Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-08-24 - Grundfoci hírek

NBIII Tisza - Első a Kótaj SE!

Kótajban a Nyírmada és a Cigánd legyőzése után sem szállhatnak el maguktól a labdarúgók, még akkor sem, ha az NB III-ban még sosem volt magasságot értek el a tabellán.

A legutóbbi bajnokságban a tizenegyedik fordulóban született meg a kótaji futballcsapat történetének első NB III-a győzelme, a Nagyecsed elleni diadallal együtt lett hat pontja Csoma Dezső legénységének. A mostani sorozatban nem kellett ilyen sokat várni erre a pillanatra: két játéknap után a mezőny egyedüli hibátlan csapataként vezeti a tabellát a Kótaj. Fura is a gárda nevét a tabella tetején látni, hiszen a 2009/2010-es kiírásban a tizennégy csapatos mezőnyben a tizedik volt a legjobb helyezése a sokáig sereghajtó, végül tizenkettedikként bentmaradt akkori újoncnak.

– Fura volt a Cigánd elleni meccs beharangozójában a kettes sorszámot a nevünk mögött látni, mondtam is a fiúknak, hogy először nem is esett le: ez a szám valójában a helyezésünket jelenti – beszélt a különös kótaji jelenségről Csoma Dezső edző. – Ráadásul ez a pozíció a Cigánd elleni győzelmünkkel tovább javult, de most az a legfontosabb, hogy ne szálljunk el magunktól. Ha ezek után is képesek leszünk a földön járni, akkor bárkire veszélyesek lehetünk ebben a mezőnyben, de ha azt hisszük, hogy innentől kezdve maguktól jönnek a sikerek, akkor újra alaposan vissza fogunk esni. Örülök neki, hogy megcáfoltuk azokat a „jóindulatú” jóslatokat, amelyek szerint az első két meccs nem lesz egy pontunk sem...

A nyitókörben a Nyírmadát (3–1), vasárnap pedig az élcsapatok közé sorolt Cigándot (2–1) is úgy győzte le a Kótaj, hogy mindkét alkalommal hátrányból fordította maga javára a mérkőzést. Tavaly mintha nem mindig tudta volna ennyire dicsérni tanítványai küzdőképességét a csapat edzője...
– Nem mondom azt, hogy ezek után mindig nyerni fogunk, ha hátrányba kerülünk, de valóban egyfajta tartásról ad tanúbizonyságot, ha hozni tudjuk a „hendikepes” meccseket – így Csoma Dezső. – Kótajban az utóbbi években sem hanyagolták el az utánpótlásnevelést, éppúgy sok a fiatal játékosunk, mint a legutóbbi sorozatban, de valahogy ez a mostani jobb közösség. Persze, tudom jól, a sikerek mindig megteremtik a megfelelő öltözői hangulatot, valószínűleg nálunk is erről van most szó. Ami pedig a Cigánd elleni meccsünket illeti, továbbra is tartom, hogy a mezőny egyik legszervezettebb, legerősebb csapatát győztük le. De ismétlem, csak akkor leszünk a folytatásban is eredményesek, ha nem fogunk elszállni magunktól.

(www.szon.hu)

Hozzászólások