Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-08-08 - Grundfoci hírek

NB1: 4 forduló után vidéki dominancia

Miközben Angliában van még pár nap a szezonkezdésig, Olaszországban pedig még 3 hétig nem játszanak, addig az NB1 új évada egy meccs híján 4 körön is túl van már. Ennyi idő után már lehet valamit sejteni az erőviszonyokról, például jól látszik a vidéki dominancia.

A szezon eddigi legnagyobb meglepetése az újon Pécs nagyszerű rajtja: a Haladás és a Vasas legyőzésére még senki nem kapta fel a fejét, viszont azóta a Zalaegerszeg és a Ferencváros is áldozatul esett nekik! Rajtuk kívül a Debrecen és a Győr hibátlan még idén.

Az ETO csak annyit ad ki magából, amennyit feltétlenül szükséges: három 1-0-ás és egy 2-1-es győzelmük van idén. A negyedik helyezett Pápa se játszott sokgólos meccseket, ám ugyanezzel a gólaránnyal ők már egy döntetlenbe is belefutottak.

A Budapest Honvéd erős rajtja is meglepőnek mondható, ráadásul három alkalommal is 4 gólt tudtak szerezni! Viszont a Győr mind a három pontot elhozta a Bozsik stadionból. A másik három fővárosi csapat viszont nagyon rosszul kezdett: a Fradi a 12., a Vasas a 14., az Újpest pedig a 15. helyen áll, utóbbi ráadásul gólt sem tudott még szerezni. Igaz, csak hatot kaptak, ami az angyalföldiek 11-éhez és a sereghajtó Zalaegerszeg 12-jéhez viszonyítva egyáltalán nem sok.

A másik feljutó Diósgyőr a megszerezhető pontok harmadát gyűjtötte csak be, viszont a fantasztikus közönségük a későbbi kiélezett helyzetekben még előnyükre lehet.

Ezen a hétvégén két meccsre is érdemes lesz figyelni: lesz egy fővárosi és egy vidéki rangadó is. A Budapest Honvéd a Ferencvárost fogatja, a címvédő Videoton pedig Debrecenbe látogat.

Hozzászólások