Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-09-02 - Grundfoci hírek

Nyert a Volán a mumus ellen

1:0-ás hátrányból tudott fordítani és ezzel 3:2-re legyőzte mumusát, a Szolnoki Spartacust a Tisza Volán SC. A második félidőt hátrányból kezdő hazaiak tíz perc alatt találtak magukra és lendületes játékkal, megérdemelten gyűjtötték be a három pontot.

Tisza Volán SC Szeged – Szolnoki Spartacus 3-2 (0-1)

NB III Alföld csoport, 3. forduló
Szeged, Felső Tisza parti stadion, Nézőszám:150, Játékvezető: Rácz Béla.

Tisza Volán: Dongó — Mészáros, Vida, Boldizsár (Dargó), Grünvald, — Vágó, Mórocz(Huszárik), Búzási, Beretka, — Végh (Pénzváltó), Kazi.
Vezetőedző: Buchholz Gábor.

Spartacus: Szabó M. — Lécz, Rónyai, Boda, Horváth K., — Szabó T., Szoboszlai, Horváth Cs., — Ruskó, Hadad (Varga K.), Mile (Markót).
Játékos-edző: Horváth Csaba.

Sárga lap: Vágó (’15), Boldizsár (’47), Dargó (’84) ill. Horváth Cs. (’34), Rónyai (’68), Horváth K. (’90)

Gólszerzők: Vida Gergely (’55), Mórocz Zsolt (’62), Végh Ariel (’81), ill. Szoboszlai Imre (’16), Markót Zoltán (’82)

Fotó: szegedma.hu

A Tisza Volánnak volt mit törleszteni a Szolnoki Spartacus együttesével szemben, ugyanis az utóbbi két szezonban mindkét hazai meccsüket elveszítették a Szparival szemben. Tehát revansra készülődött a Volán, a szolnokiak pedig újabb meglepetésre a szegediek otthonában, de csak az egyik terv sikerülhetett.
Nagy iramban kezdődött a találkozó a Felső Tisza parti stadionban. Már a meccs legelején foghatták a fejüket a szolnoki szurkolók, ugyanis Ruskó Zsolt került ziccerbe és gurított a háló felé, de az utolsó pillanatban egy védő kivágta a labdát. Még csak negyedóra telt el, amikor a bíró a tizenegyes pontra mutatott, egy Vágó-kezezést követően. A büntetőhöz Szoboszlai Imre készülődött, és higgadtan értékesítette azt. Ezzel máris 0:1 volt az állás. Ezután eseménydús pillanatok következtek. Ruskó passzolt Hadadhoz, aki jó 16-ról tüzelt, de Dongó Dénes fogta a lövést. Két perccel később már a Spartacus kapu előtt volt forró a talaj. Végh Ariel beívelést rosszul ütötte ki Szabó Milán, így Buzási ismételhetett, ám a védők szögletre mentettek. A sarokrúgás eredménytelennek bizonyult, de Beretka lövőhelyzetig jutott, Szabó kapus pedig üggyel-bajjal hárított. A 28. percben újabb hazai szögletet láthattunk, amiből komolyabb helyzet is kialakult: Boldizsár bólintott centikkel a kapu felé. Később a kezdeti lendületből visszavettek a csapatok, és az eredmény nem változott az első félidőben.

Fotó: szegedma.hu

A szünet után megújult erővel vághattak a második játékrésznek az együttesek. A Volán tíz perc múlva magához tért és sikerült egyenlítenie, igaz szerencse is kellett hozzá. Egy baloldali beadást az egyik becsúszó védő sodort a hálóba. Hét perc elteltével fordítottak a kék-feketék, Mórocz fejjel volt eredményes egy szabadrúgást követően. A gól után egy hangyányit sem vettek vissza a szegedi fiúk, tovább ostromolták ellenfelük kapuját, próbálták növelni a gólkülönbséget. Erre egészen a 81. percig kellett várni, amikor is Végh 25-ről bombázott a jobb alsó sarokba. Említésre méltó a gól előtti gyönyörű passzjáték, és a mesterien lekészített labda Búzási részéről. Ezzel az összecsapás eldőlni látszott, ám hamar jött a válasz vendég oldalról: a középkezdésből indult támadásnak gól lett a vége, Markót Zoltán 20 méterről csodálatosan vágta be a jobb alsóba. Fokozódtak az izgalmak. Egy perccel a vége előtt következett be a csúcspont: betalált a Szolnok, de les miatt érvénytelenítették a gólt, így maradt a 3:2-es végeredmény.

Jánk István

 

www.nb3.hu

Hozzászólások