Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-07-20 - Grundfoci hírek

Nyert, de búcsúzott a Vidi

Hiába lőtt 3 gólt a Videoton a Sturm Graz elleni BL-selejtező visszavágójónak első félidejében, ez kevésnek bizonyult. 4-3-as összesítéssel az osztrák bajnok jutott tovább (és szinte már a főtáblán érezheti magát), míg a Vidi ezzel be is fejezte idei európai kupaszereplését.

Az első mérkőzésen 2-0-ás vereséget szenvedtek a székesfehérváriak, pedig az utolsó pillanatokig még úgy nézett ki, hogy a viszonylag kedvező 1-0-ás hátrányból várhatjuk a visszavágót. Ez azt jelentette, hogy a Vidinek tisztán 3 góllal kellett volna felülmúlnia a graziakat a továbblépéshez.

Ennek megfelelően bekezdtünk. Már az első percekben megszerezhettük volna a vezetést, ám erre a 27. percig még várni kellett. Ekkor Gosztonyi pontos kiugratását Elek váltotta gólra. Sokáig azonban nem örülhettünk, hiszen a következő percben - egy amatőr szintű védelmi hibát követően - már 1-1 állt az eredményjelzőn.

Ezután még az addigiaknál is jobben beindult a hazai gépezet, és pár perc múlva ismét itt volt az előny: egy nagyszerű indítást Sándor úgy vett le, hogy egyből helyzetbe is került, amit nem is hibázott el.

Az azonnali egyenlítés most elmaradt, viszont 5 perccel a félidő vége előtt ismét döntetlen volt az állás. Egy bal oldali szöglet után a kapus és a fél védelem asszisztált az újabb osztrák gólhoz.

Már mindenki elkönyvelte, hogy így ér véget a félidő, amikor egy jobb oldali szabadrúgást követően Lipták érkezett nagyszerű ütemben a kapu elé, és juttatta vezetéshez a fehérváriakat a lehető legjobb pillanatban.

A szünet után a Vidinek volt több lehetősége, kifejezetten nagy ziccerek is akadtak, ám újabb gól már nem esett sem itt, sem a másik oldalon.

A 3-2-es győzelem 4-3-as összesített vereséget ért, ami egyben a magyar bajnok búcsúját jelenti az idei európai kupáktól. Holnap még 3 csapatunk bizonyíthat az Európa Ligában.

Hozzászólások