Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2009-07-08 - Grundfoci hírek

Nyolc csapattal vágunk bele az idei tizenkettedikbe!

Nyár, szünidő, szabadság, nyaralás, és a foci. Ha a szokottnál kicsit nehezebben is, de összejött az induláshoz szükséges csapatlétszám. Sőt! Második évét taposó kupás történelmünk során először képviselteti magát határon túli alakulat...

Mielőtt belemennénk a szombati tornán érdekelt csapatok felsorolásába, egy fontos információval kezdem. A dolog igen kézenfekvő, hiszen a nyolc induló számára át kellett alakítani megszokott lebonyolítási rendünket. Ilyen tornánk még nem volt, viszont ha az utolsó pillanatban még nem esik be valahonnan egy csapat, most lesz...

A nyolc nevezőt magába foglaló mezőnyt először is két négyes csoportba osztjuk. Ennek procedúrája semmiben sem fog különbözni a megszokottól. Azaz szombat reggel kilenc óra előtt 10 perccel a csapatvezetők aktív közreműködésével kisorsoljuk az A és B csoport 4-4 gárdáját. A csoportmérkőzések eredményeinek tükrében az első két helyezett jut tovább az elődöntőbe, ahol is az A csop. győztese a B. csop. másodikkal, illetve a B csop. legjobbja az A csop. második helyezett alakulatával méri össze erejét.

Itt aztán ha valaki nem szereti a felesleges izgalmakat, úgy rendes játékidőben biztosítja be magának a döntőbe jutást, amennyiben viszont a hármas sípszó után ugyanannyi találat áll mindkét alakulat neve mellett, jön az aminek jönnie kell, következésképp 3-3 hatos. Aki így, vagy úgy, de nyeri a meccset, az a kupagyőzelemért, míg a másik két gárda a bronzért szállhat harcba.

A megszerezhető bajnoki pontok száma változatlan marad, így a legszerencsésebb 12, míg a nyolcadik 5 egységgel térhet haza. Amennyiben az előttünk álló pár nap során plusz induló jelentkezne, úgy a lebonyolítási rend az előző torna kilenc csapatos, három pályán zajló rendszeréhez igazodik!

A nevezések beérkezésének időpontjai alapján végül nézzük az eddigi listát (zárójelben a legjobb kupás helyezések):

  • Forza (4.)
  • KIFU FC (1.)
  • LSE BP (2.)
  • Budai Ászok FC (3.)
  • FC Focisokk (Vecsés - 2.)
  • Napredak (1.)
  • Felvidék (Komárno, Szlovákia - újonc)
  • Betli FC (5.)

A mezőnyt nézegetve kapásból hiányérzete támad az embernek, mivel a mögöttünk álló húsz torna során ez lesz az első, ami a White Alders FC nélkül kerül megrendezésre. Mondjuk néhány játékosukkal ezúton is lesz alakalmunk találkozni, User a Betli (tavaly egy alkalommal már láthattuk őket) kapuját fogja őrizni, míg Müller Jani az Ászokban próbál szerencsét. A bajnoki éllovasok mellett természetesen kíváncsian várjuk a Duna túlpartjáról érkező Felvidék Amatőr Ligás bemutatkozását is!

Várjuk kupáinkra azokat a Grundfocis csapatokat is, akik eddig még csak barátságos mérkőzéseken mérték össze focitudásukat. Jelentkezni a 20/532-0580-as telefonszámon tudtok.

Hozzászólások