Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-02-24 - Grundfoci hírek

Rajtra kész a Spartacus

A Szolnoki Spartacus NB III-as labdarúgó csapata az elmúlt bajnokságban mindvégig harcban volt a bajnoki címért, s végül ezüstérmesként fejezte be a küzdelemsorozatot. Idén viszont annak is örülne Gömöri Béla vezetőedző, ha az első hatban végezne együttese.

A 2009-es esztendő első fele a Spartacus történelmének legszebb időszaka volt. A csapat zsinórban aratta a győzelmeket és két élvonalbeli klub második számú gárdájával harcolt a másodosztályba való feljutásért. Végül a Honvéd II. ellen hazai pályán elszenvedett 1-0-ás vereség azt jelentette, hogy a kispestiek végeztek az élen, míg a szolnokiak a Kecskemét II-t megelőzve a második helyen zárták a bajnokságot. Már akkor sejteni lehetett, a gárda erőn felül teljesített, s azt az eredményt nem lesz képes megismételni a 2009-2010-es évadban.
Bár az őszi idény nem sikerült rosszul az Alföld-csoportban szereplő Tisza-parti legénységnek – lemaradása a listavezető Orosháza mögött mindössze öt pont -, negyedik helye a nyári előzetes esélylatolgatást támasztja alá.

- Elégedett vagyok az együttes őszi szereplésével, sőt jelenlegi harmadik-negyedik helyezésünket látatlanba elfogadnám a bajnokság végén is – felelte érdeklődésünkre a csapat szakvezetője, Gömöri Béla. – Az Orosháza és az ESMTK külön versenyfutása várható a feljutásért, a dobogó harmadik fokáért viszont 5-6 csapat is eséllyel indul harcba. Sajnos mi meggyengültünk a télen, öt játékosunk távozott, közülük négyen ráadásul meghatározó tagjai voltak a gárdának. A kapus Kiri Mihály Szarvasra, Rónyai Gábor Orosházára, Papp Erik Jánoshidára igazolt, de Tóth István és a második számú hálóőr, Terjéki Gábor is új csapatot keresett magának. Helyükre egy-két kivételtől eltekintve zömében fiatal érkeztek, így kiszámíthatatlan, mire leszünk képesek a folytatásban. A kapus Kolláth Ferenc nem ismeretlen számunkra, hiszen hosszú éveken keresztül állt a Szolnoki MÁV FC szolgálatában, s most az NB II-es Ceglédtől jött haza. Megegyeztünk az elmúlt 11 évet az Egyesült Államokban töltő Németh Márióval is, ám ő csak azután csatlakozik hozzánk, ha felépült sérüléséből. Sokat várok a Törökszentmiklósról szerződtetett Szecsei Endrétől, illetve a 18 esztendős, rákóczifalvi Hadad Haszimtól is. Az ificsapat keretéből Máté-Fazekas Gábor, Varga Krisztián és tartalékkapusként Osváth Roland csatlakozott a felnőtt gárdához.
Hogy sikerült az együttes felkészülése, hiszen a klub otthonául szolgáló Vegyi-pálya télen gyakorlatilag használhatatlan?

- Januárban ugyan néhány edzést még tornateremben végeztünk, ám azóta köszönhetően a Szolnoki Sportcentrumnak, mindvégig a tiszaligeti műfüves pályán gyakorolhattunk. Úgy érzem összeállt a csapat, akár már ma ki tudnám jelölni azt a kezdőtizenegyet, melyet a bajnoki rajton, a Gyula ellen pályára küldök. A középpályán véleményem szerint erősödtünk, támadósorunk ismét hozni fogja magát, ám bevallom őszintén, védelmünket féltem. Ha nincs sérülés vagy eltiltás, nem lesz problémánk, ám abban a pillanatban, amint kidől valaki a sorból, gondjaink akadhatnak. Ha az első hatban végzünk, nem érheti szó a ház elejét.

A március 7-i bajnoki nyitányon a tiszaligeti műfüvön fogadja ellenfelét a Spartacus, ám amint használható állapotba kerül a Vegyi-pálya, az együttes visszaköltözik eredeti otthonába.

Gömöri Béla edző fejében már összeállt a tervezett kezdőtizenegy a bajnoki rajtra. Ha addig nem jön közbe sérülés, a Kolláth – Lécz, Boda, Bálint – Lázár, Szecsei, Horváth Cs., Szoboszlai, Mile – Sárkány, Szabó T. (Ruskó) összeállítású gárda lép pályára jövő vasárnap.

 

Forrás: nb3.hu

Hozzászólások