Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-11-29 - Grundfoci hírek

Rákosmenti FC: szerdán az ETO ellen a Magyar Kupában

A Rába ETO FC ellen játszik a legjobb nyolc között a Rákosmenti Futsal Club csapata a Magyar Kupában november 30-án.

Az NB2 Keleti-csoportjának negyedik helyén álló rákoskeresztúri gárda története legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy bejutott a kupa negyeddöntőjébe. Kis Attila, a klub elnöke elmondta, hogy az egyesület fő célja a tapasztalatszerzésen túl a futsal népszerűsítése:

 

"A Rákosmenti Futsal Club 2010-ben alakult azzal a céllal, hogy a XVII. kerületben futballozó, és a kerülethez kötődő fiatalokból álló baráti társaság népszerűsítse, megismertesse és megszerettesse az emberekkel ezt a gyors, látványos, technikai megoldásokban bővelkedő sportágat. A csapatot, mint ahogy már említettem olyan fiatalok alkotják, akik nagypályás csapatokban is szerepelnek. Néhány játékos a kerület egyesületeiben is futballozik. Az edzéseink és a hazai bajnoki mérkőzéseink az Újlak utcai általános Iskolában zajlanak. Csapatunk már a második idényét tölti az NB II élvonalában. A tavalyi bajnokságban (2010/2011) a nyugati csoport 7. helyét sikerült elérnünk. A megalakulást követően, az első félévben a legfontosabb cél, hogy egy kiváló szakember (Sólyom László, volt futsal válogatott) segítségével megismerkedjünk a labdarúgás e válfajával, és kialakítsuk csapatunkat, illetve a játékrendszerünket. Az idei évben (2011/2012 Keleti csoport) a nyári igazolásokat követően, már merészebb álmokat szövögettünk, aminek az egyik eredménye, hogy a Magyar Kupában bejutottunk a legjobb 8 közé! Ez azt jelentette, hogy több NB I-es csapatot utasítottunk magunk mögé, és itt már nem kaphattunk könnyű ellenfeleket. Ennek eredményeképpen, Magyarországon a jelenleg legmagasabban jegyzett, és a BL-ben a legjobb 16 közé kerülő Rába ETO FC csapatát kaptuk. A legjobb négy közé jutás két mérkőzésen dől el, vagyis oda-visszavágó alapján. Szeretnénk kerületünket büszkén képviselni, és jó hírét vinni az ország minden területére."


Az első találkozót november 30-án, szerdán 20:30 órai kezdettel "hazai pályán" a Soroksári Sportcsarnokban játssza az RFC, mivel a XVII. kerületben nem található olyan sportcsarnok, amely alkalmas lenne nagyobb nézősereg befogadására. Szeretnének minél több embert maguk mellé állítani. Szurkolót, szimpatizánsokat és olyan embereket, akik látnak fantáziát egy lelkes, amatőr, fiatal kis csapat támogatásában.  

Hozzászólások