Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-03-31 - Grundfoci hírek

Nem jutott ki az EB-re U17-es válogatottunk - Videó!

Az oroszok elleni vereséget - lásd korábbi cikkünket - szombaton egy magabiztos győzelem követte Izland ellen, így az utolsó fordulóban még volt esélyünk a csoportelsőségre, ezzel együtt pedig az U17-es EB-re való kvalifikációra. Végül Románia túl nagy falatnak bizonyult.

Az Izlandiak egy fokkal magabiztosabban várhatták a pénteki összecsapást, ugyanis ők az első körben döntetlent értek el Románia ellen. Csapatkapitányunk, Halmai nem épült fel sérüléséből, így a karszalag Szilvásira került.

Óvatosan kezdtek a csapatok, majd egyre inkább átvettük az irányítást, és Szécsi révén több veszélyes helyzetet is sikerült kidolgoznunk. Ezzel szemben a jégföldiek maximum beívelésekkel próbáltak veszélyeztetni, sikertelenül. Fölényünk a félidő végén végül góllá érett: Szécsi és Novothny Soma közös erővel verekedték át magukat és a labdát a védelmen, majd utóbbi éles szögből talált be a kapuba.

A szünet után ott folytattuk, ahol abbahagytuk: Szécsi Márk 20 méterről bikázott a bal sarokba, koronát téve teljesítményére. A mérkőzés hátralévő részében is mi voltunk a kezdeményezőbbek, ám az eredmény már nem változott. Reménykedve várhattuk a keddi meccset.

Magyarország - Izland 2-0
Magyarország:
Banai Dávid - Zámbó Dániel, Szilvási Péter, Zsirai Martin, Eperjesi Gábor - Pintér András, Farkas Aurél - Szécsi Márk, Lőrinczy Attila (Kelemen Márk, 75.), Prosser Dániel (Karacs Péter, 66.) - Novothny Soma (Szenes Bence, 68.)

Bene Ferenc: A mérkőzést mérföldkőnek ítélem meg a csapat teljesítménye szempontjából. Az első félidőben kevés párharcot tudtunk megnyerni a középpályán, ezért fontos volt a szünet előtt megszerzett vezető gól, ami megnyugtatta játékosaimat. A második félidőben feljavult a játékunk, ekkor már helyenként olyan fölényben futballoztunk, ami európai szinten jelentősnek mondható, és végül teljesen megérdemelten szereztük meg a győzelmet.

Fotó: mlsz.hu
Fotó: mlsz.hu

A másik mérkőzésen: Románia - Oroszország 2-1

- - -

Kedden - az Oroszország elleni győzelmének köszönhetően csoportelső - Románia volt az ellenfelünk. Borzalmasan kezdtünk, már 2 perc elteltével a vendégeknél volt az előny: egy lövés utáni kipattanót két magyar védő elől csípett el Filip, ezután pedig nem volt nehéz dolga. Igaz, Banai majdnem hárítani tudott.

Vezetésük tudatában visszaálltak a románok, nálunk volt többet a labda, de nem sikerült igazi helyzetbe kerülnünk. Azért a 34. percben keleti szomszédaink is támadtak, és ha már támadtak, be is találtak a kapunkba Rosu szabadrúgása révén. A szünet előtt majdnem sikerült szépíteni, ám Lőrinczy lövését bravúrral hárította a kapus.

A második félidőben mi játszottunk fölényben, és nagy nehezen a szépítés is összejött Szécsi Márknak köszönhetően. Az utolsó percben ugyanő végezhetett el büntetőt, ám ez végül kimaradt, így vereséggel, a csoport 3. helyén fejeztük be a selejtezőket.

Magyarország - Románia 1-2
Magyarország:
Banai Dávid - Zámbó Dániel, Szilvási Péter, Zsirai Martin, Eperjesi Gábor (Karacs Péter, 61.) - Pintér András, Farkas Aurél, Lőrinczy Attila (Illés Dávid, 76.) - Novothny Soma, Prosser Dániel (Szenes Bence, 41.), Szécsi Márk


Szécsi Márk gólja Románia ellen - Bentex TV

A másik mérkőzésen: Oroszország - Izland 2-0

 

A csoport végeredménye:

    M Gy D V P
1. Románia 3 2 1 0 7
2. Oroszország 3 2 0 1 6
3. Magyarország 3 1 0 2 3
4. Izland 3 0 1 2 1

 

Hozzászólások