Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2012-11-18 - Hírek

OTP Bank Liga: Félidő

Félidejéhez érkezett az NB1. Az Európa Ligában a továbbjutásért harcoló Videoton elég gyengén kezdte a szezont, de az utóbbi 4 fordulóban sikerült javítaniuk, és már csak a kevesebb lőtt góljuk miatt maradnak le a dobogóról. "Félidei" elemzéshez lépj tovább!

A bajnoki címvédő Debrecen sokáig a Győrrel párban vezette a táblázatot, ám az utolsó 4 meccsüket (Videoton, Paks, Ferencváros, MTK) elveszítették, így már 9 pont a hátrányuk a listavezető Győrtől.

 

Az ETO magabiztosan áll az élen. 15 mérkőzésükből csak egyet buktak el, pont a legelsőt, a Debrecen vendégeként. Tehát azóta 14 találkozót vívtak meg veretlenül! Egy héttel ezelőtt az MTK-t verték magabiztosan a Hidegkuti stadionban.

 

Az MTK másfél éve kiesett az NB1-ből, de az NB2-ben tavaly nem akadt igazi riválisuk. A feljutás mellett a Magyar Kupában is meneteltek: az elődöntőben a Videotont verték ki, a döntőben pedig parázs meccsen maradtak alul a Debrecennel szemben. Idén bajnokin mindkét csapatot verték, ráadásul az Örökrangadó is nekik sikerült emlékezetesebbre. Most a 2. helyen állnak, 6 ponttal a Győr mögött, de 3-mal a Loki előtt.

 

A Vidi után nagyon szoros a mezőny: az 5. helyezett Honvédnek 22 pontja van, de a 14. Haladás is csak 6-tal gyűjtött náluk kevesebbet. Tehát ebből a régióból egy rövidebb győzelmi sorozattal már jóval feljebb lehet kerülni.

 

A két kiesőhelyen álló csapat le van kicsit szakadva: az Eger 11, a Siófok 6 pontos. A Balaton-partiak 10 pontos hátránya bőven ledolgozható 15 forduló alatt, de erre senki fogadna nagy téttel. Az egrieknek kicsit nagyobb az esélyük, főleg, hogy tavasszal már elvileg a saját stadionjukban játszhatják a hazai mérkőzéseiket.

 

Érdekesség, hogy tavaly óriási volt a vidéki csapatok fölénye, idén viszont némiképp erőre kaptak a fővárosi alakulatok. Az MTK 2. helye meglepedés. 5. a Honvéd, 7. a Fradi, 8. az Újpest, tehát az összes Budapesti csapat a mezőny első felében található!

Galéria

A bajnokság állása 15 forduló után

Hozzászólások