre kell készülniük.

A meccs első részében a RÉT tapogatózott, próbálta kiismerni ellenfele játékát, javarészt a védekezésre koncentrált. A Kamino.hu pedig támadott, de ezt sokáig sikertelenül tette. Aztán az félidő közepe táján Dalmady István lefordult őrzőjéről, és hatalmas lövése a RÉT FC kapujában kötött ki (0-1)! Szép találat volt, a labda a pipába ment. Előnyhöz jutott a Kamino.hu, de csapatunk a bekapott gól dacára sem tört meg. Az iramra ugyancsak nem lehetett panasz, és amikor egy Somodi Viktor ellen elkövetett szabálytalanság miatt vendégeink két perces emberhátrányba kerültek, átvettük a mérkőzés irányítását. Noha több helyzetet is kialakítottunk, gól már nem született az első játékrészben.


A fordulás után maradt a felállás, a RÉT diktált, viszont a Kamino.hu bekkjei rendkívül hatásosan blokkolták támadásainkat. Egészen addig, amíg csereként beállt játékosunk, Molnár Zoltán Jonatán - vagyis jómagam -, ellenfelünk egyik védőjétől meg nem szerezte a labdát. Megindultam a kapu felé, pár lépés után Horváth Bálint elé varázsoltam a labdát, aki a játékszert kíméletlenül beverte a Kamino.hu hálójába (1-1)! A játékosok egyre sűrűben kértek cserét, hiszen a hatalmas iram mellett a hőség is kivette mindkét fél erejét. A Kamino.hu ismét beleerősített, kétszer is igen nagy helyzetbe kerültek, de a komoly kispályás múlttal rendelkező Pinkóczy Tibornak nem sikerült betalálnia a RÉT hálójába. Külön dicséret illeti kapusunkat, Lutring Zsoltot, aki amellett, hogy kiválóan látta el feladatát, remek kidobásaival támadójátékunknak is komoly segítségére volt.

Ellenfelünk a félidő második részére elfáradt, és a RÉT FC-t erősítő Dobos Péter vált a meccs főszereplőjévé. Kétszer kapufát rúgott, egyszer pedig egy szemfülesen elcsent labdával megindult a kapu felé. Lövésénél a kaminós hálóőr jól helyezkedett, így nem sikerült fordítanunk. Dobos teljesítményének értékét növeli, hogy középpályás létére komoly részt vett ki a védekezésből is. Viszont 1-1-es állásnál, egyik támadásunk alkalmával szabálytalankodott, hátulról megrúgta ellenfelét, és két perces kiállítást kapott a játékvezetőtől. Öt perccel a befejezés előtt ezzel emberhátrányba kerültünk, és védekezésre kényszerültünk. Mivel azonban a Kamino.hu nem tudott mit kezdeni a lehetőséggel, végül mindkét fél egy-egy ponttal távozhatott. Reálisabb eredmény nem is születhetett volna! A színvonalas mérkőzés méltó záróakkordjaként a csapatok sportszerűen gratuláltak egymásnak, és még egy közös fotóra is összeálltak.

Szurkolóinknak köszönjük a bíztatást! További híreket a RÉT FC-vel kapcsolatban a http://www.retfc.co.nr oldalon olvashattok.

A RÉT FC kerete: Lutring Zsolt, Klézl Gábor, Dobos Sándor, Dobos Péter, Molnár Zoltán Jonatán, Somodi Viktor, Horváth Bálint, Kőszegi Ádám"

Hozzászólások