Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-04-29 - Grundfoci hírek

NB1: Következik a hajrá - 1. rész

Régóta nem írtunk az NB1 történéseiről, egészen pontosan a 20. forduló óta. Azóta 5 kört játszottak a csapatok, így a jelenlegi helyezésükön kívül az aktuális formájukat is könnyebben leszűrhetjük. A Videotontól már csak matematikailag lehet elvenni a bajnoki címet, de az Európa Ligás és a bentmaradást érő helyekért még óriási csata várható.

A Vidi fölénye már a 20. forduló után is hatalmas volt: 12 ponttal előzte meg a 2. helyezett Ferencvárost, akik mögött mindössze 11 ponttal következett a 14., azaz az utolsó még bentmaradást érő helyen álló MTK. Azaz tulajdonképpen nagyobb volt annak az esélye, hogy az MTK felér az Európa Ligás helyek valamelyikére, mint hogy a Vidi elbukja a bajnoki címet. A budapesti kék-fehéreknek azonban "lefelé" sem ártott figyelniük, a Siófok mindössze 4 ponttal volt mögöttük, az utolsó Szolnok pedig újabb 6 egységgel a Balaton-partiak mögött.

Azóta mindenki 5 mérkőzéssel előrébb jár, a Vidi előnye tízpontos az ezüstérmes Pakssal szemben, az MTK pedig 19-cel van mögöttük, csakhogy már kiesőhelyen. Az utóbbi körök egyik legnagyobb nyertese a Siófok, legutóbbi 5 meccsükből csak egyet buktak el, valamint szereztek 2-2 győzelmet és döntetlent, ezzel pedig megelőzték az MTK-t, amivel elkerültek a kiesőzónából. Többek között legyőzték Budapesten az MTK-t, ami ha fordítva történik, alighanem nem lenne ennyi izgulnivalója a kék-fehér drukkereknek.

A Hungária körúti alakulat ugyanis óriási gondban van. A nagyszerűen sikerült előkészületi meccsek után a rajt is hasonlóképpen alakult: 3-1-re verték a Honvédot. Azóta viszont 8 mérkőzésen mindössze 2 pontra futotta tőlük: a Vasas és a Győr ellen idegenben. Hazai pályán csupa vereség a mérleg, és ami a legjellemzőbb a nagy meglepetésre még a kispadon ülő Garami József együttesére: 1-0-ás vezetés után engedik ki a kezükből a győzelmet, majd a döntetlent. A legutóbbi 4 alkalommal egyaránt ők szerezték meg a vezetést, de ebből csak 1 pont jött össze. Most hétvégén le kell győzniük a Szolnokot, különben már a számolgatásra se nagyon lesz okuk, vagy maximum az utolsó hely elkerülése végett.

A Szolnok már nagy valószínűséggel kiesett, és ha az MTK-nak sikerül összekapnia magát, veszélyben lehet még - a Siófokon kívül - a Haladás is, de durvább eshetőségekkel ne számoljunk. Nagy valószínűséggel a Siófok és az MTK közül kerül ki a másik kieső.

Vasárnap folytatjuk a többi csapattal!

Hozzászólások