Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-02-27 - Grundfoci hírek

Nem jutott ki az EB-re futsal válogatottunk

Ezen a héten rendezték a 2012-es horvátországi futsal Európa Bajnokság selejtezőit. A magyar válogatott az 5. csoportba került, melynek mérkőzéseire Ukrajnában került sor. A hat csoportgyőztes, valamint a legjobb öt csoportmásodik kvalifikálta magát az EB-re. Nekünk sajnos csak a kvartett harmadik helye jutott.

Nem mi számítottunk a favoritnak, mindenki az ukránokat várta a csoport élére, és ők nem is okoztak csalódást: mindhárom meccsüket megnyerték, összesítésben 20-6-os gólaránnyal. Egyedül a Belgium elleni mérkőzésük volt szoros, minket három, a törököket pedig tíz (!) góllal verték.

 

Nemzeti csapatunk Törökország ellen játszotta első mérkőzését, és a félidőig kétgólos előnyre tettünk szert. Ez a futsalban egy pillanat alatt ledolgozható, ám mi, szurkolók már úgy érezhettük, kezünkben van a meccs. A törökök viszont nem így gondolták, a második félidőben háromszor vették be a kapunkat, a sajátjukat pedig befalazták, így mi hagyhattuk el vesztesen a pályát.

Magyarország - Törökország 2-3 (2-0)
Gólszerzők: Csopaki a 4., Gyurcsányi a 20., ill. Yildirim a 26., Köseoglu a 28., Yildirim a 38. percben

  

Belgium ellen két percen belül kétgólos előnyre tettünk szert, de a félidő végén döntetlen állásnál vonulhattunk le. Sőt, a második félidő elején a belgák a vezetést is megszerezték, pár perccel később pedig ismét betaláltak, de szerencsénkre ezúttal a saját kapujukba. Már-már úgy nézett ki, hogy egál lesz a vége, amikor is két másodperccel a vége előtt jött Nagy Tamás, és megszerezte a győztes gólt.

Magyarország - Belgium 4-3 (2-2)
Gólszerzők: Dróth az 1., Dróth a 2., Nagy a 24., Nagy a 40., ill. Hitou 11., Hitou a 12., André 22. percben

 

Mint ahogy fentebb említettem, az ukránok ellen nem sok babér termett számunkra. Igaz, a félidőben még 1-2-re álltunk, és ezt a mérkőzés utolsó szakaszáig tartani tudtuk, de ez nem sokra volt elég, mivel a továbbjutáshoz mindenképp nyernünk kellett volna. Magyar gólok helyett viszont északkeleti szomszédaink találtak be kétszer is, így a hármas sípszó után azzal a tudattal hagyhattuk el a pályát, hogy jövőre maximum nézőként követhetjük az Európa Bajnokság mérkőzéseit.

Magyarország - Ukrajna 1-4 (1-2)
Gólszerzők: Nagy T. a 18., ill. Csepornyuk a 2., Ovsannyikov a 7., a 37., Rogacsova 40. percben

 

 

A csoport végeredménye
1. Ukrajna 3 3 0 0 20-6 9
2. Törökország 3 2 0 1 8-16 6
3. Magyarország 3 1 0 2 7-10 3
4. Belgium 3 0 0 3 8-11 0
 

 

 

Hozzászólások